Gå til innhold

hmmm,når man dobler en kake oppskrift,


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Hmmm neeeei, tror ikke det er nødvendig. Men du kan jo kjenne etter når steketiden er over, om den bør stå litt til.

 

Forøvrig hilsen antikokken

Skrevet

Nei, ikke doble steketida, men det tar lenger tid å steke en dobbel porsjon, selvsagt. Stek ca 1 1/2 gang oppgitt tid, og så prøver du forsiktig med en kakepinne om kaken er stekt. Er den langt fra stekt, så lar du den stå 10 minutter til, er den nesten stekt holder det med 5 minutter. Legg gjerne en liten bit alu-folie på toppen av kaken når du synes den har riktig farge oppå. Test heller med kakepinne et par ganger, i stedet for å ta ut en kake som ser fin ut utenpå, men som er rå inni... :-)

 

Skrevet

Hvis du bruker samme form som det står i oppskrifta så blir kaka høyere, og da må den stå lenger. Men ikke dobbelt så lenge.

 

Men hvis oppskrifta er for f.eks rund form eller liten langpanne, og du dobler og bruker stor langpanne, så vil jeg tippe steketia blir uendret. Det kommer rett og slett an på hvor høy kaka er. Tynn kake stekes fortere.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...