Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg leste det som stod i VG i dag om tarmbakterier på jordbær. Jeg ble kjempebekymret siden jordbær er det eneste jeg har klart å spise den siste uken pga kvalme og oppkast.

Hvor stor er sjansen for at det er tarmbakterier på jorbær? Og hvis man spiser de og det er tarmbakterier på, betyr det at babyen kan dø? Jeg er i uke 9 av svangerskapet. Jeg håper at VG overdriver!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det kan være mye rart på bær som er skitne, derfor er det viktig at du vasker all frukt og grønt(og hender)godt når du er gravid. Gjør du det tror jeg ikke det er mye fare!

  • 2 uker senere...
Skrevet

Tenk hvor mange år vi har spist jordbær uten at dette har vært tema... Hørt om mange syke? Nei, kos deg med jordbær og ikke stress, du!

Skrevet

men som hun sier over: vask bærne godt da:=)

 

  • 3 uker senere...
Skrevet

Eventuelle tarmbakterier på jordbær går ikke bort om man skyller dem under springen. Skal du få bukt med disse, må man vaske bærene i såpe og vann, og det er vel ikke særlig aktuelt. Skylling i vann fjerner derimot jord, som man ikke skal ha i seg som gravid.

Personlig holder jeg meg ikke unna jordbær, tross tabloidoppslagene om bekymringer vedrørende jordbærarbeidernes håndhygiene. Det får da være visse grenser...

Skrevet

spurte jordmor idag, hun sier at man må spise nesten en halv åker for at det skal være farlig. har selv spist mye jordbær under graviditeten. men det er jo med jordbær som med alle andre frukter og bær man bør vaske dem godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...