Gå til innhold

MÅTTE bare innom dere..ble optimist jeg nå!!!


Mammaen til Emilie med ny mage

Anbefalte innlegg

Var inne på Babyverden og leste.

 

Sjekk dette: Det ER håp for erta mi! (7,8mm uvisst om det hadde hjerteslag,derfor leverer jeg blodprøver for øyeblikket)

 

6 uker

 

Fra 6 uker og 0 dager til 6 uker og 6 dager av svangerskapet.

Lengde: 4-8 mm <---- (JAAA dette kan være meg! står i uke 5 at hjertet begynner å dannes, i løpet av denne uken skal det visstnok slå. Str på embryoet har tydeligvis et SLINGRINGSMONN på flere mm!)

 

 

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

 

OM BARNET

 

Embryoet er i begynnelsen av denne uken fire uker gammelt, og har en C-form med det store hodet i den ene enden og halen i den andre. Det ligner mer på en reke enn et menneske. Det er umulig å måle embryoet slik du kan måle barnet etter at det er født. Ikke har det bein og det ligger sammenkrøllet. Derfor brukes lengden fra issen til setet som lengdereferanse gjennom store deler av svangerskapet, og vi oppgir også denne på disse sidene (CRL som står for crown-rump-length).

 

Små sirkler dannes på siden av hodet – dette er øynene som formes! Ørene begynner også å formes nå. Celler som skal bli til lever, lunger, magesekk og bukspyttkjertel finner plasseringene sine, slik at de er klare til å utvikle organene. Levercellene begynner organdannelsen før de andre. De fleste organene er i ferd med å utvikles, og mot slutten av uken vokser det frem små knopper til armer og bein. Armene vil utvikles i et hurtigere tempo enn beina en stund fremover.

 

Hjertet fylles med blod denne uken. Frem til nå har det pumpet rundt væske, men nå er det ordentlig blod som går rundt i de små blodårene. Blodcellene dannes i veggen til plommesekken. Blodårene dannes i høyt tempo for å forsyne alle organene som utvikles med næring. Hjertepulsåren dannes også denne uken, og hjertet består av høyre og venstre hjertekammer. Pulsen er på 100 til 120 slag i minuttet. Nå pumpes blodet gjennom navlestrengen slik at embryoet kan kvitte seg med avfallsstoffer og motta næring fra mor. Dette er en rundgang som vil fortsette til barnet er født.

 

 

 

 

 

 

 

Man MÅ jo bare håpe!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ja, vennen...Det er lov å håpe masse =o)

 

Og det er en liten som vokser seg stor og som en dag vil blir lillesøster eller lillebror=o)

 

Masse klemmer

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...