♥Tuppa, Noah ;( Lillebror ♥ Skrevet 8. april 2007 #1 Del Skrevet 8. april 2007 Jeg spiser spekemat jeg, i Norge...men ikke i utlandet...Hmmm...troe det er farligst helt i starten jeg..tror det meste er farligst da...stresser iallfall ikke med å ikke spise det jeg vil:-) Men sushi, d spiser jeg IKKE!! Jeg er ikke gaal:-) D bare høres slik ut.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Musa *4 perfekte gutter* Skrevet 8. april 2007 #2 Del Skrevet 8. april 2007 Jeg også spiser spekemat... og det har jeg gjort med de tre andre også.. Tror det bare er overdreven skrekk.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8898979 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Celene -2.09.07~*HØYGRAVID*~ Skrevet 8. april 2007 #3 Del Skrevet 8. april 2007 Jeg spiser også spekemat Men jeg unngår å spise det på resturant.. vet aldri hvor lenge den har ligget... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8899682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carta Skrevet 8. april 2007 #4 Del Skrevet 8. april 2007 Legen min sa at spekemat er helt greit å spise i Norge, så lenge du vet at den er fersk. Derfor bør man være litt forsiktig med å spise det ute. Som sagt over her: Man vet aldri hvor lenge den har ligget. Kan være den går ut i morgen liksom...og det er ikke så alright. Man kan spise sushi også, i Norge. Dette fordi det er et krav at fisken skal ha vært frøset på forhånd på utesteder. Jeg har kost meg med spekeskinke flere dager i påska! Er ikke så glad i bacon, og da er spekeskinka et veldig bra alternativ til egget! Spes. eggerøre! Og jeg har fortsatt ikke fått noen klager på menyen... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8900285 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Patetica fåkksi Skrevet 8. april 2007 #5 Del Skrevet 8. april 2007 Men hvorfor skal vi ikke spise det? Er det pga bakterier, eller toksoplasmose? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8900744 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carta Skrevet 8. april 2007 #6 Del Skrevet 8. april 2007 Noe sånt... Samme grunn som at all kjøttmat skal være så fersk som mulig og at man ikke skal spise rått kjøtt...Regner jeg med da... Det skal jeg jammen meg spørre om neste gang jeg skal på kontroll! Akkurat hva det er som kan være farlig i kjøtt! Det må jeg skrive ned her! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8901045 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nr3 i september Skrevet 9. april 2007 #7 Del Skrevet 9. april 2007 Jeg har spist spekemat, roastbiff, hvalkjøtt osv. Tror ikke det er farlig så lenge det ikke er det man spiser hver dag i hele svangerskapet, unner meg selv å spise det i blant. Tror ikke at det skader...Har spist det i mine to andre svangerskap uten at jeg viste at det var "farlig" og det har da gått bare bra =) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8902713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ano`num *17.03.10* Skrevet 10. april 2007 #8 Del Skrevet 10. april 2007 Spiser jeg også! Både som pålegg og såekemat. Tror vi er ganske trygge her i Norge sann sett. Men vi skal ikke akkurat langt før kjøtt-maten er av en helt annen type. Feks Sverige.... Noen som har hørt om noen som har fått skader av den bakterien i det hele tatt? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8919891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tpop Skrevet 10. april 2007 #9 Del Skrevet 10. april 2007 Hvordan er det med det som man speker selv da? Vi har slaktet gris og har ei skinke hengende som snart er klar. Lyst på å smake:) Vi sendte inn prøver av kjøttet slik at det ble sjekket slik de gjør på slakteriet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8920105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chinita Skrevet 10. april 2007 #10 Del Skrevet 10. april 2007 Jeg holder meg unna spekemat som pålegg, men spiser det gjerne på pizza så lenge det er stekt:-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-8920178 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin* Skrevet 23. april 2007 #11 Del Skrevet 23. april 2007 Jeg spiser ikke spekemat, rå fisk eller rått kjøtt. Tar ikke sjansen, og klarer fint å vente med det i noen mnd. :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9077075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Milla-baby Skrevet 25. april 2007 #12 Del Skrevet 25. april 2007 Legen min sa jeg IKKE skulle spise spekemat! siden det ikke er kokt / stekt. men jeg spiste en del spekemat før jeg visste at jeg var gravid.men holder meg unna nå siden jeg har fått beskjed om det... til og med fått det skriftlig.. :o/ og jeg som elsker spekemat. men på 17 mai tror jeg jeg kommer til å unne meg litt fenalår til rømmegrøten...:op Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9099622 Del på andre sider Flere delingsvalg…
@nemone Skrevet 26. april 2007 #13 Del Skrevet 26. april 2007 Jeg spiser også spiser norsk spekemat og sushi har vært fryst så jeg har heller ikke noen betenkeligheter med det - såfremt den er fersk da.... Hvis dere er redde for toksoplasmosen er det jo bare å fryse spekematen et par dager og så er parasitten død. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9105948 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tundr@ Skrevet 29. april 2007 #14 Del Skrevet 29. april 2007 Jeg spiser spekemat som har ligget i fryseren et par dager. Har salamien i fryseren :-) Det er jo ikke lenge siden det var en liten gutt som døde her i Norge på grunn av smitte gjennom norsk spekemat som ikke var gått ut på dato. (Var det E.coli han var smittet av? Husker ikke). Det er liten sjanse, men likevel. Har skjønt at det er spesielt listeria-bakterien og toksoplasmose som er faren for oss gravide. Listeria-bakterien drepes av et par dager i fryseren for oppskjært mat, men hele kjøttstykker må ha lenger tid, kanskje flere måneder. Toksoplasma-parasitten dør visstnok ikke i fryseren, kun av varmebehandling. Lamme-og fårekjøtt kan også ha toksoplasma-parasitten, så f.eks. lammestek bør ikke være for rosa. Mange synes jeg er overhysterisk, men det koster meg lite å ta disse forholdsreglene. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9135881 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttemamma x 3 Skrevet 30. april 2007 #15 Del Skrevet 30. april 2007 Tundr@: Det er motsatt! Listeria dør ved oppvarming, men ikke ved frysing. Toxoplasma dør ved både oppvaring og frysing. (minimum -18 grader i flere døgn) se http://matportalen.no/Matportalen/Saker/1080642466.08 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9143667 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tundr@ Skrevet 30. april 2007 #16 Del Skrevet 30. april 2007 Oops -sorry...ikke meningen å drive med feilinformasjon her! Godt at noen er våken :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8898839-spekemat/#findComment-9147449 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå