Gå til innhold

hvordan lager en fløyelsgrøt


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

du smelter smør i en kjele, og heller på mel, til det blir en skalgs fast guffe(forsiktig så det ikke blir brendt. så heller du over melk, og løser opp guffen igjen og fortsetter å spe på med melk eller mel til ønsket tykkelse...

 

(har du oppi litt makaroni, får du makaronigrøt, som høres rart ut men er ytterst godt)

 

^^

Smørgrøt/Fløyelsgrøt:

Smelt smør i en kjele, ta kjelen av platen mens du rører inn mel, spe så med melk, settes tilbake på platen for å koke.

Men husk, det er enklere å spe ut en grøt som bir for tykk, enn i gjøre en grøt som er for tynn, tykkere.

 

Kjempe godt med smørøye og sukker og kanel. :)

Mmmm...

Søndagsfrokosten min dette. :)

Hei .. her er sånn vi har gjort det i generasjoner :) og ja det kales også smør grøt..

Smelt smør i ei gryte.. to tre ss.. visp inn passe med hvetemel til det blir tykt.. spe med h melk.. sør hele tiden.. så det ikke brenner seg..

 

kok opp ha i salt til slutt.. :) kjempe godt.. husk smørøye og sukker og kanel

Annonse

Det er som hun "fricke med jente i magen" sier. Bare pass på å ikke ha for sterk varme når du lager dette, OG man må regne med å måtte røre litt kraftig og mye for å få ut klumpene når du begynner å spe. Sørg for en god visp og vokt grøten som en helligdom......(det er i grunnen ikke noe annerledes enn når du lager hvit saus, iallfall pleier jeg alltid å smelte smør og ha i hvetemel da også og spe med væske. Bortsett fra at man ikke krydrer grøten med salt og pepper og muskat da, og at man også bruker melk til å spe grøten med og ikke fiskekraft og melk).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...