Anonym bruker Skrevet 11. februar 2007 #1 Skrevet 11. februar 2007 Jeg er veldig usikker på hva jeg kan spise, særlig når det gjelder kjøttpålegg...Hva kan jeg spise og hva kan jeg ikke spise?
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2007 #2 Skrevet 11. februar 2007 Salami inneholder veldig mye fett, så det er vel et av kjøttpåleggene en bør velge vekk dersom en ønsker å gå ned i vekt. Men, det finnes utrolig mye kjøttpålegg som er fettfattig og mye sunnere enn salami. Vanlig skinke både av svin og kalkun/kylling er magert, og en kan også få magre varianter av de fleste andre typer kjøttpålegg.
Gjest Skrevet 12. februar 2007 #3 Skrevet 12. februar 2007 Jeg spiser salami som vanlig, og tenker ikke over at det er noe skadelig når jeg er gravid.
steinbukk81 "fødeklar" Skrevet 15. februar 2007 #4 Skrevet 15. februar 2007 Det eneste jeg fikk beskjed om av legen min ang.kjøttpålegg, var at det skulle være god holdbarhet på pakken...sikkert noe med bakterier å gjøre? jeg spiser salami nesten hver dag jeg:)
Anonym bruker Skrevet 19. februar 2007 #5 Skrevet 19. februar 2007 Da jeg la inn denne, så tenkte jeg ikke på vekta akkuratt... det var vel med E-coli og lignende "farer" jeg er redd for. Fikk vite at kjøttet må være stekt eller kokt, og det er jo ikke salami... det er som oftest bare røkt.... Så, er det "fali`"? Høres kanskje litt despo ut, men jeg kjenner ei som ble født blind på ett øye, og legene trodde det kunne være fordi moren spiste noe hun ikke burde under graviditeten... og da ble jeg litt strengere med meg selv. Og... vekt er ikke noe problem... men man skal da prøve å være sunn.
sandrine fødeklar:-) Skrevet 20. februar 2007 #6 Skrevet 20. februar 2007 Jeg spiser ikke salami eller annen spekemat. Holder meg til regelen om at kjøtt og fisk skal være stekt eller kokt.
Anonym bruker Skrevet 22. februar 2007 #7 Skrevet 22. februar 2007 steinbukk 81- sikker på at du ikke mener at d IKKE skal være lang holdbarhetsdato på pakken??? d er nemlig matvarer med lang holdbarhetsdato som inneholder mest fare for uhyre farlige bakterier og matbårne sykdommer..
Sessa med prinsesse og spire:) Skrevet 5. mars 2007 #8 Skrevet 5. mars 2007 Så vidt jeg har forstått gjelder lang holdbarhetsdato "vanlig" pålegg, spekemat skal man holde seg helt unna. Salami er spekemat, tro det eller ei. Tror det er mange som ikke vet det. På den annen side fortalte min søster i dag at hun i sitt første svangerskap hadde dilla på spekemat, og den gangen var det ikke noe advarsel om dette. Og nevøen min er en nydelig gutt på åtte år
legobygger Skrevet 13. mars 2007 #9 Skrevet 13. mars 2007 Heisann , slenger på en liten komentar... Hørte at om man fryser ned salamien og andre varer som ikke er kokt eller stekt, så dreper man med dette de farlige bakteriene og kan spise slikt som ellers. Og smaken er jo definitivt like god selv etter en dypfrysningstur i fryseren!!!
snuske♥2 Skrevet 21. mars 2007 #10 Skrevet 21. mars 2007 ja, det stemmer det som tuppen skriver her fordi jeg spurte jordmor om nettopp dette med kjøttpålegg, f.eks salami. Den kan spises dersom den har vært fryst ned i minimum 2 dager
Luna** Skrevet 5. april 2007 #12 Skrevet 5. april 2007 Har lest at en skal unngå spekekjøtt. Salami, morrpølse og fårepølse kommer inn der... Se mattilsynet.no under ernæring for ulike grupper
<3odin<308.06.07 Skrevet 4. juni 2007 #13 Skrevet 4. juni 2007 Hei hei. jeg spurte jordmora mi om det var noe jeg ikke skulle spise under svangerskapet, og da sa hun at jeg kunne spise akkurat det jeg ville, så lenge det var bra dato. hun sa at det hadde blitt så mye hysteri rundt dette med mat, og sa at det ikke var noe å bekymre seg over. så jeg spiser akkurat det jeg vil. har igjen tolv dager nå, og babyen er helt frisk og akkurat så stor som han skal være:)
Knøttefrøken Skrevet 20. juli 2007 #14 Skrevet 20. juli 2007 ærlig talt... du legger jo ikke akkurat på deg av å spise salami da...haha, dummeste jeg har hørt... greit det er en del fett i det, men man spiser jo ikke akkurat kilovis på brødskiva da...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå