Gå til innhold

trenger svar ang mm, fryser osv


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja du kan fryse det i dag, men da går holdbarheten i fryser litt ned. Nedbrytingsprosessen har jo pågått i et døgn allrede.

 

Fersk melk i romtemp: 8 timer

Fersk melk i kjøleskap: 5 dager

Tidligere frosset melk i kjøleskap: 24 timer

I kjleskapets fryseboks. 1 mnd

I skapfryser (egen dør): 3 mnd

I dypfryser: 6 mnd.

I skapfryser men frosset i poser: 2 mnd

I dypfryser men i poser: 4 mnd.

 

Melka tines best i kjøleskap over natten. Har du ikke tid til det så kan den legges i kaldt vannbad. Lunket/varmt vannbad er ok, men da må melken brukes med en gang. Fersk melk (ikke tidligere frosset) som har stått i kjøleskap holder seg i inntil 3 timer i romtemp etter oppvarming. Da må den gis romtemperert, melka kan ikke under noen omstendigheter varmes opp to ganger. Tidligere frosset og så oppvarmet melk må kastes dersom den ikke blir brukt med en gang.

 

Melka holder seg altså best dersom den fryses i tette glass/plastbokser. Koker du pumpeutstyr og frysebeger først så oppnår du maksimal holdbarhet. Mange velger å fryse melka i isterningsposer (ikke vanlige, isbitposer for mm fås på apotek). Det er veldig praktisk siden du kan tine opp litt og litt da, men da holder ikke melka like lenge i frysern.

 

Var det alt tro?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...