Gå til innhold

Hjelp meg..vær så snill!! Jeg klarer ikke å stumpe røyken:(


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Men dere....alle de gale som skriver hissige innlegg her signerer som annonyme. Bare la være å bry seg om de. Bare ute etter å krangle uansett. Ignorer de, så får de ikke noe mer å skrive. Sikkert de samme som laget bråk på Bli Gravid i høst.. Det er laget egen krangletråd for dere:) Lykke til videre der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ok. jeg velger atter en gang å ikke være anonym. Jeg står for alt jeg skriver. Som tidligere sagt;har jeg vært storrøyker selv og vet hva jeg snakker om. Jeg leste lengre opp om hun som sa det ikke var verdt å slutte for hun fikk en sykisk knekk...???? HALLO. skjønner at du hadde det fælt, men jeg fikk også det , men det får være mitt problem når jeg var så dum at jeg ikke sluttet før jeg prøvde å bli gravid. Det som jeg tenker på er at gutten min er sinnsykt plaga med astma og har to andre kroniske sykdommer. Det som hjelper meg i hverdagen er at jeg kan leve med meg selv. Jeg har ikke gjort noe i svangerskapet som gjør at dette kan skyldes det. Det er forseint etter å ha røyka i ni måneder og man har fått et sykt barn. OG...dere som driver å trøster med at : ja ja , du vil i alle fall....... Det hjelper ikke. Jo mere trøst hun får, jo lettere blir det å unne seg en røyk i ny og ne...... Bit i det sure eplet, slutt å synes synn på deg selv og kast pakka. Verre er det ikke, selv om det er steintøft. Man sprekker ikke bare og kjører helt til butikken og kjøper en ny pakke, for i det man er på vei på butikken må man jo rekke og tenke at kjære vene, det ligger et uskyldig barn i magen min som det er verdt å lide for. Jeg kunne ha dødd for mine barn. Det tror jeg du også kan. Kom igjen nå, gi gjerne og vis hva du duger til. Du skal få lov til å bli så sinna på meg du bare vil for at jeg skriver dette, men jeg synes ikke su er et dårlig menneske. Du er bare ikke nok bestemt. BLI SINT! BLI BESTEMT!! Dette tror jeg du greier. Jeg bryr meg ikke om at du forsvarer deg, for det gjør meg bare trist..... Bestem deg heller nå!!!!!!! LYkke til. Jeg mener det virkelig. ( VIKTIG: ikke bli så stolt og egen at: NÅ SKAL JEG I ALLE FALL IKKE SLUTTE, jeg ønsker deg og ungen din det aller beste!)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt tips til deg er at du må ikke ta deg en røyk en morgen for så å tenke " nei nå skal jeg ikke røyke mer i dag". Bestem deg heller en dag for at fom. i morgen skal du ikke røyke mer, dvs. den siste røyken din tar du kvelden før. Slik gjorde jeg det da jeg fant ut at jeg var gravid, har ikke smakt røyk siden den dagen. Det var værst de første 2 dagene, men finn på noe annet å heng fingrene i, kryssord, male/tegne, vask, rydd, hva som helst.

 

Og jeg ser du har svart enkelte med at hvis de bare kutta slik, hvorfor ikke kutte tidligere. Jeg kutta ikke tidligere fordi jeg ikke hadde noen grunn til det, hadde bare meg selv, men nå har jeg faktisk en liten baby i magen som ikke har godt av røyken.

 

Lykke til, både med røykeslutt og babyen din :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke noe om røyking under svangerskapet, men akkurat denne mammaen får jeg ikke til å formane om slutte å røyke. Hun ber ærlig og pent om hjelp, og er lei seg for at hun er gravid og røyker. Synes hun får unødig mye pepper. Synes heller man skal gi henne de rådene hun spør om, og oppmuntre henne til å klare å slutte, jeg! Stå på, hovedinnlegger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

som alle andre sier så les allan carrs sin bok...

jeg og min samboer leste den høyt sammen hver kveld og sluttet på dagen den dagen den var ferdig lest.

det er ikke lurt å kutte ned eller å bruke erstatningsmidler uansett hvor bra det har virket på mange...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duste kjærring!!!!!! du kan jo bare slutte med den dritt slenginga..det er vel ikke no " hokus pokus" Vi har alle våre feil! Jeg røyker og du:...stakkars folk rundt deg ditt hespetre!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk!! det er sånnt som hjelper meg..Alle dise gode rådene har faktisk hjulpet meg i dag. i morgen MÅ jeg bare klare meg HELT UTEN!! uff gråter nå jeg...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei. sliter med det samme.snart sluttet,er åtte uker på vei og har gitt meg selv en ukes frist fra i dag,røyker nå tre om dagen.vil bare si til alle de hysteriske at det er en hel generasjon født mellom 1960 og 1980 av røykende mødre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er helt enig i at røyken skal stumpes.tror ikke det er noen gravide som er stolte av å røyke.sist sluttet jeg helt i 4 mnd.dattera mi veide 4130 gram.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hold ut åtte timer, det klarer du.da er all nikotin ute av blodet.ta deg en røyk,den er ikke noe særlig.vent nye åtte timer.til slutt går det bra......håper jeg.gjør det samme selv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Forstår at det er fryktelig vanskelig og slutte. Jeg røykte også gjennom forrige svangerskap - og det gikk galt. Morkaken slutter og fungere, og barnet får ikke næring. Fødte et dødt barn i 6 måned.

Kanskje det hjelper litt.............., man vil jo ikke stå ansvarlig for drepe sitt eget barn. Tro meg - dette vil du ikke oppleve.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakkar deg!!!!

 

Jeg har slutta med begge mine. Tenkte at får barnet astma eller allergi, eller i verste fall andre "mangler", skal jeg i alle fall ha gjort mitt beste for at det ikke skal skje. Lever vi sundt og slutter med røyk er det ikke så mye mer å gjøre enn å vente på gullet. Det trenger ikke å gå bra bare fordi noen av oss klarer å slutte å røyke, men slutter vi har vi "ren" samvittighet om det skulle skje noe... Lykke til alle sammen!!!!

 

PS: Uansett er det bedre å kutte ned røykingen enn ikke å gjøre noe!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes IKKE at noen skal "trøste" hovedinnlegger med at "bare du klarer å kutte ned til 10 om dagen så går det fint. Og at babyer overlever røyk osv" Dette er noe av det mest provoserende jeg leser!

Er faktisk like provoserende som å lese at "neida blødninger er helt normalt, jeg blødde og det gikk bra".

Det er bare en ting å gjøre, vente til babyen kommer ut. DA først vet man om det har skjedd store skader på fosteret.

Mange senskader kan dukke opp etter hvert, faktisk helt til ungen begynner på skolen, h*n kan få konsentrasjonsproblemer etc.

 

Jeg synes det er bra at du vil slutte. Anbefaler både å lese den boka alle snakker om, samt ta kontakt med din lege og kanskje røyketelefonen.

Og fokuser på hvor heldig du er, og hva som rører seg inne i magen din.

Enig med noen over her, babyen er vel stor nok motivasjon i seg selv!

 

Lykke til =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har ikke røyket enda i dag!! I dag går det bra!!!!!! Det er IKKE de nedlatene folka sin skyld,men de med gode råd som har hjulpet meg.

 

I dag skal jeg klare det......

 

Tusen takk til alle med gode råd:)

 

De med skjenne prekner og liten lyst til å hjelpe,de som bare kan rakke ned på folk....Dere kan dra til helvete!! Trenger ikke sånne folk når vi har problemer og ber om hjelp vøtt!!! SKJERP DERE til neste gang noen ber om hjelp!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarte ikke å slutte da jeg gikk gravid. Da jeg fødte hadde jeg bare ikke lyst på røyk og det er nå 23 dager siden.....Ikke tatt ett trekk eller hatt lyst på.....

Rart..........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er ganske gøy å se hvor mange som blir forbanna!! hehe.. håper du greier å slutte altså! For ungen sin del.. se på ho som skrev at ho fødte et dødt barn i 6. mnd fordi morkaken sluttet å fungere og ho røykte.... røyk er ingenting annet enn et egoistisk "dop" som det bare er å slutte med når man er 2. Det er ikke noe vanskelig å slutte å røyke når man har den riktige grunnen! Og det har du nå! Du har ET BARN INNI DEG! Dere skriver at dere vet hvor farlig det er og bla bla.. og da spør jeg.. HVA VENTER DERE PÅ?? Er det noen som står med pistol mot hodene og sier RØYK!??? Nei..fy flate... svake mennesker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

GODT SAGT min felles anonyme venn!! Prekener er det eneste som funker.. trøs gjør at man "unner seg en røyk.. for det er jo såååå mange som forstår meg...bla..bla..bla" !!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er klokken 16.35 og jeg har vært helt røykfri i hele dag!!!!!! Nå går det bedre...spiser jo som tre elefanter da men.....

 

Tusen takk for gode råd og stå på støtte:) :) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lege Gro Nylander, som har forsket mye på svangerskap og røyking, sier:” Flere titalls dødfødsler kunne vært unngått hvert år dersom gravide stumpet røyken”.

 

les mer på babyverden.no ..... gjør det! kanskje det hjelper...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

når man skriver på et forum som dette, så får man tåle litt... det er i bunn og grunn en selv som bestemmer over ens eget liv, og DESVERRE også over et annet liv.. ALLE vet at røyking dreper! Både deg og barnet ditt! Visst flere sier det de mener om saken, blir det kanskje en totalt røykfri graviditet for alle som er gravide.. Det er ikke noe å tvile på, røyker du når du er gravid og ungen din blir syk, får astma, du spontanaboterer, føder dødt.. etc.. så kan du gå resten av livet ditt og lure på om det var fordi du røykte! Det er bare sånt som hjelper! Det er TYPISK norsk at vi ikke skal bruke "skremselspropaganda" Hvorfor ikke`?? Hadde ungdommer fått sett andre ungdommer som har fyllakjørt, vært i ulykker, sitter på et gamlehjem og sturer resten av livet, så hadde de kanskje ikke fyllakjørt.. hadde de sett ungdommer ligge med blodig kropp fordi de er påkjørt av en fyllakjører, eller fordi de ikke brukte refleks, så hadde kanskje flere brukt refleks... poenget er at skremselspropaganda FUNKER! De bruker det i utlandet, men her i JANTE-NORGE så skal man jo for all del ikke skremme noen!!! .......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...