Anonym bruker Skrevet 9. april 2007 #1 Skrevet 9. april 2007 Føler meg litt dum som må spørre om dette, men den som ikke spør får heller ikke vite noe....... Jeg har skjønt at det er noe man f.eks kan få som en liten forrett smurt på loff, men hva er det laget av? Oppskift?
FruTennplugg+guttepluggene Skrevet 9. april 2007 #2 Skrevet 9. april 2007 vi har det til kjøttretter og reker osv, lager det av en pakke majones,en lett rømme, sitronsaft fra en sitron, har oppi litt persille, og 2-3 hvitløksfedd,mmm. bruker det også til båtpoteter. Har ikke prøvd det på loff. men har laget lettrømme med hviløk i og smurt på loff og hatt det i ovnen, det er godt ,en liten vri på vanlige hvitløksbrød:o)
coscos Skrevet 10. april 2007 #3 Skrevet 10. april 2007 Hei! Aioli er hvitløksmajones, og man bør egentlig lage majonesen fra bunnen av ved å vispe sammen eggeplommer og olje. Men, kan også lage den av ferdig majones eller "lettere" varianter hvor du blander inn litt lettrømme, eller f.eks. kesam, da blir den ikke så tung. Veldig vanlig å ha det på loff eller ristet landbrød, men også som dip til f.eks. kjøttretter, stekte grønnsaker etc. Synes aioli passer fint om sommeren til grillmat.
Anonym bruker Skrevet 12. april 2007 #4 Skrevet 12. april 2007 Det heter aioli, og er ett typisk spansk tilbehør til forskjellig retter, som f.eks kjøttretter osv. Kan oxo brukes som forrett på loff, baguette m.m. Men spanjoler bruker d til alt.
Anonym bruker Skrevet 17. august 2007 #5 Skrevet 17. august 2007 Det heter allioli og er et typisk catalansk tilbehör til bl.a. stekte poteter, grillet lammekjött og kaninkjött. Direkte oversatt betyr det hvitlök og olje, dvs. den originale alliolien lager man av olje og hvitlök. Den tilberedes i en tradisjonell morter der man knuser hvitlök og drypper i litt olje om gangen til den blir stiv. Det er veldig vanskelig ä fä dette stivt, sä det er vanlig ä tilsette en eggeplomme för man tilsetter oljen. Litt salt hjelper ogsä for ä fä den stiv.
Gjest Skrevet 29. august 2007 #6 Skrevet 29. august 2007 Jeg har en lettere oppskrift på alioli... 1 pk majones evt lettmajones, finhakkede hvitløksfedd til du blir flau, litt salt + pepper etter smak og en dæsj sitronsaft!!! Nyyydelig!! Veldig godt på til foccatiabrød (er det sånn det skrives??)!
power puff Skrevet 2. oktober 2007 #8 Skrevet 2. oktober 2007 Jeg elsker aioli!! Godt til veldig mye. Vi bruker det ofte til og dippe godt brød i. mmmm...renger ikke være mer avansert enn det! Også godt til skalldyr, grillet mat og tapas.
power puff Skrevet 2. oktober 2007 #9 Skrevet 2. oktober 2007 Er det forresten greit og spise det når man er gravid? Jeg tenker siden det er rå eggeplomme i?
Zikosu og William Skrevet 5. desember 2007 #11 Skrevet 5. desember 2007 vel,begge skrivemåter er rett...norsk-aioli,fransk-aïoli,spansk-alioli og katalansk-allioli...er sammensetning av ordene for hvitløk og olje...men det er rett og slett bare en hvitløksmajones...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå