KristineH79 Skrevet 22. april 2007 #1 Del Skrevet 22. april 2007 Spurte legen min om det for har hørt av mange at d skal ik gravide spise!!! Legen sa d gjorde ingenting og lurte på hvor jg hadde hørt d Kunne få mye vann i kroppen v å spise spekemat pga salt mat... Har ik spist hverken biff el spekemat enda men ble veldig glad når jg fikk vite at jg kan når jg har lyst på! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9063828-ang-medium-biff-og-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
inakvad Skrevet 22. april 2007 #2 Del Skrevet 22. april 2007 Poenget er at kjøtt må være gjennomstekt (eller gjennomfryst). Det betyr derfor at du må fryse ned biffen først hvis du ikke vil ha den gjennomstekt. Det er mye uenighet rundt spekemat fordi dette er speket og ikke stekt. Men hvis du fryser ned dette også, kan du i alle fall trygt spise det. Det har forresten noe med toxoplasmose å gjøre, og hvis du har vært utsatt for bakterien, har det ingenting å si. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9063828-ang-medium-biff-og-spekemat/#findComment-9063906 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vestlandske meierier A/S Skrevet 23. april 2007 #3 Del Skrevet 23. april 2007 da har legen din lite kunnskap....! sjekk ut mattilsynet sine sider så finner du fakta stoff. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9063828-ang-medium-biff-og-spekemat/#findComment-9070059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KristineH79 Skrevet 23. april 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 23. april 2007 fant ingenting på mattilsynet, men får sjekke m jordmor når jeg skal dit... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9063828-ang-medium-biff-og-spekemat/#findComment-9073370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
prinsemammaen4 Skrevet 23. april 2007 #5 Del Skrevet 23. april 2007 du må se på matportalen.no. gå inn under råd til spesille grupper, og deretter gravide. der står alt du skal være forsikitg med. men mener det er greit med spekemat, dersom man fryser det. jeg har imidlertid aldri forsøkt det. når det gjelder rått kjøtt, er det fårekjøtt som er mest skummelt i norge, i forhold til toxoplasmose, for det er det det går på. i andre land kan det være oksekjøttet som er mest skummelt, derfor anbefaler man å steke alt kjøtt til det er godt gjennomstekt:) jeg hadde en jordmor som sa til meg i forrige svangerskap at; ikke bli hysterisk, bruk hodet, alt med måte. det går an å spise noe innimellom, bare man inntar det ferskest mulig. Det er liskom noe med at vi har levd i20-30 år uten å få toxoplasmose, og hvorfor i hudden skulle vi få det akkurat nå i svangerskapet, når vi spiser det samme som vi alltid har gjort? sant nok, men jeg er relativt forsiktig allikevel, men ikke gal. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/9063828-ang-medium-biff-og-spekemat/#findComment-9073499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå