Gå til innhold

Fikk servert hjemmelaget børek :o) mmm...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er en tyrkisk "rett" eller "brød ting".

Gjerdeig + fyll liksom. Bare at det blir "sprøere" enn bolledeig og rundstykkedeig ... kan vel kanskje minne litt om butterdeig tror jeg.

Tror du kan fylle med det du vil, men jeg har bare smakt med fetaost og spinat.

Vi fant flere ulike på nett .. men dette er den vi brukte og syns den var god ;o)

 

7 dl Mel

2,5dl Yoghurt Naturell

1 stk Egg

0,5 dl Olje

2 ts Bakepulver

2 ts Salt

50 g Mykt smør

 

225*C i 20 min

 

- bland det tørre

- bland det våte

- bland sammen

- kna i smørret (jupp, etter at det våte og tørre er blandet)

- kjevl ut små ovale rundinger ca 7mm tykke

- ha på fyll på halvparten og brett den andre halvdelen over

- klem sammen endene så fyllet ikke kan renne ut

- pensle med egg

 

Fyll: Feta, spinat, oliven, skinke soltørkede tomater.... velg det du selv liker.

 

---

Vi "moste" spinaten i en morter før vi blanda det med fetaosten for så å legge det inn i deigen ... vet ikke om det er den rette måten da ... sikkert bare å prøve seg frem.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...