citten Skrevet 19. februar 2007 #1 Del Skrevet 19. februar 2007 Her er oppskriften - sorry at jeg er så treg Ingredienser: 6 dl vann 30 gram gjær 1 ss salt 1 ss sukker 300 gram durumhvetemel 500 gram hvetemel Urteolje: frisk rosmarin 1 ts salt 2 hvitløkfedd 3 ss olivenolje Varm vannet til fingervarmt, ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av vannet. Rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet, salt, sukker, durumhvete og mesteparten av hvetemelet. Arbeid deigen sammen, dekk til og la den heve i ca 30 minutter. Ha bakepapir i en langpanne. Ta deigen på benken og kjevle den ut til den passer i pannen. Pass på at deigen har jevn tykkelse. Bland rosmarin, salt, hvitløk og olivenolje i en morter og mos det skikkelig. Hell oljen over digen og press hull i deigen med fingrene. La brødet heve i ca 30 minutter eller til det har dobbel størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader, og la det steke 15-20 minutter. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/8290579-mars-karianne-focaccia/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå