Gå til innhold

hvordan lager dere fiskeboller i hvit saus?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg smelter smør sånn at det freser litt, har i mel, men ikke for mye sånn at det klumper seg, men blir en jevn grøt, også har jeg i melk. Rører rundt mens det varmes, når det begynner å bli ganske tjukt, så har jeg i litt til om jeg synes den er for tjukk. Når det har kokt opp, slår jeg mye ned på varmen, tar kanskje av kasserollen litt og har i fiskebollene. :) Så får de småkoke litt i sausen.

Slik lager jeg fiskeboller i hvit saus:

 

En klatt smør i en kjele, smeltes og så rører jeg inn litt hvetemel, til en slags jevn, ganske flytende liten masse. Bruker middels varme. Lar dette surre litt, kanskje bortimot ett minutt.

 

Skrur opp varmen litt, sper med litt melk, røre-røre-røre. Når det koker, sper jeg med litt mer melk, og laken fra fiskeboll-boksen. Hvis det ser ut som det er passe mye saus, så krydrer jeg litt, alltid bittelitt salt, og så bruker jeg litt hvit pepper og karri. Til det smaker sånn jeg vil ha det...

 

Hell oppi fiskebollene og la SMÅputre noen minutter på svak varme. Er så lettvint, atte...

 

Lykke til!

 

Smelt et par spiseskjeer med smør og rør inn noen spiseskjeer mel (til det er ganske tykt). Så sper du ut med kraften fra boksen eller fiskebuljong og melk. Ha i litt karri og evnt salt og pepper eller andre gode krydder. La dette koke i 10 min, da får du bort melsmaken. Ha i fiskebollene etter dette og varm det hele i 5-10 min. Lykke til!

Annonse

Smelter margarin i en kjele og har i mel slik at det blir en glatt jevning. Heller i melk (blandre lett og hel-melk) og krafta til fiskebollene (hele boksen med kraft!) mens jeg lar det kokeopp og sper med melk til jeg synes den er passe tykk, og krydrer med salt, hvit pepper, karri og gastromat.. Så lar jeg det småkoke i ca 10 minutter for å koke vekk den rå melsmaken. Så legger jeg i fiskebollene å lar de trekke ca 5 minutter. Spiser poteter, gulrøtter og brokkoli til. og noen ganger litt pastaskruer.

Går helt fint å bare lage en blanding av mel og litt melk.spe med melk og bruk kraften til fiskebollene. ha i smør og kok opp.

ha i salt og pepper(eller annet krydder) etter ønske.

 

pleier å ta ca 1dl mel og ca 1 liter væske(melk og kraft av fiskebollene)+ smør.

 

Lykke til!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...