Libido- Skrevet 2. juli 2007 #1 Skrevet 2. juli 2007 Nigellas sjokoladekake med rømme Stekes ved 180C midt i ovnene ca. 45-50 min. i 2 stk 20 cm rundform, kledd m/bakepapir. Røre; 400 Gr Hvetemel 250 Gr Lyst brunt sukker 100 Gr Lyst muscovadosukker 50 Gr Kakaopulver av beste kvalitet 2 Ts Bakepulver 1 Ts Natron ½ Ts Salt 3 Stk Egg 1 ½ Dl Rømme 1 Ss Vaniljeekstrakt 175 Gr Usaltet smør, smeltet og avkjølt 1 ¼ Dl Maisolje 3 Dl Kaldt vann Glasur; 175 Gr Mørk sjokolade min. 70% kakaoinnhold 250 Gr Usaltet mykt smør 275 Gr Melis, siktet 1 Ss Vaniljeekstrakt Bunn, gjør sånn; Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt samme i en annen bolle. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smeltet smør og maisolje til det er akkurat blandet (du vil trenge en stor bolle til dette hvis du bruker håndmikseren; bollen til kjøkkenmaskinen er stor nok), og pisk så inn vannet. Tilsett alle de tørre ingrediensene på en gang og bland alt på lav hastighet. Tilsett eggeblandingen og kjør videre til at er godt blandet og hell røren i de smurte formene. Stek kakene i 45-50 minutter eller til kakepinnen kommer ut uten deig. Sett kakene til avkjøling i formene på en rist i 15 minutter før du hvelver dem ut på risten for å avkjøles helt. Glasur, gjør sånn; Smelt sjokoladen i mikroen – 2-3 min. på middels effekt skulle holde, eller i en bolle over småkokende vann, og la det avkjøles litt. Visp smøret i en annen bolle til det er mykt og kremet (helt korrekt, jeg bruker matprosessoren er også jeg!), tilsett så siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig. Tilsett så forsiktig vanilje og sjokolade og miks det godt til blandingen er blank og glatt. Så står det i kokeboken at kaken skal deles i 2 – men på Tv la hun bare noe fyll på toppen av den ene kaken, la på den øverste delen og fordelte resten av fyllet over kaka. Lykke til Og gi gjerne tilbakemelding =)
Libido- Skrevet 2. juli 2007 Forfatter #3 Skrevet 2. juli 2007 tror du får det i sånn vanlig sukkerpakke, uten at jeg er 100% sikker. Vet noen bruker candisukker istede for den andre typen som står i oppskrifta. Sjekk mega, meny etc. Har ikke prøvd denne oppskriften enda.
Libido- Skrevet 2. juli 2007 Forfatter #4 Skrevet 2. juli 2007 Dansukker - Brun farin. (www.dansukker.no)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå