Gå til innhold

November: Er det noe småen ikke må få smake?


♥BergensJente m/ Keiser♥

Anbefalte innlegg

Småen er veldig kresen, så hvis han vil smake på noe av det jeg spiser, så får han det..(f.eks: joghurt, is, boller, frukt. Ikke salte ting) I veldig små biter, selvfølgelig.. Men er det noe han absolutt ikke må få?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Leste noe om honning en gang, men kanskje det bare var når de var bittesmå? Husker ikke helt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt honning, fisk, nøtter og jordbær. Så det er ting lillegutten vår ikke får smake på.

 

Men eller får han smake ALT. Satt en dag med en STOR bit flintstek i hennene....mmmmmm.... .det var godt det!!! Han var så søt der han satt å sugde på den digre biten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat du bør vente med å gi

 

* Honning skal ikke gis til barn under ett år fordi den kan inneholde sporer som kan utvikles til botulisme-bakterier i barnets tarm. I tarmen vil disse bakteriene produsere gift som fører til den svært farlige sykdommen spedbarnsbotulisme.

* Grønnsakene spinat, rødbete, bladselleri, nesle og mangold inneholder mye nitrat. Dette kan omdannes til nitritt. Nitritt hindrer transporten av oksygen til kroppens celler. Spedbarn er spesielt utsatt fordi de opptar nitritt raskt i blodet. Vent derfor med å gi barnet store mengder av disse grønnsakene til barnet er over ett år gammelt.

* Små, harde og glatte matbiter, som druer, nøtter, peanøtter eller rå gulrotbiter/eplebiter kan lett komme i vrangstrupen. Pass på!

* Kumelk kan i spedbarnsperioden fortrenge mer jernrike matvarer fra kosten og bør som hovedregel ikke brukes som drikke og i grøt det første leveåret. Mindre mengder kumelk kan brukes i matlaging mot slutten av første leveår (ca. ti måneders alder). Fra denne alderen kan også noe yoghurt og syrnet melk gis.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Fisk og jordbær går bra. Noen kan selvfølgelig reagere på jordbær, men det må man bare prøve ut. Helsesøster anbefalte fisk og hvitt kjøtt som den første middagsmaten de får.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...