Gå til innhold

Hvor lenge kan melken stå i romtemperatur etter at jeg har varmet den opp?


Anbefalte innlegg

Hun ville ikke ha noe særlig etter jeg hadde varmet flasken, så nå sitter jeg her med en flaske med 150ml pumpet mm som jeg nødig vil kaste.

Jeg vet at hun fint drikker romtemperert melk, men hvor lenge kan den stå på benken?

 

Den er først pumpet, satt i kjøleskapet, varmet opp til 37 grader og nå står den i romtemp...

Fortsetter under...

Æsj og æsj, så kjedelig. Oppvarmet mm skal kastes med en gang. Jeg hadde ikke brukt den om den hadde stått framme lenge i romtemperatur. Tips: kjøp isterningsposer for mm - da får du varmet opp i mindre porsjoner - lettere å beregne.

 

http://www.ammehjelpen.no/asp/default.asp?ID=29

Tja. Jeg fikk høre av ammehjelpen (er ikke ammehjelper selv enda, men blir det når eksamensoppgaven min er rettet ferdig) at melk SOM IKKE HAR VÆRT FRYST (noe denne ikke har) kan holde seg i romtemp i ca 3 timer etter å ha vært oppvarmet...

Nå får jeg sikket pepper av noen men sier det allikevel :-)

 

Oppvarmet melk som ikke har vært fryst kan godt gis til neste måltid også, akkurat som Ellie83 sier. Jeg har gjort det flere ganger og gutten min har aldri blitt dårlig av det!

Ja jeg mener bestemt det. Jeg fikk høre det av ammehjelpen, og har gjordt det selv også. Melken har da stått i romtemp (ikke i sol eller slikt) i tre timer, og har vært like fin alikavell. Jeg har smakt på melken også, og den har vært helt fin. Ikke har hun blitt dårlig av det heller. Jeg ville ikke kastet melken, men heller smakt på den. Kjennes den fin ut tror jeg du kan gi med god samvittighet. Gjeler IKKE tidligere frosset melk da.

Annonse

Ja, jeg gjorde faktisk det :o)

Luktet og smakte for jeg synes det var for ille å slå ut så mye melk...

Den kjentes helt fin ut, og jeg ga henne den til neste måltid. Har ikke merket noe på henne og nå er det jo nesten et døgn siden :o)

Som ammehjelper kan jeg ikke forholde meg til annet enn det som er ammehjelpens retningslinjer. Jeg synes det er rart at en anne ammehjelper har gitt deg et annet svar, Ellie.Tenk om jeg hadde sagt at melka kunne stå ute i fire timer - og barnet ditt ble sykt! Huff og huff! Litt skjønn må man jo bruke. Det hender jo man spiser av en skitten kjøkkenbenk også uten å bli syk. Men husk dette rådet med isterningsposer!

Hva hjelper isterningsposer når melka ikke skal fryses?

Jeg spurte hun ammehjelperen om jeg måtte kaste melk som hadde stått i romtemp i en time, og hun svarte: Neeeeida. Den holder seg i ca tre timer. Etter 4 timer var melka fremdeles ikke sur (jeg satte ut litt for å teste, gav den ikke til snuppa). Jeg gav henne den som hadde stått i nesten 3 timer da. Gjorde det mange ganger også, siden vi hadde en langvarig periode med fullstendig spisevegring. Hun har altså fått det flere ganger på samme dag også. Ingen tegn til hverken dårlig mage eller andre ting. Skjønner at du ikke kan si annet enn retningslinjene Hoppetussa, men jeg er ikke offesielt ammehjelper enda, så jeg har ingen begrensninger. :-)

Nei, nei, uttrykte jeg meg krassere enn intensjonen min nå, tro? Det er som jeg skreiv - vi spiser ting av en skitten kjøkkenbenk av og til vi også uten å bli syke.

 

Isterningsposer i forkant, altså fryse ned melken i utgangspunktet i isterningsposer, ikke i større beger! :)

 

Hoppetussa: Neida, jeg oppfattet deg ikke som krass i det hele tatt. Jeg bare forklarte hva hun ammehjelperen hadde sagt.

Her hadde ikke isterningsposer hjulpet siden hun ikke hadde frosset melka i det store hele. Å varme opp litt og litt fra kjøleskapet hadde muligens hjulpet.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...