Gå til innhold

kan jeg spise salami?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er veldig usikker på hva jeg kan spise, særlig når det gjelder kjøttpålegg...Hva kan jeg spise og hva kan jeg ikke spise?

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Salami inneholder veldig mye fett, så det er vel et av kjøttpåleggene en bør velge vekk dersom en ønsker å gå ned i vekt. Men, det finnes utrolig mye kjøttpålegg som er fettfattig og mye sunnere enn salami. Vanlig skinke både av svin og kalkun/kylling er magert, og en kan også få magre varianter av de fleste andre typer kjøttpålegg.

Skrevet

Jeg spiser salami som vanlig, og tenker ikke over at det er noe skadelig når jeg er gravid.

Skrevet

Det eneste jeg fikk beskjed om av legen min ang.kjøttpålegg, var at det skulle være god holdbarhet på pakken...sikkert noe med bakterier å gjøre? jeg spiser salami nesten hver dag jeg:)

Skrevet

Da jeg la inn denne, så tenkte jeg ikke på vekta akkuratt... det var vel med E-coli og lignende "farer" jeg er redd for. Fikk vite at kjøttet må være stekt eller kokt, og det er jo ikke salami... det er som oftest bare røkt.... Så, er det "fali`"?

 

Høres kanskje litt despo ut, men jeg kjenner ei som ble født blind på ett øye, og legene trodde det kunne være fordi moren spiste noe hun ikke burde under graviditeten... og da ble jeg litt strengere med meg selv.

 

Og... vekt er ikke noe problem... men man skal da prøve å være sunn.

Skrevet

Jeg spiser ikke salami eller annen spekemat. Holder meg til regelen om at kjøtt og fisk skal være stekt eller kokt.

 

Skrevet

steinbukk 81-

 

sikker på at du ikke mener at d IKKE skal være lang holdbarhetsdato på pakken???

d er nemlig matvarer med lang holdbarhetsdato som inneholder mest fare for uhyre farlige bakterier og matbårne sykdommer..

 

 

  • 2 uker senere...
Skrevet

Så vidt jeg har forstått gjelder lang holdbarhetsdato "vanlig" pålegg, spekemat skal man holde seg helt unna. Salami er spekemat, tro det eller ei. Tror det er mange som ikke vet det. På den annen side fortalte min søster i dag at hun i sitt første svangerskap hadde dilla på spekemat, og den gangen var det ikke noe advarsel om dette. Og nevøen min er en nydelig gutt på åtte år :)

Skrevet

Heisann , slenger på en liten komentar...

Hørte at om man fryser ned salamien og andre varer som ikke er kokt eller stekt, så dreper man med dette de farlige bakteriene og kan spise slikt som ellers. Og smaken er jo definitivt like god selv etter en dypfrysningstur i fryseren!!!

 

  • 2 uker senere...
Skrevet

ja, det stemmer det som tuppen skriver her fordi jeg spurte jordmor om nettopp dette med kjøttpålegg, f.eks salami. Den kan spises dersom den har vært fryst ned i minimum 2 dager :)

Skrevet

Hva med fårepølse? Er det også spekemat?

  • 2 uker senere...
Skrevet

Har lest at en skal unngå spekekjøtt. Salami, morrpølse og fårepølse kommer inn der... Se mattilsynet.no under ernæring for ulike grupper

  • 1 måned senere...
Skrevet

Hei hei. jeg spurte jordmora mi om det var noe jeg ikke skulle spise under svangerskapet, og da sa hun at jeg kunne spise akkurat det jeg ville, så lenge det var bra dato. hun sa at det hadde blitt så mye hysteri rundt dette med mat, og sa at det ikke var noe å bekymre seg over. så jeg spiser akkurat det jeg vil. har igjen tolv dager nå, og babyen er helt frisk og akkurat så stor som han skal være:)

  • 1 måned senere...
Skrevet

ærlig talt... du legger jo ikke akkurat på deg av å spise salami da...haha, dummeste jeg har hørt... greit det er en del fett i det, men man spiser jo ikke akkurat kilovis på brødskiva da...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...