Gå til innhold

SÅNN - da har jeg fått sagt det....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg orket ikke lese alle innleggen her... men vil uttrykke min mening:

Nikotin og alkohol er vanedannende GIFTstoffer. Hvem vil gi barnet sitt GIFT?

Ønsker du å sette et barn til verden- så MENER JEG (les: MIN mening)at du samtidig bør være en best mulig rugekasse. Barnet er helt avhengig av dine valg- og uten mulighet til å beskytte seg.

 

Det er ditt ansvar å gi det en så best mulig start som mulig. Det er nå alt grunnleggende for resten av livet legges. Kanskje er det ikke synlige misdannelser ved fødselen, men tenk om ditt barn utvikler kreft eller andre sykdommer, som barn eller voksen- eller får lære og /eller konsentrasjonsvansker? Helt hypotetisk- kan det være pga av feil ernæring (og gift) i rugekassa eller bare genetisk arvet? vi vet ikke, gjør vi vel? Spør dere meg er det noen ansvarsløse leger som anbefaler nikotin og alkohol! At dere gidder å spørre om det er OK! Ta ansvar. selvsagt er 3 sig bedere enn 20- men nurket ditt fortjener 0! Det er dn vilje som styrer dette- ikke sigarettene. Stom røyken, og vent med vinkos når du er rugekasse for et nytt og ubeskyttet liv.

Ja- jeg fordømmer de som ikke offrer seg for giften i 9 mnd- utrolig egoistisk- mener jeg. (igjen les: det er MIN mening)

 

Tildere som røyker: les dette:

http://www.helsenett.no/index.php?option=com_personalpage&task=view&id=13&Itemid=81&contentid=1458&sectionid=125

 

Til dere som drikker, les dette:

http://www.helsenett.no/index.php?option=com_personalpage&task=view&id=13&Itemid=81&contentid=1535&sectionid=125

 

mvh ei som elsker sine unger-fra dag 1 :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Herregud assa!!

 

...Finner ikke en side på nettet i verden med så mange sure kjerringer!! Blir rett og slett overgitt her..

 

Hvor ble det av å dele gode erfaringer, positive erfaringer og støtte hverandre...??

 

Folk er ute etter noen de kan få slengt drit til!! Håper ikke dette fortsetter i 3 trimester. Da må jeg finne meg en annen plass å lure på ting!!

 

Anna

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe.. Det var litt fredeligere inne på Bli gravid, men man trenger jo ikke å gå inn på "krangletrådene" da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Ja,sant det Netta..Må inn på bli gravid stadig vekk jeg..hehe..Bare for å få litt positive vibber av god-jentene.. ;-)

 

Ser du også har termin i november..Jeg og :o) 16 nov..Spennende!! :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære Anna! Jeg er vel ikke ei sur dritkjerring fordi jeg mener at de som røyker og drikker er egoistiske? Er det ikke lov å ha egne meninger her da? Sorry, men ingen som røyker og drikker i svangerskapet får noe sympati/støttefra meg. Men spiren til disse menneskene har jeg stor sympati for. Håper du ikke venter at noen skal komme med positive erfaringer med å være en giftig rugemaskin...

(ps du høres forresten ganske lite positiv ut selv... møter deg selv i døra- men pytt pytt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hehe!! Jeg visste det ville komme :o)

 

For min del må folk gjør hva de vil, så lenge jeg vet hva jeg vil gjøre. De fleste her inne er voksene jenter!!

 

Men du..Ha ett herlig svangerskap da ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AT&SI&HK <3 :

 

Sniker innom iblandt jeg og ;) Hehe.. Men det kan jo av og til være underholdende dette og da... Kommer an på humøret :P

 

Min termin er 13 november, var hos legen igår og fikk fastsatt den :))

Dette er kjempespennende!!!! :D

Jeg tror nok at november blir en fin måned ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Nei, jeg er bare 5+2.. Så har ikke kommet så langt på ferden enda..Er ganske spent denne gangen. Hadde en MA i desember i uke 11. Så det blir noen nervepirrende måneder. Skal på tidlig UL i uke 7. Og er veldig spent på den.

 

Du da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 11+3 i dag. Det har vært noen nervepirrende uker for meg også, tror alle jeg kjenner har vært igjennom en MA eller SA- så jeg fryktet det ble min tur nå...har hatt to svangerskap før uten komplikasjoner. Merker at jeg slapper av litt mer nå som det nærmer seg 12 uker... Var forresten på UL i går, og alt ser bra ut :-) Fikk med et bilde også (som ligger på profilen min) Lykke til Anna. mvh mari

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehhe,men du kan vel ikke mene at den siden her skal være bare solskinn?isåfall ville ikke folk her inne vært særlig ærlige hvertfall..igen har BARE gode dager/erfaringer..og enn alle de som skriver om sa'er og ma'er her?ikke særlig oppløftende lesning for oss som er i de aktuelle ukene det heller,men kapper da ikke hodene deres av fordi?

og å tro at alle til en hver tid skal være enig i det du sier,er jo ikke veldig sannsynlig:o)

at folk reagerer på at noen mener d er ok med litt alkohol og søyk i et svangerskap må man jo kunne forstå at andre vil ta ille opp..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Oii..så gøy med UL da..Kan tenke meg det var ett herlig syn!! ;o) Gleder meg til den tid kommer. Må bli godt å komme over på 2 trimester. Er ikke der før i mai jeg..hehe. KJEMPE LYKKE TIL!! :o)

 

Prøvekluten : Jeg vet jo at siden ikke bare skal være solskinn..Men i det siste har det vært sååå mye negativt. Som deg, så sier jeg bare hva jeg syns. Og jeg skjønner at det er ekkelt for dere å lese om MA og SA her inne..Men det hører jo til 1 trimester. Ang alkohol og røyk, så tar jeg selfølgelig sterk avstand fra det. MEN jeg mener at det stod ikke en ANBEFALING i innlegget at man skulle røyke og drikke..Det er poenget mitt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med prøvekluten. Stod gjerne ikke at det anbefales, men det gav jo uttrykk for at det heller ikke kunne skade. Og det er like ille syntes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

beredt for baby:my point exactly!

til dere andre:

om folk er enige eller uenig i mine meninger,det får så være..men må være rom for tolkninger på en side som dette..og ikke kan jeg se at jeg direkte har sagt at hun anbefalte det..men hun avskrev d ikke akkurat heller da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrev at det ikke er på vist skadlig påvirkning på barnet. Akkurat som alle andre skriver at et eller annet er påvist eller ikke påvist. Skal jeg virkelig bli hengt av den grunn???

 

Og tusen takk mama2Ida&Ivar, Oktober/November baby! og førstegangsmamma=)

 

Dere ser hva jeg mente med innlegget;) Jeg regnet med at det ville bli mye styr, men pokker heller... Er faktisk blitt veldig paff... Spesielt når jeg leser at jeg er en dårlig mor fordi jeg drikker meg driting, noe jeg faktisk aldri gjør gravid eller ikke, og at jeg er en stor røyker, kanskje hvis max 3 røyk om dagen er stor røyking så....

 

Men men... Håper det var godt for dere å få ut litt aggresjon her inne... Og godt det var på meg, for som mama2Ida&Ivar sier, så er det faktisk endel som sliter i og utenfor svangerskap, og all pepperen her inne hjelper ikke på. Men jeg sitter nå fakrisk bare her og ler og er kjempe glad for at det ikke er noen andre som får gjennomgå:)

 

Og JA det er mer skadelig med et par dagers stress for barnet enn EN røyk, eller en MUNN vin...

 

Dere får ha en fantastisk fin graviditet videre, for det skal jeg;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

syns d er rart at du blir paff av slike reaksjoner jeg..de fleste som har svart her,virker mer fornuftig enn deg,hovedinnlegger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten digresjon- hvis du mener det er så rett det du gjør med røyk og vin i svangerskapet- hvorfor være anonym? Jeg synes at du er modig som tør å ta sjansen på hva du kan påføre barnet ditt- men ikke så modig for å signere det du står for.

Har du noe vitenskapelige bevis for stress kontra gift? Og hvem påstår at man blir stressa om man ikke røyker eller drikker?

Du får nok en fn graviditet, men husk at ungen skal også ha et sunn tid som foster. Ønsker f o s t e r e t ditt lykke til jeg.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

den lurte jeg og litt på..er ikke akkurat å stå for egne meninger det å være anonym

Lenke til kommentar
Del på andre sider

synes det også blir feil så si, som noen her skriver, at 'folk får bestemme selv/gjøre som de selv vil etc'..... det er jo faktisk nesten en borgerplikt å prøve å snakke noen fra å skade babyen sin. er det ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja dette høres rett ut. Ungen kan ikke sloss for et sunt svangerskap selv, så tar ikke mor selv ansvar - så får vi prøve å hjelpe henne til å forstå hva som faktisk er best for barnet. Har vanskelig for å forstå at noen leger faktisk ikke sier kategorisk nei til alkohol og vin når man er svanger. Lurer på om disse legene tør å stå frem med navn? Kanskje anaonym kan si hvilken lege som mener det er helt OK...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehhe,da mister han vel lisensen! ikke for d..til pass for ham om han skal forkynne slike usannheter til vordende mødre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TIL HOVEDINNLEGGEREN! (ikke noe sinna innlegg men muligens en tankevekker)

 

Virker som at du i beste mening har fortalt noe du har hørt som gjerne kan betrygge vordende mødre som ikke var klar over at de var gravide da de drakk og koste seg. Jeg skjønner at du vil fortelle det du har fått høre og jeg vil si at det er ingenting i veien med det.Du har rett til å ha din mening som alle andre og folk er forskjellige og er ikke alltid enige. Dette gjelder Fagfolks uttalelser også på alle områder omtrent. De er ikke enige. I saker som gjelder matvaner hører vi stadig vekk om at ditten og datten som er kreftfremkallende eller er usunt og gjør deg feit. Så jeg synes det er ok at du ytrer det du har fått høre.

 

MEN, jeg synes ikke man skal eksperimentere med verken alkohol eller røyk når man er klar over at man er gravid. Man vet ikke utfallet og jeg tenker på dette lille nurket som skal vokse og få i seg næring av kroppen til mamsen sin, og så er det alkohol i inntaket. Dette går rett over til det lille barnet som ikke har organer som er i stand på samme måte som mamsen sin kropp til å bearbeide alle stoffene som kommer inn. Rusmidler generelt mener jeg man bør unngå uansett hva leger,jordmødre eller helseblader osv måtte fortelle deg.

Man vil det beste for barnet sitt og vil vel ikke gamble med livet til den lille jenta eller gutten. Mødre har ansvaret for et annet individ sitt liv og bør ikke gamble uansett hva en måtte høre. Mye som en får høre er rett og slett oppspinn og sprøyt så tenk selv. Forstår at det må virke troverdig når en høyt kvalifisert lege eller jordmor gir uttrykk for at alkohol i små mengder er ok, men betyr det blindt at de har rett?? Nok av tilfeller her i verden som sier det motsatte!

Igjen sier jeg det samme som tidligere: Fagpersonell er ikke enige om dette og derfor går regelen som følgende: unngå rusmidler for å hvertfall være på den sikre siden=) Skulle noe skje likevel med barnet ditt så har du hvertfall ikke noe rusmiddelbruk å klandre det på, for det må være ganske jævlig å sitte og tenke på.

 

Skal avslutte dette med å si: en ung alenemor drakk innimellom av sitt svangerskap. Hun sliter i dag med en hjerneskadet sønn.

En ung mor drikker øl i ny og ne og forsvarer dette med at det er b-vitaminer i øl... jeg skal heller gi info når den ungen er født. Får se om hun blir sittende etterpåsmart hun også og angrer på at hun hørte på vedkommende som fortalte henne at det er ok å drikke når en er gravid fordi det er vitaminer i ølet.

 

Igjen, ingen kritikk av hovedinnlegger, heller en kritikk til de som sier slikt til deg når du har ansvaret for et annet liv som ikke blir deres problem om barnet blir syk. Vær så snill å ikke ta deg nær for jeg vil på ingen måte virke frekk. Jeg synes det er bra du tar opp temaet og forteller siste nytt til oss andre. Men jeg synes du må se saken fra flere sider og ikke stole på og mene 100% når faktum er i bunn og grunn at ingen forskere har fått 100% medhold i disse utsagnene.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...