Gå til innhold

Hva er aioli, eller heter det alioli?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

vi har det til kjøttretter og reker osv, lager det av en pakke majones,en lett rømme, sitronsaft fra en sitron, har oppi litt persille, og 2-3 hvitløksfedd,mmm. bruker det også til båtpoteter.

Har ikke prøvd det på loff. men har laget lettrømme med hviløk i og smurt på loff og hatt det i ovnen, det er godt ,en liten vri på vanlige hvitløksbrød:o)

Hei! Aioli er hvitløksmajones, og man bør egentlig lage majonesen fra bunnen av ved å vispe sammen eggeplommer og olje. Men, kan også lage den av ferdig majones eller "lettere" varianter hvor du blander inn litt lettrømme, eller f.eks. kesam, da blir den ikke så tung. Veldig vanlig å ha det på loff eller ristet landbrød, men også som dip til f.eks. kjøttretter, stekte grønnsaker etc. Synes aioli passer fint om sommeren til grillmat.

  • 4 måneder senere...

Det heter allioli og er et typisk catalansk tilbehör til bl.a. stekte poteter, grillet lammekjött og kaninkjött. Direkte oversatt betyr det hvitlök og olje, dvs. den originale alliolien lager man av olje og hvitlök. Den tilberedes i en tradisjonell morter der man knuser hvitlök og drypper i litt olje om gangen til den blir stiv. Det er veldig vanskelig ä fä dette stivt, sä det er vanlig ä tilsette en eggeplomme för man tilsetter oljen. Litt salt hjelper ogsä for ä fä den stiv.

  • 2 uker senere...

Annonse

  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

vel,begge skrivemåter er rett...norsk-aioli,fransk-aïoli,spansk-alioli og katalansk-allioli...er sammensetning av ordene for hvitløk og olje...men det er rett og slett bare en hvitløksmajones...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...