Monajenten Skrevet 7. juli 2007 #2 Skrevet 7. juli 2007 Hmmm neeeei, tror ikke det er nødvendig. Men du kan jo kjenne etter når steketiden er over, om den bør stå litt til. Forøvrig hilsen antikokken
Gjest Skrevet 7. juli 2007 #3 Skrevet 7. juli 2007 Nei, ikke doble steketida, men det tar lenger tid å steke en dobbel porsjon, selvsagt. Stek ca 1 1/2 gang oppgitt tid, og så prøver du forsiktig med en kakepinne om kaken er stekt. Er den langt fra stekt, så lar du den stå 10 minutter til, er den nesten stekt holder det med 5 minutter. Legg gjerne en liten bit alu-folie på toppen av kaken når du synes den har riktig farge oppå. Test heller med kakepinne et par ganger, i stedet for å ta ut en kake som ser fin ut utenpå, men som er rå inni... :-)
mumbo Skrevet 7. juli 2007 #4 Skrevet 7. juli 2007 Hvis du bruker samme form som det står i oppskrifta så blir kaka høyere, og da må den stå lenger. Men ikke dobbelt så lenge. Men hvis oppskrifta er for f.eks rund form eller liten langpanne, og du dobler og bruker stor langpanne, så vil jeg tippe steketia blir uendret. Det kommer rett og slett an på hvor høy kaka er. Tynn kake stekes fortere.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå