Snittet Skrevet 6. juni 2007 #1 Skrevet 6. juni 2007 Noe enkelt, også til barna??Noen tips? Hvordan lager mann slikt?
Lille Filur Skrevet 6. juni 2007 #2 Skrevet 6. juni 2007 kylling, paprika, løk, ananas, squasj, minimais, pølser... tja... kommer ikke på mer jeg=)
imsdal med julesmak Skrevet 6. juni 2007 #3 Skrevet 6. juni 2007 Ting man kan ha på grillspyd: pølser (i biter) marinert: svin, kylling, biff bacon sqash aubergine cherrytomat paprika løk Vi kjøper trespyd (ser ut som lange tannstikkere) på matbutikken og trer på de ingrediensene vi ønsker, og putter grillspydene på grillen eller i ovnen. Ingrediensene skjæres da opp i passe biter før man trer de på ) (bare ikke del opp cherrytomatene)
Gjest Skrevet 6. juni 2007 #4 Skrevet 6. juni 2007 Man tar på alt man vil. Man husker bare på å la grønnsaksbitene være litt større enn kjøttbitene. Og ikke tre det for tett på. Da har det lett for å bli rått mellom bitene. Jeg pensler på med litt olje både før og etter grilling. Paprika, ananas, sopp,biff og kylling er mine favoritter. Småen liker pølser og maiskolbe på spyd.
Dronningen! Skrevet 6. juni 2007 #5 Skrevet 6. juni 2007 Google er en fin ting! Grillspyd med kylling Blir ca 8-12 spyd. 600 g renskåret kyllingkjøtt 12 sjalottløk eller båter av vanlig løk 12 cherrytomater biter av ananas 12 stk sjampinjong Skjær kjøttet i terninger. Træ grillspydene med kjøtt og de andre ingrediensene vekselvis. Pensle med grillolje og legg spydene på grillen. -------------------------------------------------------------------------------------- Blandings grillspyd Enkelt spyd som holder til 4 personer. 400 g ytrefilet av okse 400 g svinefilet 4 stk smakfulle pølser (frankfurter, oste, chili) 2 paprika. Gul og rød. Marinade 1/2 dl rødvin 1/2 dl olje 1 ts paprikapulver 1 ts dijonsennep 1 ss revet rå løk salt og pepper Skjær kjøttet i terninger, pølse i biter og legg det i en sammenpisket marinade i ett par timer. Tre kjøtt, pølse og paprikabiter vekselvis på grillspyd. Grilles ca 3-4 minutter på hver side.Pensles med marinaden. Serveres med bakt potet og en grønn salat ------------------------------------------------------------ Grillspyd til de små 8 fiskekaker 2 ringer ananas 1 rød paprika 1/4 squash For de store: 400 g laksefilet 200 g steinbitfilet 1/4 squash 4 sjampinjong 1 løk i biter 1 rød paprika i biter. olivenolje salt og krydder Skjær fiskekaker i trekanter. Skjær frukt og grønnsaker i terninger, ananas, paprika, squash og lignende. Træ på grillspyd og stek raskt på varm grill. Skjær laks og steinbit, squash, sjampinjong, løk, og paprika i biter. Træ bitene på grillspyd. Pensle spydene med olje og grill dem på god varm grill. Dryss over salt og krydder etter ønske, eller legg spydene i marinade før du griller dem. ------------------------------------------------------------------------- Grillspyd fra havet 4 personer 700 g breiflabb/kveite filet. Uten bein/skinn. 12 store reker små sitronstykker Marinade. 3/4 dl olje saft av 1 sitron salt og pepper Hvitløksaus. 4 dl Biola youghurt 2-3 fedd hvitløk 1 ss dijonsennep finhakket dill og gressløk salt, pepper og litt sitronsaft Del fisken i terninger og legg i en skål. Hell over pisket marinade. La stå i ett par timer. Tre fisken på spyd med reker og sitronstykker. Grill 3 min på hver side, og pensle med marinade. Saus. La youghurten få renne av i ett kaffefilter ett par timer. Ha den så i en skål og press i hvitløken. Tilsett sennep og urter. Rør godt. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft Serveres med kokte poteter og en grønn salat ----------------------------------------------------------------------------------- Sommerlige grillspyd 4 spyd 4 kyllingfileter eller 400 g kalkunfilet 1 kurv jordbær 1 squash 8 hele sjampinjonger 1 hel ananas grillsaus (ferdigkjøpt) Del kyllingfileter, squash og ananas i passe biter. Pensle kyllingbitene med olivenolje og træ spydene. Jordbærene kan du eventuelt tre friske på spydene til slutt, hvis du foretrekker å spise dem kalde. Pensle spydene med grillsaus og grill dem på hver side i noen få minutter, til kyllingkjøttet blir hvitt. Server straks, gjerne med salat, dressing og godt brød til. -------------------------------------------------------------------------------------- Satayspyd 800 g svinefilet eller annet benfritt kjøtt av svin i lange, tynne strimler 4 ss soyasaus 1 ts revet, frisk ingefær (evt, 1/2 ts tørket) 1 ts malt koriander 1 ss sitronsaft 2 ss sesamfrø 1. Træ de tynne strimlene av svinekjøtt på et spyd som et trekkspill. 2. Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Pensle spydene med blandingen og la det trekke en stund før de grilles. Like før grilling, drysser du på sesamfrø. Grilles ca. 2 minutter på hver side. ------------------------------------------------------------------------- Pølsespyd 4 spyd 4 pølser, den sorten du liker aller best 4 biter paprika, rød eller gul 4 skiver av en hermetisk maiskolbe 4 cherrytomater 4 grillspyd i tre eller metall 1. Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter. 2. Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen. 3. Stek pølsespydet på grillen. --------------------------------------------------------------------------- Grillspyd på tyrkisk vis 4 pers 600 g lammekjøtt uten ben 1 stor løk 2 hvitløkfedd 1-2 dl melk smør 1 ss sitronsaft salt oregano pepper Skjær kjøttet i store biter eller terninger. Skrell løk og hvitløk, og riv det fint. Press saften ut av løken og ned i en bolle eller form. Bland inn litt smeltet smør, melk, sitronsaft, salt og pepper. Legg kjøttet ned i marinaden og sett det i kjøleskapet, og la det stå i 8 timer. Vend det av og til. Tenn grillen og la den bli varm, eller bruk grillen i stekeovnen. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det. Pensle grillspydet med olje og træ på kjøttbitene. Pensle dem. Grilles 5-6 minutter på hver side. Før servering drysses oregano over. Serveres med salat og rus eller bulgur (kornris). Lag gjerne en lammesaus til. ---------------------------------------------------------------------------- » Grillspyd av skinkebiff Tilberedningstid: ca. 30 min Antall porsjoner: 4 porsjoner Dette trenger du 600 g Edelgris skinkebiff Løk Champignon Squash Paprika Potet Salat 1 dl olje 2 stk hvitløksfedd, hakket Nykvernet sort pepper Slik gjør du: Del skinkebiffene i biter og sett dem på spyd. Legg spydene i en plastpose med olje, pepper og hvitløk. La gjerne spydene ligge et par timer før du griller. Ha på litt salt før du griller eller steker. Skjær grønnsakene i deler og grill sammen med kjøttet. Grønnsakene kan også marineres, gjerne med annet krydder. ----------------------------------------------------------------------- Terninger av flatbiff av svinekjøtt Terninger av flatbiff av storfe Cherrytomater Rød og gul paprika i terninger Rødløk i båter Biffkjøtt på grillen
Gjest Skrevet 6. juni 2007 #6 Skrevet 6. juni 2007 liker ikke å blande kjøtt/fisk og grønnsaker, fordi det blir så ulikt klart. Til barna lager jeg ofte kyllingpølse. Trenger forklaring ja.. Kyllingkjøttdeig blandes med en finhakket liten løk evnt. hvitløk, 1ts salt, pepper, krydder (bruker ofte spisskummin og paprika), 1ss worchester saus, litt brøsmuler og 1 egg. Blander sammen. Kan lage boller som du trer på, men jeg gidder ikke og lager en pølse:) Lager grønnsakspyd til dem også, og da tar de på grønnsakene selv. Biter av paprika, cherrytomat, sopp, løk, squash osv.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå