Gå til innhold

til dere som ville ha ketolyseoppskrifter og tips:)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

SOYABRØD

 

6 egg

2dl seterrømme(blir mindre karbohydrat med rømmen enn med mager kesam, med kesam ligger hver skive på 0,8g karbo.h)

1/2dl rapsolje eller annen olje

3-4dl soyaprotein

1ss bakepulver

olje til smøring av brødform

 

Visp eggene med kesam og olje, tilsett soyaproteinen og bakepulveret tilslutt.

Tilsett mer soyaprotein etter behov. Hell røren i brødformen og stek brødet på nederste rilee ved 180grader i 45 min.

Brødet holder seg i 4-6 dager i kjøleskapet. Skjær tynne skiver.

 

OBS! bruker du soyamel inneholder hver skive 1,4g karbohydrat(vanligvis 0,5)

 

 

 

 

HILDEBORGS GROVE SOYAPROTEINBRØD

5 egg

0,5dl rapsolje

2dl seterrømme

2dl vann

2ts LO-salt/seltin

100g kruskakli

100g sesamfrø

75g valnøtter

175g ketolyse soyaprotein

1ss bakepulver

 

Pisk de våte ingrediensene sammen og tilsett de tørre, ha bakebulveret i tilslutt. Hell røren i en smurt brødform. Stek brøet straks midt i ovnen på 180grader i 50 min.

Hver skive tilsvarer 1-2g kabohydrater.

 

 

 

 

PIZZABUNN

 

2 store egg

1ss olje

1dl vann

1ts oregano

1/2 ts LO-salt/seltin

2dl soyaprotein

1ts bakepulver

 

 

Visp egg, olje, vann, oregano og salt til en jevn røre. Rør inn soyaprotein. Tilsett bakepulveret helt til slutt. Røren skal være lett smørbar, men ikke flytende.

Er den for seig tilsett litt vann og er den litt for tynn, tilsett litt soyaprotein.

Fordel røren på et bakepapir som du legger i en langpanne. Stek bunnen midt i ovnen på 220grader i ca 7 min,

Bunnen skal da være halvstekt slik at den kan "bære" fyllet. Kan dypfryses.

 

TIPS: Den samme oppskriften kan brukes til hamburgerbrød. Man lager da deigen litt tykkere ved å tilsette ekstra soyaprotein. Form ca 2 cm tygge brød i den størreslsen du selv vil ha.

Stekes va 10 min midt i ovnen.

TABELL OVER MATVARER:

tabellen viser innhold karbohydrat pr 100 gram, det ser mye ut, men enkelte ting spiser man jo ikke 100 gram av:)

 

 

 

kjøtt:de allerfleste kjøtttyper inneholder mindre enn 1g/pr 100g

Men det er unntak som ferdige karbonader og pølser.

Se ALLTID på innholdet bak på pakken så er du helt sikker:)

 

ost: de aller fleste oster inneholder lite karbohydrater. Unntaket er brunost og prim som inneholder hele 35 og 55 g/pr 100g

 

egg: inneholder 0,8-0,9g/100g plommen inneholder 0g

 

Fisk: alle fiskeslag er lov:) reker og krabbe inneholder 0g så spis til du sprekker;) unntak kan være fiskekaker og fiske grateng o.l

 

Nøtter: les på posene og regn ut inneholdet per gram, spis med måte slik at du ikke overskrider kabo.h inntaket

 

Frukt og bær: inneholder fruktsukker og bør derfor spises i begrenset omfang.

 

FRUKT:

avokado:1,0

bringebær:3,2

rabarbra:3,1

Multer:4,4

Sitron:5.0

Stikkelsbær:5,4

Honningmelon:5,6

kantalupemelon:5,7

Grapefrukt:6,5

Jordbær:6,6

Tyttebær:7,0

Bjørnebær:7,0

Fersken:7,8

Vannmelon:8,0

Mandarin:8,3

Lime:8,5

Kirsebær:9,0

Aprikos:9,0

Klementin:9,5

appelsin:10,5

ananas:11,0

drue:16,0

banan:21,0

 

GRØNNSAKER:

grønneolive:0,3

sopp:0,3

rapidsalat:0,3

endiviesalat:1,0

spinat-frossen:1,0

stangselleri:1,1

hodesalat:1,1

gressløk:1,3

agurk:1,5

fersk spinat:1,5

isbergsalat:1,5

persille:1,6

kinakål:1,8

reddik:1,9

squash:2,2

asparges:2,2

tomat:2,5

aubergine:2,6

sellerirot:2,8

blomkål:2,9

brokkoli:3,0

spisskål:3,0

paprikagrønn:3,3

dypfryste rosenkål:3,4

purre:3,6

grønne bønner:3,9

neper:4,4

paprikagul:4,4

fersk rosenkål:4,4

gresskar:4,5

hodekål:4,8

paprikarød:5,2

sukkererter:5,3

løk:5,7

kålrot:6,4

artiskokk:6,7

gulrot:6,7

erterdypfryst:7,2

mais:12,6

 

MEIERIPRODUKTER:

seterrømme:1,6

crème fraìche:2,0

soyamelk:2,4

kremfløte:2,9

fløteerstatnningkaffehvitt vegetabilsk:2,9

lettrømme:3,2

biola, cultura:3,5

kefir:4,1

kaffefløte:4,2

melk:4,7

youghurt naturell:5,7

fruktyoughurt:13,0

iskrem naturell/med tilsetninger:23,0-35,0

fløteerstatning-coffemate:65,0

 

DRIKKEVARER:

ren alkohol(vodka, gin, snaps o.l):0,0

tørr hvitvin:0,1

halvtørr hvitvin:0,3

rødvin:0,3

kaffe:0,4

lavkarboøl:0,5

lettøl:2,5

øl:3,2

sterkøl:4,0

alkoholfrittøl:5,0

brus, appelsinjuice, sjokomelk, eplenektar:10,0

Annonse

OBS! denne kuren er ikke ment som et varig kosthold, og anbefales nok heller ikke til ammende. Det blir også henvist til at kuren bør tar i samarbeid med lege. I mitt tilfelle gjør jeg ikke det, men sier det allikevel=)

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...