Gå til innhold

Noen som Kjenner seg igjen!?


KristineMed2Sønner<3

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg tok en test for 4 dager siden å den var Sterkt posetiv! Jippi!! Mistet litt før jul, så håper virkelig denne herligheten holder seg godt fast.. Så i å med at jeg har opplevd spontan abort for kort tid siden, er jeg også veldig mye mer bekjymret å redd for å glede meg for mye. ( nå aner jeg ikke hvor langt jeg er på vei. pga uregelsmessig mens osv, men mye tyder på at jeg kanje er ute i uke 5 eller 6)

 

Så kommer spml.. Jeg opplever en del svake "stikkinger" i sidene av bekkenet. De "smertene" jeg har nå, er ikke til å sammenligne med da jeg spontan aborterte, men alikevell er jeg redd.. Noen som har opplevd det samme? Jeg leste noe om at i uke 5 eller noe sånt, blir navlesnoren lagd, å da kan man ha noen sterke stikkinger i sidene av bekkenet.. kan det være det?

Jeg går også rundt å er sulten KONSTANT!=P Kan spise å spise å spise uten å i det hele tatt føle meg litt mett. Noen som har opplevd det også? Å når i svangerskapet var det?

 

Håper på kjapt svar!:)

Vennlig hilsen fra Meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg har hatt stikkningene du snakker om .. (er nå i uke7+5) .. er et par uker siden hvor jeg var livredd for hadde ikke dette forrige svnagerskap.. men det ser ut til å ha gått bra til nå i allefall :) .. spise gjør jeg hele tiden, men har ofte lyst på sunne ting .. wok og epler .. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte å gratulere deg da.. hehe.. gartulerer så masse. får håpe den lille er kommet for å bli :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehhh... unnskyld meg, men født i 1991? Planlegger barn? Du fyller jo 16 i år! Går mest sannsynlig i 10.klasse!!!!!

 

Hva får deg til å planlegge barn i altfor tidlig alder?

Hvem skal betale for den ungen? Statskassen? Dine foreldre? Evt en kjæreste som er mye eldre som har god inntekt?

 

Hva med utdannels - grunnskolen i det minste.... obligatorisk til og med.... men videregående? Høyskole er det jo leeeeeeenge til du er moden nok til å gå på, aldersmessig iallefall.

 

Lykke til med valgene og livet ditt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Riga+hippiesnulla & piratspira

Eh...unnskyld meg, men en spydig anonym? Gravid og skal lage masse spydige anonym-babyer?

 

Hva for deg til å planlegge barn når du er så dritt?

Og hvem skal betale for ungen? Statskassen? Dine spydige foreldre? Evt en kjæreste som er mye spydigere enn deg som har god inntekt?

 

Hva med utdannelsen - i det minste et høflighetskurs. Er jo ikke obligatorisk det, men du burde bli pålagt å dra på det! Er jo leeeeeeenge til du kan oppføre deg normal i samfunnet,- spydigmessig i alle fall!

 

Lykke til!:-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Stå på! ikke bry deg om det siste svaret her.... Ingen andre har noe med dine valg å gjøre... Ønsker deg masse lykke til ;) og håper du og babyn får det fint!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen hjertelig takk Riga og "mamma til adine" :)

Godt at det er noen med vett her;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes egentlig "anonym" har litt vett (og rett) jeg...

 

Det er tåpelig å drive å planlegge barn når du går i 10.klasse, uansett hvem som betaler for deg og dere (du er ikke ferdig med grunnskolen engang-så du tjener ihvertfall ikke penger selv)

 

men det er jo ditt liv og ditt valg!

 

Utifra ren nyskjerrighet (og facinasjon!) hva sier egentlig familie og de rundt deg om dette?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det stemmer at du er 16 år, så har da anonymen fullstendig rett.

 

Hvordan skal du forsørge et barn? Hva får deg til å tro at du er moden nok til å oppdra et barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at det er en smule tidlig å planlegge barn når man knapt er 16 år gammel... Men man trenger ikke være ufin i måten å si det på, da.

 

Håper du har tenkt godt igjennom hva det vil si å ha barn i så ung alder, Kristine 91.

Lykke til videre, og så skal jeg passe mine egne saker :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Riga+hippiesnulla & piratspira

Det er også tåpelig å planlegge å få barn når man er en dust!

 

Man kan faktisk ha en jobb når man går i 10. klasse...jeg var 20 da jeg fikk snulla, men hadde ingen jobb jeg, så hvorfor var det ingen som kritiserte meg? Var det fordi jeg var over 18, akkurat som om det har noe å si om jeg blir en god eller dårlig mor. Det finnes da faen meg mødre på 35 som er helt jævlige, og som aldri burde ha hatt barn, men de slipper å høre at de sikkert ikke er modne nok bare fordi de er 35.

 

Og hvem faen er dere som disser Kristine91 bare fordi hun er født i 1991...leser dere ikke det hun skriver? Hun er kjempenervøs for å miste igjen,- tror dere virkelig hun trenger mer stress rundt seg? Hvorfor i helvete kan dere ikke bare enten svare på spørsmålene eller la henne være i fred?

 

Kristine91: Jeg hadde masse stikkinger i sidene da jeg var 5 uker (tror jeg) på vei...er voksesmerter det. Men jeg vet ikke åssen det er å ha lyst på mat hele tida...jeg må tvinge i meg mat jeg!:-/

Håper spira klorer seg fast, og så kan du vise de fordomsfulle her hvor flott mor du blir selv om du er ung!:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann! Jeg skjønner litt hvordan du hardet. Jeg hadde selv en SA for 1,5 år siden, og har strevd med å bli gravid igjen. Nå som jeg endelig har fått det til så er jeg livredd for å miste. Jeg har litt mensenaktige smerter samt stikkninger i underlivet. Noen av smertene minner om SA smertene men mye svakere så klart :-) Jeg vet at dette er normalt og at det er livmoren som utvider seg og ligamentene som strekker seg, men jeg tror at når man har opplevd SA så blir man lettere bekymret. Jeg er bekymret når jeg kjenner noe fordi jeg er redd smertene skal bli sterke og være SA og jeg er redd når jeg ikke kjenner noe... Vi må bare krysser det vi har og håpe på det beste. Desverre har vi ingen forsikring om at dette vil gå bra, men vi kan håpe! Og håpet er viktig syns jeg :-)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg synes også at anonym har fullstendig rett. Hvis du er født i 1991, så bør du vente 10 år til før du skal ha barn. Tenk deg litt om!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal vel litt til før Kristine91 spør om noe her igjen. Håper ikke jeg har rett Kristine, for du trenger mest sannsynlig all den støtten du kan få.

Om Kristine91 er for ung kan vi ha våre meninger om, men hun spurte om hjelp på lik linje med alle oss andre her og jeg synes vi skal legge våre meninger til side når en bekymret bimmer trenger hjelp.

Jeg kan dessverre ikke svare på spørsmålet ditt for jeg har aldri hatt SA, men ønsker deg lykke til og krysser fingre for at alt går bra. En Sa er nok like tøft uansett hvor gamle vi er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym igjen her.... selvsagt er det nok tøft å miste uansett alder, det tviler jeg ikke et sekund på! Men det er jo noe med at naturen som oftest ordner opp selv også... dersom en mister, da er det gjerne noe galt med fosteret og det støtes selv bort... og en ønsker seg jo friske barn, gjør en ikke det? Spiren sitter der dersom den er frisk.. som regel iallefall. Hender nok uhell også utenom det, det kan vi lese om her på bim blant annet.

 

Det jeg ikke forstår, det er hvordan HI tenker med å planlegge unge i så tidlig alder. 16 år er ufattelig ungt og hun har ingen grunnskoleutdannelse engang, og kan miste retten til videregående opplæring dersom hun ikke tar denne innen en viss tid.... og så blir hun hengende etter i hele systemet...

 

Ingen permisjonspenger.. vel.. hun får jo engangsstønad da, på lik linje med alle andre som ikke har opparbeidet seg den lønnen

I tillegg får hun jo selv barnetrygd for SEG SELV i TO år til, vel.. er vel hennes foreldre som får de, og mest sannsynlig så bor hun hjemme... hun går jo bare på ungdomsskolen..

 

Jeg synes bare det er ganske så uansvarlig og korttenkt å planlegge unge i så tidlig alder! Hun er jo et barn selv! Og det er jo voksne mennesker som skal få barn!

 

Dessuten er det myyye større risiko for unge mødre å få komplikasjoner i svangerskap og under fødsel - en er jo ikke ferdig utviklet enda selv engang!

 

Håper hun har tenkt igjennom situasjonen og hun innser nok etter hvert hva hun går til.

 

Hva når ungen begynner på skolen da? Blir eldre? det er jo først da kostnadene virkelig merkes med barn, det vet jeg alt om!

Hva om barnefaren går fra deg? Hvem skal forsørge deg da?

Foreldrene dine, som faktisk er pliktige å forsørge deg enda?

 

Det er jo først i 10.klasse at det er samlivsundervisning, men du gikk kanskje glipp av den timen?

 

Lykke til i livet - med egne valg og avgjørelser og svangerskapet.. for ikke å snakke om fremtiden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Riga+hippiesnulla & piratspira

Jeg synes det er ganske så uansvarlig og korttenk av deg anonym å rakke sånn ned på henne...virker ut som det er du som er den umodne og barnslige her!

 

"Hva når ungen begynner på skolen da? Blir eldre? det er jo først da kostnadene virkelig merkes med barn, det vet jeg alt om!" Jeg må bare spørre deg hva slags argument er det her egentlig...du kommenterer at hun er altfor ung til å få barn, men når barnet begynner på skolen så er jo 22 faktisk!!! Skal du ikke rakke ned på alle (vorende) mødre under 22 år da?

 

Og du konkluderer nesten med at hun blir hengende igjen i systemet...det virker som det er DU som har blitt hengende igjen på barneskolenivå så barnslig du er! Håper ikke noen av dine venninner får spontanabort og må høre på deg si at det er helt greit fordi fosteret sikkert var sykt...du virker som du er blottet helt for empati...men ja, du gikk vel glipp av de timene på skolen, og den delen i sosialiseringsprossesen.

 

Og hva vet du om hun får engangsstønad eller permisjonspenger...kan jo faktisk henne at hun har en god deltidjobb i tillegg til at hun studerer. Hvis du ikke kan forstå hvorfor hun planlegger å få barn nå (du sier det jo selv), så skjønner jeg ikke at du skal bry deg så mye om henne. Det virker som du bruker mye tid på å erge deg over at hun skal få barn...hvorfor det egentlig? Hva er det som gjør at DU liksom vet at kun pga hennes alder så er hun helt uegna som mor? En kan være 28 år og suge i morsrollen, en kan også være 28 og være en kjempebra mamma...slik er det også i aldersgruppen 15-20 og 32-26, faktisk for alle aldre, for vi er ALLE forskjellige.

 

Det virker ikke ut som du blir særlig god til å lære ditt barn å bli fordomsfritt og respektere og være snill mot andre. Dette sier jeg på det du skriver, og ikke pga alderen din. Den har jo ingenting med saken å gjøre. Jeg liker ikke at du kommer hit og rakker ned på Kristine og gjemmer deg bak anonymstempelet!

 

Jeg har ingen aning om åssen Kristine blir som mor. Jeg håper selvsagt at hun blir en flott mor som elsker barnet sitt mest i verden og gjør alt for det. Det at hun er 15 år nå skal jo ikke ha noe å si hvordan hun blir som mor. Tenk på alle fordommene hun kommer til å møte, alt det ekstra hun må igjennom for å bli mamma nå bare fordi hun er yngre enn det som er vanlig å få barn...men likevel så velger hun å bli det. Det viser hvor sterk hun er, det viser at hun er klar. De som blir uplanlagt gravide ved den alderen og beholder må innstille seg på forandring under svangerskapet...Kristine derimot har allerede innstilt seg, og nå har hun kommet fram til at hun er klar, noe som jo viser tegn på modenhet. Mange er jo ikke klare før de er 33, men da er det ingen som stiller tvil til deres modenhet. Men hva om de blei gravide da de var 31...uten å være klare der og da? Likevel hadde de ikke blitt kritisert for folk tror at alder viser hvor moden man er, men dette stemmer jo så absolutt ikke. Du er jo sikkert eldre enn 15 år, men viser ikke helt tegn til forståelse og empati.

 

"Dessuten er det myyye større risiko for unge mødre å få komplikasjoner i svangerskap og under fødsel - en er jo ikke ferdig utviklet enda selv engang!" Er ikke forresten de over 38 som er i risikogruppen ved svangerskap? De får jo tilbud om ekstra UL og fostervannsprøve til og med! Antallet fosterskader øker jo med alderen. Dagens barn og ungdom blir faktisk voksne tidligere nå, kommer i puberteten tidligere og er ferdig med den tidligere. For hundre år siden var gjennomsnittalderen for første mens 17 år, for noen år siden var den 11 år...likevel så var det maaaange 17-åringer i gamledager som fikk barn, mens det er veldig sjelden at dagens 11-åringer får barn. Så det at en 16-åring i dag får barn er jo ikke så farlig for kroppen!

 

"Håper hun har tenkt igjennom situasjonen og hun innser nok etter hvert hva hun går til." Øh...hun har jo faktisk tenkt igjennom situasjonen, det er jo derfor du kritiserer henne! Jeg håper inderlig at hun er klar over at hva som venter henne...om en del måneder så kommer til å få den søte ungen som hun kommer til å få så mange koselige stunder med i framtida!:-) Styr blir det også, men sånn er det for alle mødre selv om de er 16, 25 eller 36!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud, jeg håper det er kødd dette her, ingen på 15 år kan planlegge å få barn..................himmel og hav! Er pappaen 15 år også tro?? Syns synd på det uskyldige barnet som kommer til verden i et barns armer....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Riga, du høres ut som en veldig umoden 20 åring...............Du trenger ikke sammenlikne 15 åringer med 38 åringer, da viser du jo bare hvor lite du forstår av dette! Klart alle tar sine valg og det må vi respektere, men ingen 15åringer bør få barn!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle dere med fordommer.........

 

Måtte bare svare på dette innlegget, da jeg selv ble mor som 15år og måtte ta viktige valg.

Om dere er mødre, så vet dere alle at vi ønsker det beste for barna våre!

Trenger dere da å kritisere personer som spør om et enkelt spørsmål?

Hun spør faktisk ikkje om hun er voksen nok å få barn og hva dere syns er en passende alder!!!!

Jeg håper at alle som prøver, er gravide eller som har barn kan føle at de kan dele tanker og spørsmål på disse sidene, for er det ikkje det vi er her for?

 

Så svar til deg Kristine 91.

 

Alle graviditer er forskjellige, så det du kjenner kan være helt normalt, men siden du er redd kan det føles verre for deg!

Har ikkje selv opplevd spontanabort, så vet lite om det. Men eg håper det går bra for deg denne gang!

 

Ønsker deg alt godt, og tror ikkje alderen avgjør din mulighet for å bli en god mor!

Ta godt vare på deg selv og ikkje glem at du tar dine valg som du må leve med og ta ansvar for resten av livet.

 

Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jiiiises, trodde "anonym" hadde gått over til 2.tri jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver og en får bestemme over sitt eget liv! Man snakker da ikke nedsettende til de allikevel? Jeg blir flau når de som trenger denne sidne blir skremt ut igjen med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

må si meg litt enig i alle anonyme her jeg...nå har ikke jeg tenkt å være frekk på noen måte her,men dere må da være enige i at det er VEL ungt å PLANLEGGE en baby i en alder av 16 år??er ikke prototypen av 16åringer som tenker på dette vel?isåfall blir jeg skremt!

 

tviler ikke på at en 16åring psykisk er godt i stand til å ta vare på et barn,MEn hva med ungdomstida med forelskelser,fester og løssluppen morro? går jo glipp av alt dette da?

mener dette er en faktisk litt viktig del av å være ungdom jeg da..fikk selv barn da jeg var tyve,og syntes det var ungt nok,men greit,siden jeg da hadde hatt tid å tulle rundt på først,før man starter på voksenlivet..

 

er en ting å bli gravid som ved et uhell, når du er 16 år..da hadde jeg hatt forståelse for at man ville beholde,men å planlegge dette er nå,spør du meg,ikke det klokeste jeg har hørt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

synes det blir dumt med en debatt hvorvidt hun er gammel nok eller ikke... Det var i utgangspunktet ikke spørsmålet, hva man mener utover det kan man spørre på en ordentlig måte, hun trenger ikke å stå til ansvar for noen av dere!!!!

 

Spørsmålet ditt: Det er helt vanlig å ha de stikkingene, jeg hadde det sist da jeg var gravid, og det er bare positivt, men jeg skjønner at det er ubehagelig, og jeg var veldig bekymret sist, men denne gangen er jeg litt mer rolig i og med at jeg vet hva det er og det går jo bra=))))

 

En annen ting, er at jeg synes de som har slitt lengre og plagdes og har hatt flere ma/ sa burde få nærmere oppfølging, ikke bare i form av det fysiske, men det psykiske også. Man blir mer bekymret for man har en helt annen historie enn de som har opplevd " den vanlige" måten om du skjønner.

 

 

klem fra meg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...