Gå til innhold

Hva har mann på grillspyd?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noe enkelt, også til barna??Noen tips?

Hvordan lager mann slikt?

Skrevet

kylling, paprika, løk, ananas, squasj, minimais, pølser... tja... kommer ikke på mer jeg=)

Skrevet

Ting man kan ha på grillspyd:

pølser (i biter)

marinert: svin, kylling, biff

bacon

 

sqash

aubergine

cherrytomat

paprika

løk

 

Vi kjøper trespyd (ser ut som lange tannstikkere) på matbutikken og trer på de ingrediensene vi ønsker, og putter grillspydene på grillen eller i ovnen. Ingrediensene skjæres da opp i passe biter før man trer de på :o) (bare ikke del opp cherrytomatene)

Skrevet

Man tar på alt man vil. Man husker bare på å la grønnsaksbitene være litt større enn kjøttbitene. Og ikke tre det for tett på. Da har det lett for å bli rått mellom bitene.

Jeg pensler på med litt olje både før og etter grilling. Paprika, ananas, sopp,biff og kylling er mine favoritter. Småen liker pølser og maiskolbe på spyd.

Skrevet

Google er en fin ting!

 

Grillspyd med kylling

Blir ca 8-12 spyd.

 

600 g renskåret kyllingkjøtt

12 sjalottløk eller båter av vanlig løk

12 cherrytomater

biter av ananas

12 stk sjampinjong

 

Skjær kjøttet i terninger. Træ grillspydene med kjøtt og de andre ingrediensene vekselvis. Pensle med grillolje og legg spydene på grillen.

--------------------------------------------------------------------------------------

Blandings grillspyd

Enkelt spyd som holder til 4 personer.

400 g ytrefilet av okse

400 g svinefilet

4 stk smakfulle pølser (frankfurter, oste, chili)

2 paprika. Gul og rød.

 

Marinade

1/2 dl rødvin

1/2 dl olje

1 ts paprikapulver

1 ts dijonsennep

1 ss revet rå løk

salt og pepper

 

Skjær kjøttet i terninger, pølse i biter og legg det i en sammenpisket marinade i ett par timer.

Tre kjøtt, pølse og paprikabiter vekselvis på grillspyd.

Grilles ca 3-4 minutter på hver side.Pensles med marinaden.

Serveres med bakt potet og en grønn salat

------------------------------------------------------------

Grillspyd til de små

8 fiskekaker

2 ringer ananas

1 rød paprika

1/4 squash

For de store:

400 g laksefilet

200 g steinbitfilet

1/4 squash

4 sjampinjong

1 løk i biter

1 rød paprika i biter.

olivenolje

salt og krydder

 

Skjær fiskekaker i trekanter. Skjær frukt og grønnsaker i terninger, ananas, paprika, squash og lignende. Træ på grillspyd og stek raskt på varm grill.

 

Skjær laks og steinbit, squash, sjampinjong, løk, og paprika i biter. Træ bitene på grillspyd. Pensle spydene med olje og grill dem på god varm grill. Dryss over salt og krydder etter ønske, eller legg spydene i marinade før du griller dem.

-------------------------------------------------------------------------

Grillspyd fra havet

4 personer

 

700 g breiflabb/kveite filet. Uten bein/skinn.

12 store reker

små sitronstykker

 

Marinade.

3/4 dl olje

saft av 1 sitron

salt og pepper

 

Hvitløksaus.

4 dl Biola youghurt

2-3 fedd hvitløk

1 ss dijonsennep

finhakket dill og gressløk

salt, pepper og litt sitronsaft

 

Del fisken i terninger og legg i en skål. Hell over pisket marinade. La stå i ett par timer.

Tre fisken på spyd med reker og sitronstykker.

Grill 3 min på hver side, og pensle med marinade.

 

Saus.

La youghurten få renne av i ett kaffefilter ett par timer.

Ha den så i en skål og press i hvitløken.

Tilsett sennep og urter. Rør godt.

Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft

 

Serveres med kokte poteter og en grønn salat

-----------------------------------------------------------------------------------

Sommerlige grillspyd

4 spyd

4 kyllingfileter eller 400 g kalkunfilet

1 kurv jordbær

1 squash

8 hele sjampinjonger

1 hel ananas

grillsaus (ferdigkjøpt)

 

Del kyllingfileter, squash og ananas i passe biter. Pensle kyllingbitene med olivenolje og træ spydene. Jordbærene kan du eventuelt tre friske på spydene til slutt, hvis du foretrekker å spise dem kalde. Pensle spydene med grillsaus og grill dem på hver side i noen få minutter, til kyllingkjøttet blir hvitt. Server straks, gjerne med salat, dressing og godt brød til.

--------------------------------------------------------------------------------------

Satayspyd

800 g svinefilet eller annet

benfritt kjøtt av svin i lange, tynne strimler

4 ss soyasaus

1 ts revet, frisk ingefær (evt, 1/2 ts tørket)

1 ts malt koriander

1 ss sitronsaft

2 ss sesamfrø

 

1. Træ de tynne strimlene av svinekjøtt på et spyd som et trekkspill.

 

2. Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Pensle spydene med blandingen og la det trekke en stund før de grilles. Like før grilling, drysser du på sesamfrø.

Grilles ca. 2 minutter på hver side.

-------------------------------------------------------------------------

Pølsespyd

4 spyd

4 pølser, den sorten du liker aller best

4 biter paprika, rød eller gul

4 skiver av en hermetisk maiskolbe

4 cherrytomater

4 grillspyd i tre eller metall

 

1. Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.

2. Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.

3. Stek pølsespydet på grillen.

---------------------------------------------------------------------------

 

Grillspyd på tyrkisk vis

4 pers

 

600 g lammekjøtt uten ben

1 stor løk

2 hvitløkfedd

1-2 dl melk

smør

1 ss sitronsaft

salt

oregano

pepper

 

Skjær kjøttet i store biter eller terninger. Skrell løk og hvitløk, og riv det fint. Press saften ut av løken og ned i en bolle eller form. Bland inn litt smeltet smør, melk, sitronsaft, salt og pepper. Legg kjøttet ned i marinaden og sett det i kjøleskapet, og la det stå i 8 timer. Vend det av og til.

 

Tenn grillen og la den bli varm, eller bruk grillen i stekeovnen. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det. Pensle grillspydet med olje og træ på kjøttbitene. Pensle dem. Grilles 5-6 minutter på hver side. Før servering drysses oregano over.

 

Serveres med salat og rus eller bulgur (kornris). Lag gjerne en lammesaus til.

----------------------------------------------------------------------------

 

» Grillspyd av skinkebiff

 

Tilberedningstid: ca. 30 min

Antall porsjoner: 4 porsjoner

 

Dette trenger du

 

600 g Edelgris skinkebiff

Løk

Champignon

Squash

Paprika

Potet

Salat

1 dl olje

2 stk hvitløksfedd, hakket

Nykvernet sort pepper

 

 

Slik gjør du:

Del skinkebiffene i biter og sett dem på spyd. Legg spydene i en plastpose med olje, pepper og hvitløk. La gjerne spydene ligge et par timer før du griller. Ha på litt salt før du griller eller steker. Skjær grønnsakene i deler og grill sammen med kjøttet. Grønnsakene kan også marineres, gjerne med annet krydder.

-----------------------------------------------------------------------

Terninger av flatbiff av svinekjøtt

Terninger av flatbiff av storfe

Cherrytomater

Rød og gul paprika i terninger

Rødløk i båter

Biffkjøtt på grillen

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet

liker ikke å blande kjøtt/fisk og grønnsaker, fordi det blir så ulikt klart. Til barna lager jeg ofte kyllingpølse. Trenger forklaring ja..

 

Kyllingkjøttdeig blandes med en finhakket liten løk evnt. hvitløk, 1ts salt, pepper, krydder (bruker ofte spisskummin og paprika), 1ss worchester saus, litt brøsmuler og 1 egg. Blander sammen. Kan lage boller som du trer på, men jeg gidder ikke og lager en pølse:)

 

Lager grønnsakspyd til dem også, og da tar de på grønnsakene selv. Biter av paprika, cherrytomat, sopp, løk, squash osv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...