Gå til innhold

Spise eller ikke spise...?


Anbefalte innlegg

Hei hei.

 

Jeg syntes det hele tiden "dukker" opp ting jeg må holde meg unna i graviditeten... Og det siste en venninne av meg sa var at hun hadde hørt at gravide skulle holde seg unna speke mat..., stemmer dette?

Jeg har lest litt på portalen til mattilsynet.., men ble ikke så mye klokere:)

 

Er det noen av dere som har hørt om dette med speke-mat, og/eller har andre advarsler?

Takker for svar:)

 

Hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8843249-spise-eller-ikke-spise/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg fryser ned spekemat i to døgn før jeg spiser det , og jeg unngår upasteriserte oster (ok , helt i begynnelsen spiste jeg litt Brie ost .. nam). Har også unngått gravlaks , men spist røkt laks som jeg vet er helt fersk . Lukter og smaker og stoler på sansene . Men rå fisk og rå ubehandlet kjøtt holder jeg meg langt unna . Er også nøye på kjøkkenhygienen og skyller frukt og grønt godt.

Utover det spiser jeg det meste .

Legen min sa jeg skulle være forsikig med å spise spekemat på restaurant, men det var fordi man ikke vet hvor nærme de er utløpsdatoen. Man skal jo alltid spise kjøtt så ferskt som mulig. Ikke nærme utløpsdatoen.

 

Mat i Norge er generelt veldig trygt fordi det er så strenge krav. Du kan jo til og med spise sushi her. Det er jo fordi det kreves at restaurantene fryser fisken først.

Ang. ost; her er det mange misforståelser ute å går.

 

Det er upasteurisert ost man skal holde seg unna. Brie og blåmugg fra norske produsenter er stort sett laget på pasteurisert melk (les på innholdsfortegnelsen). F.eks. er alle ostene fra Tine laget på pasteurisert melk. Ost laget på upasteurisert melk finner du stort sett bare i store ostedisker og da er de gjerne franske (og dyre)

 

Blå- og hvitmuggoster (og alt annet pålegg) skal helst spises så ferskt som mulig, d.v.s. ikke spis mat som har passert "best før/holdbar til" dato.

 

Se http://matportalen.no/Emner/Gravide

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...