Gå til innhold

Noen som Kjenner seg igjen!?


KristineMed2Sønner<3

Anbefalte innlegg

ungmamma: jeg tro du misforstår litt.

 

det er forskjell på de som blir ufrivilling gravide, og de som faktisk PLANLEGGER å bli gravide i en alder av 15 år...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med det ansvaret som følger å ha et barn? Ikke minst økonomisk, for det er ikke akkurat gratis å ha barn. Og det er ikke noe dukke du kan legge fra deg når du er lei. Du må ta deg av barnet fra første dag og det er et stort og krevende ansvar. det er mye kos i et barn, men det skal følges opp,oppdraes og ikke minst få dekket behovene sine. Da må man være voksen nok og godt forberdet til oppgaven, noe jeg mener en 15-16 åring ikke er. Synes virkelig synd på disse ungene som blir født av babysyke tenåringer som vil ha et barn å dulle med men som tilslutt ikke takler ansvaret og barnet må bli overtatt av morens foreldre eller barnevern. Det er mange slike historier,dessverre. Det er ikke romantisk og koselig å får barn, slik dere tror. Det er mye jobb, ansvar og dyrt for en tenåring!! Er selv i slutten av 20 årene, tjener ganske godt både jeg og min samboer men vi syns selv at det er dyrt å skal kjøpe utstyr til en ny baby. Har også et barn på 5 fra før, så jeg vet hva det koster i penger og arbeid. Har vært alenemor og det er TØFFT og man blir IKKE rik av det fordi det koster å bo og kjøpe klær og utstyr til barnet samt at alt er dyrere når man bor alene og ikke kan dele utgifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vi vær så snill og slutte å dytte denne tråden opp. Kristine spurte om hjelp, og den hjelpen tror jeg hun har fått. Våre meninger om hun er for ung eller ikke kan vi holde for oss selv.

At kristine ikke tørr spørre på denne siden her igjen, er vel denne tråden et godt ekempel på.

Så en bønn til dere nå: Ikke prøv å få det siste ordet i denne diskusjonen. Diskusjonen går videre på kranglesiden, heng dere på der.. Men la oss holde oss for god til denne diskusjonen her inne.

 

krstine har fått svar på sitt spørsmål, så da kan vi gå videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kikker innom her igjen jeg..

må si meg helt enig med dere over her..tror nok det er en liten glamorifisering der ute mht det å få et barn ja..men det finner de nå vel ut,innrømme det eller ikke;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HERREGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD!!

Gi deg no du kommer ingen vei med å slenge drit på den måten!!!

Syntes du heller skal konsentrere deg om noe annet!!

Beklager men du har ikke rett!

Sorry sånn er det bare!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, er enig me deg.

Eg trekker meg tilbake, men dere må skjønne at det ikke er særlig gøy for oss som er liksom for unge!

Respekter det.

Unnskyld å vet eg har vært stor i kjæften blir bare så sint!

Ønsker dere alle lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

slenger ikke dritt i heletatt jeg...og "du har ikke rett"

hahhahahaha,hvem er nå du til å avgjøre det lurer nå jeg på

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er dere så frekke med hverandre?

Å få barn har ikke noe å si om hvor gammel man er, så lenge man ikke er 10 å sånn. Fikk selv barn når jeg var 14 å har klart det fint, han er nå 6 år nå.

Er stolt over det jeg gjor.

Kunne ikke tenkt meg å ta abort!

Syntes det er mer voksen gjort av ''UngMamma=)'' å gi seg å beklage for at hun ble så provosert, en at''anonym'' forsetter på denne måten med å kritisere de som er unge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som kjenner til den seksuelle lavalder her inne? Man kan faktisk bli straffet for å ha sex med barn under 16 år.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjelpes.. her var det hissig stemning!

 

Jeg ble mor som 16-åring og synes det er galskap at folk kan planlegge å få barn på ungdomsskolen. Vi som faktisk har prøvd å være ung mor (og derfor KAN uttale oss) vet at det koster tårer, slit og MANGE oppofrelser. Men syns det er vel mange bedrevitere her. Livet kan fint ordne seg selv om en har barn. Jeg har nå høy utdannelse og er vel etablert. Alt har jeg ordnet med et barn ved min side :) Jeg har også tatt godt vare på sønnen min og han er en trygg og harmonisk gutt. Men om jeg anbefaler andre det; NOPE! En vet ikke hvor herlig ungdomstiden er før en mister den...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var 22 år, da jeg var gravid første gang. Syns selv jeg var alt for ung. Det eneste som stod i hodet på meg da var fest, fest og mere fest. Vurderte abort gang på gang. Angrer selvfølgelig ikke på at jeg beholdt, men hadde jeg vist det jeg hadde vist i dag, så hadde kanskje valget blitt annerledes. Misfortå meg rett. Jeg ville ikke vært foruten barnet mitt for alt i verden. Syns hele tiden jeg har vært en av de yngste foreldrene i barnehage. Var heldig å fikk meg utdannelse etterpå.

 

16 år er veldig ungt, og du bør tenke nøye gjennom hva du ønsker med livet ditt. Selv om du føler du er i et seriøst forhold nå, så er det mye som kan skje. Mener ikke komme med noen moralpreken, selv om det er det jeg gjør. Bare komme med et forslag om at du tenker deg litt om. Det er vel kanskje mange ting du ønsker å oppleve før du binder deg opp. Man kan ikke ta med seg et barn, hvis man for eks ønsker et år i utlandet eller lignende. Selv om du ikke liker fest nå, så kan det hende du kommer til å gjøre det.

 

Selvfølgelig er vi alle forskjellig, noen er modne. Likevel er 16 år veldig tidlig. Du kanskje oppfatter deg selv som voksen nå, men det spørs om du sier det samme om 10 år.

 

Jeg er nesten helt sikker på at du kommer til å bli en veldig god mor, og at du kommer til å elske barnet ditt over alt på denne jord. Det er ikke noen voksne du kan prate med, sånn at du kan få gode råd og støtte?

 

Ønsker deg lykke til. Håper alt ordner seg for deg. Anbefaler deg verken det ene eller det andre, men bare at du prøver å tenke gjennom ting og hva du vil med livet ditt. Det er kun du som kan bestemme det. Håper du har et god støtte rundt deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei kjære deg ung mamma.

 

Synes det er bra du tar ansvar og, så lenge du vet at det er dette du vil så vil jeg bare si lykke til og ønsker deg ALT godt.

Det er ingenting galt i dine besluttninger, og så lenge at du vet hva det er du må "gå glipp" av så skal dette gå bare fint.

Tenker da på det sosiale og en del av det å få være ung.

Var selv 18 da jeg ble gravid med min første, og det er ingen som kan komme å si at jeg var noen dårligere mor enn noen andre.

Venter nå nr 3 som du da sikkert kan se på nicket mitt.

 

 

Du kan bare sende en privat postmelding til meg hvis det er noe du lurer på, så skal jeg svare deg så godt som jeg kan.

 

En stor klem fra meg til deg =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

åh, herregud etter å ha lest dette er det nesten som jeg angrer på at jeg ble gravid...

selv om jeg har leilighet, bil, samboer, fast jobb, høgskoleutdannelse..

Det høres jo ut som det KUN er et vannvittig pes og strev å få baby.. Ingen glede i det hele tatt. Bare dårlig økonomi, nattevåk, bleieskift, skriking osv.

 

Noe positivt har vel en baby med seg uansett hvor ung man er når den kommer mener nå jeg :) men jeg ville aldri fått en baby som 15-åring....

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det vi mener er at det er ikke en lek å få barn, men seff er det mye kos og masse spennende og gøy med et barn.

Men tror at ungdommen glorifiserer det å få barn. Det er ikke det samme som å skifte tøy på barbiedukken!!!!

Det følger jo ansvar både økonomisk og psykisk og det vi vil formidle er at en 15-16 åring ikke er hverken mentalt eller økonomisk forberedt på å få barn som man skal ha ansvar for i 18 år fremover. Det er noe annet med oss som faktisk er voksne og vet og er forberedt på hva det kreves å få et barn,på alle måter. For de fleste av oss iallefall. Det koster å leve i dagens samfunn samt at det hele tiden stilles krav til at man skal delta i samfunnet økonomisk selv om man har barn! Man bør jo også helst ha en ordnet økonomi, ha et ordentlig sted og bo og være forberedt på at man ikke kan sette barnet fra seg når det paser en og at livet må legges opp rundt barnet.

Ja,det er krevende og dyrt å få barn men det bringer seff mye glede inn i familien! det er et STORT ansvar!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man sier at man er moden som 15-16 åring- så viser det egentlig bare hvor utrolig umoden man er.

 

Det er utrolig naivt å planlegge barn i 15 årsalderen (du er umyndig, og derfor et BARN- uansett om du går på ungdomskolen...)

 

Håper virkelig disse barna som får barn har foreldrene som gidder å stille opp for dem. Jeg synes faktisk synd i foreldrene deres som får ett til barn uten å ha noe å si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

så enig så enig..handler jo ikke om å bringe frem slitet i situasjonen..er man voksen så takler man dette såkalte slitet,og ser nok ikke på det som merarbeid..men når en er 15 år vil jeg si det er andre ting som hvertfall burdte stå i hode på en enn det å planlegge barn...tror ikke engang jeg hadde sex i en alder av 14-15 jeg!

 

kjenner flere på jobb bl.a som har fått unger svært tidlig..de er meg noe tragiske nå,når barna deres er voksne,og de skal ta igjen sin tapte ungdom med fyll og røl hver helg, ikledd navlekorte topper og miniskjørt i en alder av 40 år..hadde skjemtes,var det min mor!

 

nei,vent litt med planlegginga,og lev litt før dere slår dere til ro..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg støtter Alexi.....

 

Den som sier at seksualundervisninga er i 6. klasse bør tro omigjen. Den er i 10. klasse. Men man lærer noe om kroppen i 6. klasse...

 

Til "UngMamma=": Du er umoden, det ser vi på innleggene dine, ikke særlig saklig. Det er tydelig at du føler deg tråkket på av oss med litt mer livserfaring, og at du kanskje ikke har gjort det lureste valget. Jeg tviler ikke på at du blir glad i barnet ditt, men livet hadde nok blitt enklere om du hadde ventet noen år før du stifter familie. Dette gjelder selvfølgelig også alle andre ungdommer som mener de er klar for sitt livs viktigste oppgave. Det er tydelig at du trenger å gå på skole noen år til, i allefall til du lærer deg norsk grammatikk. Mine 6. klassinger skriver bedre norsk enn deg.

 

Til dere barn som kaller dere kvinner? (I følge norsk lov er man ikke kvinne eller mann før man fyller 18 år) Lykke til med livet og jeg håper dere snart skjønner hva dere har begitt dere ut på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

UngMamma=)

Vel, du vet det er faktisk våre skattepenger som betaler for dere småjenters støtte. Derfor reagerer oppegående mennesker når barn planlegger å bli gravide.

HJERNEN DERES ER IKKE FERDIG UTVIKLET!!

Og som en av anonym'ene påpekte er dere ikke ferdige med grunnskolen enda. Hvem er det som skal forsørge dere?

Staten?

Det vil i så fall si OSS.

 

HVORFOR planlegger dere å bli gravide før ungdomstiden deres er over?

 

Hvorfor vi tror at vi som har en hjerne som er ferdig utviklet klarer å ta bedre vare på barna våre enn dere barn gjør?

Vel, se på statistikken, lille venn.

For du vet det finnes statistikk over dette?

 

Dessuten har vi rukket å skaffe oss en utdannelse, noe som gjør oss i stand til å forsørge oss selv.

Kan du forsørge deg og ditt barn?

Og ikke si "jeg har en fantastisk type som skal forsørge oss" for statistikken forteller oss hvor enkelt det er for disse "fantastiske typene" deres å ikke bli hos dere 16 åringer etter at barnet er født.

Og neida, jeg sier slett ikke at voksne folk ikke skiller lag etter å ha fått barn, men vi har hvertfall en utdannelse i ryggen eller erfaring nok innenfor arbeidslivet til å få oss jobb.

 

Jeg for min del skal slutte å blande meg inn i at 15-16 åringer planlegger å bli gravide den dagen 15-15 åringer ikke bruker MINE skattepenger for å oppdra et barn før de er ferdige med å motta barnetrygd for seg selv!

 

For ikke å snakke om den dagen de følger LITT med på skolen, slik at de får med seg grunnleggende gramatikkfeil og rettskrivning.

Hvordan skal du klare å hjelpe dine barn med rettskrivning når du selv har såpass store problemer?

 

~Irritert voksen kvinne~

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Riga+hippiesnulla & piratspira

For dere anonyme som rakker ned på Kristine er så jævla modne liksom?

 

Faktisk så er det ikke mange 15-åringer som leker med dukker...alltid når aldersdebatten kommer så sier de eldre at babyen ikke er noe dukke. Døh...en trenger ikke vite så særlig masse for å vite at det er forskjell på en dukke og en baby. Hva er det som gjør at dere er så overbevisst at en mor på 24 er bedre enn en på 16?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syntes det er umodent av dere som er så kallt ''voksne'' å rake ned på unge mødre!

Er da merkelig, det ene innlegge her oppe står det at unge mødre lever på skatte pengene vi betaler til staten??

Men de får jo ikke noe mer penger enn hva vi hadde fått.

Dere kan heller gå innpå gravid-modenalder ha ha deres lille ''sy-klubb'' der.

Eneste dere gjør eg å gjøre disse jentene mer usikker på seg selv, er sikkert ikke så lett for de. Tenk på det!

Kunne like greit vært dere som var litt uheldig med en sprukken kondom eller noe sånt.

Min mening bare.

 

Ha en fin dag:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OJ, her var mye meninger!

 

Uansett, jeg respekterer de som blir gravid i ung alder og velger å beholde barnet. Men å PLANLEGGE et barn når man er 15 - det er no den eldre barnefaren i alle fall burde vært moden nok til å forhindre.

 

Som 15-åringer får vi alle våre innfall, men de som er eldre i alle fall vite bedre, ikke sant?

 

Men - om HI er 15, og barnefaren er 20 - er ikke det ulovelig å ha sex da?? Og når hun på 15 attpåtil blir gravid - det må da være skjerpende?

 

Er de kommende besteforeldrene bare lykkelig og naive?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen!

Ja her ser jeg at jeg vekket mange korte lunter!

Jeg merker her at absolutt alle her inne, kommer med ett latterlig innslag om at jeg PLANLA denne graviditeten? Vell, EN ting skal dere ha klart for dere, jeg planla ikke denne graviditeten. Her skal jeg komme med den sanne "historien" om hvordan dette har gått seg til, som egentlig er helt personlig,men føler nesten jeg MÅ dele den med dere, siden dere "tennte på alle plugga"

 

Jeg ble gravid før jul mens jeg gikk på p-pillene, å mistet. Ja, jeg tok det tungt, for jeg og min kjæreste hadde akkurat begynt å styrke oss på å bli foreldre så unge, noe som ikke er lett, overhode.

 

Jeg dro til GYN undersøkelse på sykehuset for å sjekke om alt var ute, å om jeg trengte en såkaldt utskrapning, noe jeg ikke gjorde. Han bad meg begynne på p-pillene med en gang, så det gjorde jeg.

Men når jeg begynte på dem, endte det opp med at jeg blødde konstant i ett par uker. Jeg ble da bedt om å slutte på dem, for å så begynne på igjen når blødningen var over.

I den mellomtiden! brukte vi kondom i en lengre periode. Noe som da førte til en ny graviditet.

Så der fikk dere det gnidd inn, håper dere er fornøyde.

 

Når det gjelder ungdomstid, utdanning, jobb, økonomi og boa. :

 

Ja jeg bor hjemme, planen var å flytte med min kjæreste til sommern, men min mor har ett sterkt ønske om at jeg å min kjæreste skal bo her hjemme fram til en liten periode etter fødselen fordi hun så gjerne vil være med å hjelpe og gi råd til oss unge og nybakte foreldre. Jeg flytter ut til kjæresten etter 1 mnd ca.

Min kjæreste er 20 år og har fast jobb, så vi klarer oss selv angående økonomi. Jeg skal ta meg friår fra vgs. men begynner på vgs. om ett eller to år. Alt ettersom, men jeg har fast jobb på ett dyrehotell,butikk og resturante.

 

Å noen av dere nevnte dette med den berømte ungdomstiden!:)

Ja såklart det er noen som elsker å feste, drikke, være masse med venner, fly fra gutt til gutt , gjøre omtrendt det man vil uten å ta konsekvensene av det. Såklart!! Å det er noe jeg respekterer fullt ut.

MEN som alle vet, alle er forskjellige.

Det har aldri vært viktig for meg å feste, drikke og fly fra gutt til gutt. Jeg er heller ikke så veldig ofte med venner, i å med at jeg bor så langt ut på landet, å i en annen kommune enn mine venner.

 

Jeg og min kjæreste har våre to familier i ryggen som virkelig vil støtte oss i det valget vi tar.

 

Noen få Grunner til at jeg IKKE tar abort:

 

* Tar ansvar for å ikke ha passet godt nok på.

* Min kjæreste vil vi skal beholde.(samme som meg)

* Vi er ikke alene, vi vil få støtte og motivasjon til å klare dette.

* Vi har bra økonomi.

* Min kjæreste har leilighet som vi flytter inn i sammen litt etter fødsel.

* Vi har ett stabilt forhold.

* Vi vil elske vårt barn høyere enn noe annet, å gjøre alt i vår makt for det.

* Vi har en kjærlig familie begge to som vil bedåre vårt barn.

* Å for å ikke glemme, jeg har den beste Moren noen datter kunne ønske seg!!

 

Håper dette gjorde dere en liten tankevekker, og at dere kansje forstår litt mer nå, enn det dere gjorde før jeg fortalte dette.

 

Takk for støtte , dere som gjorde det :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her var det mye søppel snakk..!

 

men det var jo ikke planlagt!

 

er mangen som får barn i så ung alder.. de klare seg fint,

å eg leste lenger oppe at det var fult mulig å få seg jobb i så ung alder.. og det er det!!!

 

eg støtter vertfall Kristine91!! som velger å beholde barnet. er imot abort eg så lenge deg ikke står mellom barnet/mora sitt liv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...