Gjest Skrevet 22. februar 2007 #1 Del Skrevet 22. februar 2007 Leste i "Heia mamma" idag at man ikke skal bruke kokende vann å røre ut pulveret med fordi det dreper næringsstoffer.. Jeg vet jo at det står at man skal bruke lunkent vann på pakken, men jeg trodde det bare hadde praktisk betydning. Her har vi brukt kokende vann hele tiden, i og med at vi ikke gir henne vann fra kranen enda(virket som om hun fikk magevondt av det en gang).. Dreper kokende vann virkelig næringsstoffene? For en god mor jeg er :b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 22. februar 2007 #2 Del Skrevet 22. februar 2007 Hehe da er jeg en like "god"mamma. Tar alltid vann rett fra vannkokeren, ellers holder jo ikke grøten seg varm til hun er ferdig å spise... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NEI-TIL-LAKEN Skrevet 22. februar 2007 #3 Del Skrevet 22. februar 2007 er jo med kokende vann grøter får passe temp ved mating...blander jeg pulveret i lunkent vann...er jo maten kald før jeg rekker prøvesmake... vet ikke om, jeg kommer til å slutte med kokende vann.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-carina- Skrevet 22. februar 2007 #4 Del Skrevet 22. februar 2007 Og jeg tar kaldt vann fra springen som jeg varmer opp i mikroen... Ja, ja, da får vi vel begynne å gi kald grøt, da?! ;o) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-carina- Skrevet 22. februar 2007 #5 Del Skrevet 22. februar 2007 Men jeg leste ett tips her inne som jeg ikke har praktisert selv... Dersom vi bruker lunkent vann til å blande ut grøten med... Vi kan sette grøten i vannbad, så holder den seg lunken ut måltidet... ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NEI-TIL-LAKEN Skrevet 22. februar 2007 #6 Del Skrevet 22. februar 2007 vannkoker og mikro er effektivt ja!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 22. februar 2007 #7 Del Skrevet 22. februar 2007 Godt å høre at det ikke bare er meg da! Hun Anne Lindmo var helt forferdet i "Heia mamma" fordi mannen hennes brukte kokende vann. Hun mente at da klumpet grøten seg, og ungen brente seg i munnen. Hehe-- Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tre små... Skrevet 22. februar 2007 #8 Del Skrevet 22. februar 2007 jeg varmer vannet i vannkokeren.. men koker det ikke helt opp... bare så det er passe varmt... grøten holder seg varm under måltidet.. men bruker dype små boller å ha grøten i... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Benni-min Skrevet 23. februar 2007 #9 Del Skrevet 23. februar 2007 Jeg tar bare vann fra springen og varmer til lunkent i microen. Tar jeg for varmt vann, blir det bare klumper i grøten. Når jeg kokte vannet, lot jeg det avkjøles før jeg blandet i grøt og varmet i microen. Har også hørt at man ikke skal ha kokende vann i grøten, men vet ikke hvorfor. Kanskje det er med næringen å gjøre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetussa Skrevet 23. februar 2007 #10 Del Skrevet 23. februar 2007 Hos meg har alltid grøten klumpa seg med for varmt vann, derfor heller jeg oppi det kokende vannet i tallerkenen, lar det kjølne noen få minutter, og heller oppi grøtpulveret. Det går jo like fort! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-carina- Skrevet 23. februar 2007 #11 Del Skrevet 23. februar 2007 Men holder grøten seg varm til du skal gi den da? ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetussa Skrevet 23. februar 2007 #12 Del Skrevet 23. februar 2007 Jada! Har jo hendt noen få ganger at grøten blir litt kaldere enn kroppstemperatur, men Ingrid gjør ikke noe av det. Men hvorfor jeg gjør det sånn er ikke fordi jeg er redd næringsstoffene blir drept, det er faktisk mest fordi grøten klumper seg ellers Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Benni-min Skrevet 23. februar 2007 #13 Del Skrevet 23. februar 2007 Blir grøten for kald mens jeg gir den, så varmer jeg den i microen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-carina- Skrevet 23. februar 2007 #14 Del Skrevet 23. februar 2007 Men om det nå er sånn at dersom varmen "dreper" næringsstoffene så bør man vel strengt tatt ikke varme opp grøten på nytt i mikroen heller... Hmmm... Skal se om jeg husker å spørre om dette her neste gang jeg skal på helsestasjonen... ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 23. februar 2007 #15 Del Skrevet 23. februar 2007 Synes det høres veldig rart ut ja.. Men man vet aldri Hehe ser for meg at jeg hadde puttet den halvspiste grøten i mikroen midt i måltidet.. Amanda ville ha blitt hysterisk! Hun gaper og gaper, jeg rekker nesten ikke fylle skjeen igjen. Har matvett sånn som mora si =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tre små... Skrevet 23. februar 2007 #16 Del Skrevet 23. februar 2007 sånn er det her også.. derfor rekker aldri grøten å bli kald.. ho skal helst ha en ny skje med en gang den første skjea har kommet inn i munnen.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå