Regnbuens barn™ . Skrevet 3. juli 2007 #1 Del Skrevet 3. juli 2007 PUH! Holdt på i hele går kveld, og tilslutt så måtte jeg ut og låne flere isterningsbrett av naboer=) Jeg lagde: Pærepure Aprikospure Sviskepure Gulrotpure Søtpotet m/ avokado Søtpotet m/brokkoli Potet m/kålrot Potet m/gresskar Potet m/brokkoli ,squash,revet eple Potet m/gulrot,kålrot,nepe. Så nå er fryseboksen full ja=) Flere som lager og fryser ned barnemat? Syns det er så enkelt og tar bare opp 2-3terninger til hvert måltid..(",) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. juli 2007 #2 Del Skrevet 3. juli 2007 Jeg har også planer om å lage barnemat, men hvor store er de terningene du bruker, hvor mye mat blir det ca? Hørtes ut som en bra ide det du gjør bare legger du brettene inn i frysen, eller legger du de i plast? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9749610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mednr5imagen Skrevet 3. juli 2007 #3 Del Skrevet 3. juli 2007 Jeg har også lagd hjemmelaget middag, men ikke fullt så "flott" som den dama her har bare lagd hjemmelaget kjøttkaker i brun sauce og poteter og grønnsaker, og fiskeboller med poteter og grønnsaker....har most det i mixern, puttet det i små middagsglass eller fryseposer, og lagt det i fryseren..holder til mange dager, bytter på kj.kaker og fiskeboller annenhver dag, de små krever jo ikke stor variasjon i matveien... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9749691 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regnbuens barn™ . Skrevet 3. juli 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 3. juli 2007 Legger de inn med plast, pass på å ikke få for mye luft mellom mat og plast da det danner seg rim på maten, men siden jeg ikke har så mange isterningsbrett så må jeg ta de ut av brettene og legge de i plastbokser eller fryseposer.. Tja, har brett i ulike str og former, men velg helst de med runde former eller firkanta, uten for mye dill og kanter(dablir det vanskelig å få de ut igjen, og de formene som er av silikon er best og enklest å presse terningene ut av igjen.. Startet med en isterning, nå får hun to evt tre hvis terningene er små, sper de ut med mm og olivenolje. www.barnemat.com er en bra side, har bøkene til Margit Vea og hun andre dama der.. anbefales! =) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9749882 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. juli 2007 #5 Del Skrevet 3. juli 2007 Lyst å skrive ned noen gode/enkle oppskrifter til meg her inne? Har også lyst og lage god mat til gullet mitt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9751607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Regnbuens barn™ . Skrevet 3. juli 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 3. juli 2007 Jeg bruker aprikos/sviskepure (økologiske fra helsekost) til å blande ut i naturell grøt(hirse og havre grøt uten tilsatt smak) Begge deler er godt for fordøyelsen hvis de sliter litt og det har en søt deilig smak. Aprikos skal du legge i vann 8-10timer først, bruk ca 1,5dl vann på 250gram aprikoser. og kok dem møre i bløtevannet.. Bruk stavmikser så får du en fin pure som du kan fryse ned, det samme gjelder svisker men da trenger du ikke legge dem i bløt(du kan men trenger ikke). Pass på med sviskene at du bare moser sviskene først alene før du tilsetter kokevannet, fordi purene kan lett bli for tynne hvis du heller opp i alt med en gang, juster heller etterhvert. Dette gjelder forøvrig alle fruktene, spesielt pære.. Er veldig glad i å lage søtpotet, den er forøvrig sunnere enn vanlig potet og inneholder ikke så mye stivelse. Jeg bruker dampkoker og damper alle poteter og grønnsaker så det er litt lettere for meg å oppnå riktig konsistens uten å bruke for mye/lite vann i kjelen.. til søtpotet så er det ihvertfall pop her hos snuppa mi med brokkoli, avokado og kålrot. Gulrotpure lager jeg for seg selv foreløpig, men har lagd noen retter med gulrot oppi men har ikke prøvd de enda.. Gå inn på www.barnemat.com og under mat for 6-9mnd, der finner du masse av det jeg lager! Det er forøvrig veldig lettvint, jeg tar bare ut morgendagens forbruk kvelden før og setter det i kjøleskapet så er det klart til bruk.. trenger jo bare lage store porsjoner 1gang hver 1-2mnd.. Og da slipper man å kokkelere på kjøkkenet hver dag =) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9752046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
heidimor74 Skrevet 7. juli 2007 #7 Del Skrevet 7. juli 2007 høres lurt ut men må nok lage i glass , min spiser sikkrërt et helt brett han lillemann er matvrak Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9748352-n%C3%A5-har-jeg-laget-ferdig-masse-barnemat-som-jeg-har-fryst-ned/#findComment-9785919 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå