Anonym bruker Skrevet 30. mai 2007 #1 Del Skrevet 30. mai 2007 Tenkte å lage en tråd til oppskrifter osv åp hjemmelaget mat osv til babyene. Skriv inn din(e) oppskrift(er) og del dem med oss. Tusen takk damer. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labbetøs Skrevet 30. mai 2007 #2 Del Skrevet 30. mai 2007 Flott! Har savnet en slik tråd. Og damer: Husk å føre på hvor gammel babyen må være for å få maten. :-) Potetmos: Kok poteter og skrell dem Mos i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. For at det skal mette ekstra godt kan du blande inn ca 10 ml matolje per potet. Kan brukes fra 4 mnd. NB: Bland gjerne ut med litt mm eller mme i starten. Da blir den ekstra skånsom som begynnermat. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9454925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
St.Sunniva Skrevet 30. mai 2007 #3 Del Skrevet 30. mai 2007 Har bare en hånd å skrive med akkurat nå, men skriver ned linken til hjemmesiden min, så kan dere titte selv. www.piczo.com/Linnslilleprinsesse passord: cornnell Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9454937 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labbetøs Skrevet 30. mai 2007 #4 Del Skrevet 30. mai 2007 Håper det er greit at jeg kopierer inn hit st.sunniva: Pæremos: Kok søte, modne pærer i litt vann til de er myke, og mose dem. Kan brukes fra 4 mnd. Fra barnet er fem måneder trenger du ikke koke pærene før du moser dem, såfremt frukten er moden og saftig. Eplemos: Søte eplesorter egner seg godt til mosing. Så snart barnet er blitt vant til smaken, kan du blande eplemosen med annen fruktmos. Forsøk gjerne å gi mosen en mer kremaktig konsistens ved å kombinere eplemosen med litt barnegrøt, yoghurt eller cultura. Bananmos: En godt moden banan er lett å mose. Du kan forandre den naturlige, klebrige konsistensen ved å tilsette litt morsmelk eller morsmelkerstatning. Bananen blir lettere å mose hvis du varmer den noen sekunder i mikrobølgeovnen. NB: Banan kan lett gi hard mage. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455215 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labbetøs Skrevet 30. mai 2007 #5 Del Skrevet 30. mai 2007 NB: Potetmosen kan fryses i passe posjoner Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
St.Sunniva Skrevet 30. mai 2007 #6 Del Skrevet 30. mai 2007 Helt i orden :-) Hadde snuppa på fanget, og da er jo hennes fingre overalt...hehe Så det er bare å ta for seg :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Septemberstjerna og Martine Skrevet 30. mai 2007 #7 Del Skrevet 30. mai 2007 Vil ikke virke vrang, men poteter er vel ikke bra å fryse ned...? Det skjer visst noe med de, og det gir en annen smak. Dette har jeg lest flere steder, uten å huske konkret hvor. Motsi meg gjerne hvis jeg tar feil... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455489 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Septemberstjerna og Martine Skrevet 30. mai 2007 #8 Del Skrevet 30. mai 2007 Klippet fra Kokk.no: OPPSKRIFTER Potet- og grønnsaksmoser. Grønnsakssorter som egner seg til mos: gulrot, blomkål, brokkoli og kålrot. Til disse mosene kan du med fordel tilsette ca. 1/2-1 ts matolje for å øke fettinnholdet og energimengden i maten. Potetmos 1 potet - vann/morsmelk/morsmelkerstatning Kok poteten. Dersom du skreller den før koking, er det fint å benytte kokevannet. Del poteten opp og press den gjennom en tesil eller liten sikt ved hjelp av en skje. Spe med kokevann/morsmelk/morsmelkerstatning til passe konsistens. Tilsett evnt. olje. Blomkålmos 100 gr blomkål - 1/2 dl vann eller morsmelk Kok blomkålen myk og mos den gjennom en sikt. Spe med væske til passe konsistens. Gulrotmos 1 gulrot - vann eller morsmelk Skrell og del gulroten og kok den mør. Mos den gjennom sikten og spe med væske til passe konsistens. Grønnsaksmos 100 gr grønnsaker (poter, blomkål, kålrot, gulrot, brokkoli) - 1/2-1 dl vann eller morsmelk Begynn med potet og en type grønnsak. Etterhvert kan flere grønnsaker blandes med potet. Kok potet og grønnsaker møre. Mos dem og spe med væske til passe konsistens. Rå gulrot Gulrot (evnt. kålrot) Vask og skrell gulroten og riv den på den aller fineste raspen på rivjernet. Når barnet er over 8 måneder, kan du prøve med rå grønnsaker. Prøv også andre råkostblandinger. Det er jo en fordel at barnet kan spise samme middag som resten av familien. Når barnet er gjennom startfasen kan du gi barnet de fleste av de vanligste middagstypene. OBS!! Ikke salt maten til barnet! Barnet kan spise f.eks: * kokt kjøtt med saus, poteter og grønnsaker * kjøttkaker/boller med saus, poteter og grønnsaker * lever med saus, poteter og grønnsaker * kokt kylling/høne, ris/poteter og grønnsaker * kjøttsuppe/grønnsaksuppe/fiskesuppe * fiskegryte med grønnsaker * fiskeboller/pudding (mye salt i ferdigkjøpt) med hvit saus, poteter og grønnsaker * fiskegrateng, poteter og grønnsaker. Som du ser er de fleste rettene med saus. Det gjør det enklere for barnet å spise maten, den "glir" lettere ned. Begynn med å finmose maten, de fleste barn reagerer på "klumper" i maten i begynnelsen. Etterhvert kan du la maten bli grovere og grovere, tilslutt skjærer du bare opp i biter. Om du syntes det er enklere å bare bruke ferdigmat glass, må du huske på at det er like enkelt å lage større porsjoner med den maten barnet ditt foretrekker og så fryse ned den i glass. Da har du hjemmelaget ferdigmat på et blunk. På reiser kan det derimot være bedre med ferdigprodusert mat på glass fordi middagsglassene er ikke avhengig av å stå kaldt hele tiden. Altså; alt til sin tid! Noen råd for matlagningen: * bruk råvarer av vanlig god kvaltitet * bruk ikke salt før barnet er ett år, deretter bare små mengder * bruk aldri vann fra varmtvannsspringen * maten bør spises når den er nylaget, evnt. nytint og varmet. Hold aldri maten varm over lengre tid. * rester av spedbarnsmat bør ikke brukes om igjen. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Septemberstjerna og Martine Skrevet 30. mai 2007 #9 Del Skrevet 30. mai 2007 Det står flere steder at man kan visst fryse hjemmelagde ting med potet i... Men ved 0 grader omgjøres stivelsen til sukker. Da blir poteten søtere og mer kornete... Smak og behag Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9455671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labbetøs Skrevet 30. mai 2007 #10 Del Skrevet 30. mai 2007 Konsistensen kan bli litt mer klissete etter at blandt annet potet har vært fryst, men næringsstoffene osv beholdes så det er ikke noe problem å fryse i posjoner. Det er foresten det samme dersom du bruker stavmikser eller kjøkkenmaskin. Det blir litt "klissete" i konsistensen da. Men det syns vi er bare kjekt her, så vi moser i kjøkkenmaskin. Snuppa syns vist klissete er bra. :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9459007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bonusmamma13 Skrevet 30. mai 2007 #11 Del Skrevet 30. mai 2007 Bruker renskåret kjøtt (100g) poteter/pasta(150-200g), og grønnsaker (opptil 100g) som jeg skjærer i biter og koker 10 min. Moses sammen med litt av kokevannet og 1 ss rapsolje. Gir 3-4 porsjoner F.eks Biff med tomat, mais, broccoli og potet Kylling med brun ris, tørket aprikos og gulrot Kalkun med søtpotet og sviske Svinefilet med sviske, brekkbønner, gulrot og potet Dampet torskefilet med gulrot, purre og potet Usaltet kjøttdeig med fullkornspaghetti, tomat og gulrot Lager 3-4 porsjoner i slengen, gir han en til middag og fryser resten. Bytter middag hver dag så han får variasjon. (han er 8 mnd) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9460000 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Butterfly_Flip Skrevet 30. mai 2007 #12 Del Skrevet 30. mai 2007 Her er hva jeg skrev litt tidligere... http://www.dinbaby.com/forum/thread/9457569 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9460332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mars07 Skrevet 30. mai 2007 #13 Del Skrevet 30. mai 2007 Dytter litt på denne, så jeg får skrevet av i morgen. =) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9460815 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ukjent Skrevet 31. mai 2007 #14 Del Skrevet 31. mai 2007 Advokado: Moses med gaffel. Enkel lunsj som også kan gis med youghurt naturell. Banan kan brukes på samme måte. Mos av brokkoli/potet, gulrot/potet, blomkål/potet, laks(ovnsbakt)/potet. Kok opp grønnsakene i vann og putt dem i food prosessor eller blender. Jeg har selv pleid å lage store porsjoner og fryse.Eple og banan kan moses på samme måte og fryses. Eplet må kokes litt først. Grøt: Kjøp grøtmel på helsekost og kok grøten på vann. Etterhvert kan du spe med litt H-melk. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9454876-hjemmelaget-mat-til-bebiser-oppskrifter/#findComment-9461639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå