Gå til innhold

Mat-tips??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Gutten er allergisk mot egg, melk, fisk, soya og nøtter.

Noen som har noen gode mat-tips?? Middag ol.

Skrevet

Skulle ikke være anonym da...

Skrevet

hei hei:) Det er ikke så vanskelig som du tror, når du først har vent deg til tanken:

 

1: stek karbonadedeig/kjøttdeig m litt løk, og ha over et glass pastasaus. Fyll torillas-lefser med kjøttdeigen og ha i salat, rull sammen og spis. Varier med pitabrød:) ha over litt fransk dressing.

 

2: spaghetti m kjøttdeig

 

3: hjemmelaga kjøttkaker, poteter og saus. Eller kjøp Gildes hamburgere ist for kjøttkaker/karbonader. Hamburgerne er uten melk.

 

4: Fiskekaker uten melk, med tilbehør ( de i ferskvarediskene er ofte uten melk)

 

4: Pannekaker ( bruke havremelk eller rismelk ist for melk. Bare kutt ut eggene, du smaker alikevel ikke at de ikke er med. Ris/havremelk fåes hos meny/ica/coop og helsekostbutikker

 

5: økologiske pølser u melk og egg

 

6: De fleste brød på butikken er uten melk og egg. Smør ei god brødskive med Go´mager leveposteien til Gilde med agurk på

 

7: Koteletter m tilbehør ( sjysaus ist for fløtesaus da:)

 

8: innbakt fisk i ovnen, med grønnsaker

 

9: kyllngwok med gode grønnsaker

 

10: grønnsakssuppe

 

til dessert: Non-stop :)

Skrevet

Punkt 4 og 8 blir litt verre pga allergien mot fisk da.

 

Og brødvarer som fåes kjøpt er det soya i. (baker litt selv da..)

 

Ellers takk for tipsene.

 

Skrevet

obs, sorry. Hva med hjemmelaga pizza uten ost? Har en i ovnen nå, ser lovende ut så langt iallefall:)

Skrevet

vet du hva jeg syns er godt?

ungarsk kyllingrett :)

 

 

til 2 personer:

 

2 kylling filer skjæres i strimler(eller biter),

3ss hvetemel,2ts paprika krydder,salt og pepper .

*det tørre blandes i en pose, å kylling filene blandes i*

stek kyllingen i litt olje på middels varme på en pande.

 

når de er ferdige tar du kyllingen over på eget fat.

 

hakk opp 1 løk (og 1 båt hvitløk hvis du vill) og brun den på panden.

 

tilsett 1½ dl buljong,1 ss tomatpurre og 1 ss maizena(maizenan skal være utrørt i litt kaldt vann,ellers klumper den.

jeg bruker å koke opp 1 dl vann og lette 1 buljong terning i.

 

legg kylling bitene i og la det varmes opp

 

 

serveres med ris eller potetmos.

 

jeg bruker å lage potetmosen selv.

koker noen poteter og moser dem sammen med litt melkefri smør.

 

 

 

 

 

Skrevet

ville også bare si at jeg bruker å gå igjennom uke blader og se på oppskrifter (eller andre plasser)

 

så bytter jeg ut melk med ris,havre eller soya melk.

 

hvis det står i oppskriften at man trenger 1 egg i,så stryker jeg ut egg ut av hele oppskriften(gjelder også ost)

det står f.eks at man skal ha egg i kjøttkaker.

da har jeg bare litt mindre væske i og litt mere av det tørre (mel,rasp..eller noe annet)

 

jeg bruker også masse soyafløte,men det er jo utelukkende for deg da.

 

man må nesten prøve seg fram.

 

men maten blir i allefall like god.

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...