Gå til innhold

Prøver her jeg... Heving av brød over natten


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som kan hjelpe meg med råd/oppskrift på brød/loff hvor deigen heves over natten. Skal det være mindre gjær? Kald væske?

Fortsetter under...

Skrevet

Stod om det i KK denne uken ;) Masse oppskrifter på forskjellige brød som skal heves i 12-48 (!) timer. Men, mindre gjær ja. Det stod 5 gram gjær i de fleste oppskriftene.

  • 3 uker senere...
Skrevet

hei

 

det er ikke noe problem og heve over natten. men da må du ha i kaldt vann og sette deigen kaldt i kjøleskapet.

  • 1 måned senere...
Skrevet

Frokostbrød

 

3 dl vann (kaldt!)

25 g gjær

1-2 ts salt

1/2 dl olje

2 ts korianderfrø, knuste

5 dl sammalt hvete fin

2-4 dl hvetemel

 

Ha alt i bollen og arbeid deigen smidig. Del deigen i to og sett den på et smurt bakebrett. Skjær med kniv nesten gjennom. Sett kaldt til heving ca 12 timer.

 

Dagen etter: Sett langpannen på midterste rille i kald ovn og sett den på 200 grader. Stekes ca 30 minutter. Pensle med vann når de er ferdig stekt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...