Lykkelig mamma til lille Leon Skrevet 23. mai 2007 #1 Del Skrevet 23. mai 2007 SÅ MYE TRENGER DU DAGLIG AV: VITAMIN A: Gravide: 800 ug (mikrogram) Ammende: 1200 ug (mikrogram) Viktig for: Godt syn, forebygger nattblindhet. Hud og slimhinner. Normal cellevekst og reproduksjon. Fosterutvikling. Dannelse av hormoner. Forebyggende for visse kreftformer. Gode kilder: Fet fisk (laks, ørret, sild, makrell og andre). Tran. Margarin/smør. Gulrot, brokkoli og andre grønnsaker med sterke farger. Lever, leverpostei, egg. VITAMIN D: Gravide: 10 ug (mikrogram)/ Ammende: 10 ug (mikrogram) Viktig for: Opptak av kalsium fra tarmen. Normal og sterk beindannelse. Forebygging av osteoperose (beinskjørhet). Regulering av kalsiumnivået i blodet. Gode kilder: Fet fisk (som for vit A). Margarin. Tran. Fiskelever. Vitaminet kan også produserers i huden ved eksponering av sollys. VITAMIN E: Gravide: 10 mg Ammende: 11 mg Vikitige for:Å hindre harskning av fett. Reperasjonsmekanismer i kroppen, virker som antioksidant i bekjempelse av frie radikaler. Gode kilder: Kornvarer med sammalt mel. Vegetabilske oljer (hvetekimolje,soyaolje, solsikkeolje). Myke, vegetabilske plantemargariner. Tørket frukt. Tran. VITAMIN K: Ingen fastsatte anbefalinger i Norge. Viktig for: Blodets levringsevne (koagulering) Gode kilder: Kål, spinat og andre grønne bladgrønnsaker. Lever. VITAMIN C: Gravide: 70 mg Ammende: 90 mg Viktig for : Normalt bindevev og støttevev (eksempelvis hud og skjelett) Hormondannelse. Beskytter mot infeksjoner og frie radikaler. Bedrer opptak av jern fra tarmen. Nedbryting av kolesterol. Kroppens egenproduksjon av karnitin. Gode kilder: Frisk frukt og bær, særlig appelsiner (appelsinjuice) og andre sitrusfrukter, solbær. Grønnsaker og poteter for eksempel brokkoli og kålrot. FOLAT (B9): Begynn å ta det når du planlegger å bli gravid eller så fort du har oppdaget at du er det. Gravide:400 ug (mikrogram) ut uke 12 og så 300 ug resten av grav. Ammende: 400 ug (mikrogram) Viktig for: Forebygging av nevralrørsdefekt (dvs ryggmargsbrokk) hos fostre. Syntesen av arvestoffet (DNA). Omsetning av aminosyrer. Gode kilder: Brokkoli, blomkål, spinat, kinakål/salat og andre grønne grønnsaker. Grovt brød/knekkebrød og andre kornvarer med grovt med gorvt mel. Leverpostei. Apelsin og appelsinjuice. TIAMIN (B1): Gravide: 1,5 mg Ammende: 1,6 mg Viktig for:Glucose- og energiomsetningen. Gode kilder: Kjøtt og innmat. Grove kornprodukter. Melk og brunost. Erter. Nøtter. Poteter. Upolert ris. RIBOFLAVIN (B2): Gravide: 1.6 mg Ammende1.7 mg Viktig for: Aminosyre- og energiomsetning Gode kilder: Kjøtt og innmat. Fisk. Egg. Kornvarer. NIACIN (B3): Gravide:17 mg Ammende: 20 mg Viktig for: Glucose-, fett- og energiomsetningen. Gode kilder:Kjøtt og innmat. Kornvarer. Poteter. Nøtter. PANTOTENSYRE (B5): Ingen fastsatte anbefalinger i NOrge. Viktige for:Omsetning av karbohydrater, fett og protein. Oppbygging av kolesterol og gallesalter. Dannelse av enkelte hormoner. Gode kilder: Lever og annen innmat. Egg. Belgfrukter (erter, bønner med mer). Kornvarer. Melk og ost. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9384841-her-er-vitamin-guiden/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Selo Skrevet 26. mai 2007 #2 Del Skrevet 26. mai 2007 Hehehehe... har du hatt det kjedelig en kveld snuppa.....? Det var myyyyye å skrive.... Du vet du bare kan ringe meg......!!!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9384841-her-er-vitamin-guiden/#findComment-9420707 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå