Gå til innhold

Kor mykje protein, og i kva slags form


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er det best å ta når ein skal bygge opp muskler, og fjerne fett? Eg skal prøve å få trent kondisjon to til tre ganger i veka, og styrke to ganger. Fint om nokon kunne gitt meg råd om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Fortsetter under...

Det er vel litt delte meninger om dette emnet, og litt avhengig av hva slags resultat du er ute etter egentlig..

Beste er vel aa spise sunne proteiner fra hvitt kjoett (kylling, fisk etc) samt protein fra linser etc. For karbo er komplekse karbohydrater best (finnes i brun ris/pasta, linser, helkorn etc)

 

Best aa spise flere smaa maaltider, saa slipper du aa bli sulten, samt det holder forbrenningen oppe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å bygge muskler er det viktig med raskt opptagelige proteiner etter trening samt raske karbohydrater..om du kjøper deg en boks med whey protein, tar kroppen opp proteinet etter ca. en halvtime, dette er raskere enn de fleste andre proteinkilder i "naturlig" form. Kan anbefale ej-shop's whey sjokolade samt proteinfabrikkens whey sjokolade eller jordbær. Du tar en 50g raske karbo (rosiner, banan o.a) rett etter trening og en shake på 25g innen en halvtime etter trening..en time etter trening spiser du ett fullverdig måltid med rene protein, karbo og fettkilder...i tillegg må du huske på å spise mer enn du forbrenner og at disse kaloriene kommer fra rene kilder..whey er også fint til frokost sammen med havregryn :)

Kaseinprotein er langsomt fordøyelig og derfor fint som mellommåltid og siste måltid for kvelden rett før du legger deg når du vil øke muskelmasse. Noe du lurer på er det bare å spørre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge du spiser variert og i tilstrekkelige mengder i forhold til hvor mye du trener, så har kroppen nok aminosyrer i kroppen/og fra maten til å bygge opp de proteinene du trenger for å bygge opp igjen den muskulaturen som du bryter ned ved trening.

 

Både utholdenhetsutøvere og de som driver med hard styrketrening trenger litt mer proteiner, men så lenge en ikke driver på noe topp-nivå så er det sannsynligvis bortkastet penger å bruke på proteinshaker og slikt. da forutsetter ejg at du spiser nok næring totalt sett. Og heller tenker å spise proteinrike matvarer(feks rent kjøtt, eggehviter, tunfisk, annen fisk, cottage cheese, bønner og linser)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

sålenge HI trener mer enn 3 dager i uka, har hun godt utbytte av proteinpulver..og det går ikke på å innta "mer" proteiner, men rene kilder av proteiner..og når det er sagt så spiser størstedelen av den norske befolkning Altfor lite rene proteinkilder i forhold til det kroppslige behovet..sier ikke nødvendigvis at dette gjelder HI, men visste du at nærmere 80% spiser feil i forhold til kropp og aktivitetsnivå her i norge uten å egentlig være klar over det?og ved bruk av proteinpulver sikrer en også at en får størst mulig utbytte av treningen og ikke minst er det ufattelig lettvint å lage rett etter trening..

 

Hilsen forkjemper for proteinpulver! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...