Gå til innhold

hvorfor sprekker brødene?


Anbefalte innlegg

Skrevet

har nettopp baket brød ,og nok en gang så sprekker de. Hvorfor? =/

 

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vet ikke hvorfor de sprekker, men har sett at mormoren min alltid pensler brødene med vann før hun setter de i steikeovnen. Og de sprekker aldri. Prøv det :)

Skrevet

De sprekker fordi det først blir en liten stekeskorpe mens brødet fortsatt utvider seg inni. Skorpa er ikke like elastisk som deig, så da sprekker den. Skjær noen langsgående riller i brødet, så sprekker det ikke.

Skrevet

Kanskje du hever dem for lenge?

Skrevet

Jeg er enig med anonym 20.13. Det er nok når den eser etter at skorpa er kommet, så kanskje du kan tildekke de med avis eller bakepapir på toppen til å begynne med? Å snitte brødene i toppen er også en god idè.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...