Gå til innhold

Kokende vann i grøten?


Anbefalte innlegg

Leste i "Heia mamma" idag at man ikke skal bruke kokende vann å røre ut pulveret med fordi det dreper næringsstoffer.. Jeg vet jo at det står at man skal bruke lunkent vann på pakken, men jeg trodde det bare hadde praktisk betydning.

 

Her har vi brukt kokende vann hele tiden, i og med at vi ikke gir henne vann fra kranen enda(virket som om hun fikk magevondt av det en gang)..

 

Dreper kokende vann virkelig næringsstoffene? For en god mor jeg er :b

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8352720-kokende-vann-i-gr%C3%B8ten/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Jeg tar bare vann fra springen og varmer til lunkent i microen. Tar jeg for varmt vann, blir det bare klumper i grøten. Når jeg kokte vannet, lot jeg det avkjøles før jeg blandet i grøt og varmet i microen.

Har også hørt at man ikke skal ha kokende vann i grøten, men vet ikke hvorfor. Kanskje det er med næringen å gjøre.

Jada! Har jo hendt noen få ganger at grøten blir litt kaldere enn kroppstemperatur, men Ingrid gjør ikke noe av det. Men hvorfor jeg gjør det sånn er ikke fordi jeg er redd næringsstoffene blir drept, det er faktisk mest fordi grøten klumper seg ellers

Annonse

Men om det nå er sånn at dersom varmen "dreper" næringsstoffene så bør man vel strengt tatt ikke varme opp grøten på nytt i mikroen heller...

 

Hmmm... Skal se om jeg husker å spørre om dette her neste gang jeg skal på helsestasjonen... :o)

Synes det høres veldig rart ut ja.. Men man vet aldri ;) Hehe ser for meg at jeg hadde puttet den halvspiste grøten i mikroen midt i måltidet.. Amanda ville ha blitt hysterisk! Hun gaper og gaper, jeg rekker nesten ikke fylle skjeen igjen. Har matvett sånn som mora si =)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...