Gå til innhold

Hva tror dere blir fremtidens navn?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg tror at neste generasjon vil velge enkle traadisjonelle navn. Jeg tror mange barn som vokser opp i dag blir lei av å stave navnet sitt, og av å ha et svært spesielt navn. Jeg tror navn som ikke har vært i bruk på en stund vil bli populære, som: Anne, Tone, Kari, Per, Arne, Kjell osv

Våre barn og barnebarn vil sikkert kalle sine barn opp etter sine olde- og tippoldeforeldre, så da kommer nok Arne, Terje, Bjørg og Tove på moten igjen alle sammen.

 

Vi synes kanskje de er kjedelige idag, men når de neste generasjonene ikke lenger kjenner noen i live som heter det så vil jo disse navnene lyde nye og spennende.

Annonse

Enig med over. Det blir våre foreldres navn som blir populære når våre barn får egne barn akkurat som dagens trend følger trenden da våre oldeforeldre var små.

 

Vi får Randi, Wenche, Bente, Turid, Trond, Lars, Yngve, Trygve og Knut i alle de små parkdressene bortover.

- Kun noen få unike navn introduseres i hver generasjon så kanskje Vår eller Snø blir litt mer brukt.

Tradisjonelt så er det faktisk ofte slik at vi nordmenn henter en god del ting fra Sverige, så de navnene som er populære der nå kommer gjerne hit noen 10-15 år senere. Vi nordmenn henger altså litt etter. Bare les her http://www.ssb.no/vis/magasinet/norge_sverige/art-2005-01-31-01.html

Refererer: "Erik er samlet sett Sveriges mest brukte guttenavn og virket hevet over motebølger i begge land. Philip og Oscar kommer derimot som raketter i Norge og vi drister oss til å spå en topplass innen 10 år."

 

Jeg tipper derfor at om noen år så kommer de svenske listenavnene som f.eks. Olivia, Cornelia, Elvira, Felicia, Samuel, Wilmer og Neo til å toppe listene her.

 

For øvrig er årests mest populære navn i England Olivia og Jack - så der er et annet tips.

Jeg tror det går mot en "alt er lov" tilstand, med flere parallelle trender. En trend blir kanskje det typisk norske, samtidig som navn fra andre land i større grad blir vanlig og ikke lenger blir sett på som rart. Kanskje det også blir mer oppmerksomhet rundt hva et navn betyr, og at det blir viktigere når man velger navn?

 

Jeg lurer litt på hvordan det blir med æ, ø og å. Forsvinner de fordi det er vanskelig på andre språk, eller blir det in fordi det er et særpreg ved nordiske navn? Jeg er ikke helt sikker på hva jeg tror.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...