Gå til innhold

Minn meg på korsn mat eg bør styre unna:)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Man må ikke drikke for mye kaffe, te eller cola pga koffeinet (elsker selv kaffe, cappuccino, espresso så sliter selv der..). I tillegg bør man ikke spise rå fisk slik som sushi, og heller ikke rått kjøtt. All alkohol bør man også holde seg unna. Lightprodukter er nok heller ikke gunstig. Noen som forresten vet om det er skadelig med rå egg? Skal lage tiramisu til en fødselsdag, og ville gjerne ta et stykke selv..

 

Ellers bør du ta folattabletter hvis du ikke allerede har begynt. Viktig for å forhindre ryggmarksbrokk.

Takk!:) Men må eg virkelig slutte å drikke PepsiMax? Min eneste last, å eg klare ikke å slutte:) Tar folat ja, så der e' eg i boks. Alkohol e' heller ingen problem, men kan man ete ræke?

Blir litt opphengt i det med mat, men korsn e det med biff stekt medium? Blir det åsså regna som litt rått....? Sukk....

hm.

tror det er en del hysteri rundt den maten og jeg. folk var gravide før også,de spiste sikker både fisk å reker. men alt med måte. du spiser ikke noe rått du er i tvil om.

en venninne av meg sa hun ikke spiste speke mat,for di d og kan ha bakterier vi ikke tåler. ikke vet jeg. gå inn på mattilsynet.no der finn du oversikten :)

 

 

 

Gravide kan spise alle typer fisk og skalldyr, bortsett fra:

 

Blåkveite over 3 kilo.

Ferskvannsfisk av typen: all gjedde, abbor over 25 cm, ørret over én kilo, røye over én kilo.

Fiskelever. Gravide bør heller ikke spise påleggene Svolværpostei og Lofotpostei, som inneholder 25 prosent fiskelever.

Krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus kan trygt spises).

Eksotisk fisk: hai, sverdfisk, skater, fersk tunfisk (tunfisk på boks er derimot helt trygt).

 

Gravide bør ikke spise hvalkjøtt fordi det kan inneholde høye mengder kvikksølv. Av samme årsak frarådes gravide å spise selkjøtt fra Vestisen.

 

 

 

 

Sushi

Gravide kan spise sushi, dette framgår av en vurdering foretatt av Vitenskapskomiteen for mattrygghet(VKM).

 

 

 

 

Når du lager sushi selv:

Villfisk fanget i sjøen kan inneholde parasitter (”kveis”). Villfisk fra sjøen som skal spises rå eller nesten rå bør derfor fryses før bruk for å drepe eventuelle parasitter. (gjelder ikke oppdrettslaks/ørret – annen oppdrettsfisk) Fisken bør fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius eller lavere i minst 24 timer.

 

 

 

 

 

dette sto på mat tilsynet.

Annonse

stemmer at man ikke skal spise spekemat når man er gravid... kan inneholde listeria bakterie som kan skade fosteret... heller ikke røkelaks... for disse er jo ikke kokt eller stekt ... bare røkt og speket...og ikke upasturisert melkeprodukt.. samme bakterie

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...