Gå til innhold

Juni: Middag på glass


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er nok ikke farlig å gi middagsglass! :-) Jeg tror også at maten på glass i dag er bra, fordi foreldre har blitt veldig bevisste, og det er mye fokus på helsa for de små. Da tror jeg ikke at produsentene tør annet enn å lage sunn babymat! Men kanskje jeg er naiv...

Likevel har jeg gitt hjemmelaget til nå, fordi jeg bare har gitt veldig enkel middagsmat til nå. Jeg synes det er greit å begynne med bare ren potetmos, og tilsette en ny grønnsak i gangen. Da er det unødvendig å kjøpe glass.

 

I går følte jeg meg forresten veldig flink! ;-) Laget tre forskjellige typer middag som jeg fryste ned. Lurer på hvor lenge jeg kommer til å være så "flink". Men det var faktisk ganske morsomt å lage maten! Følgenede retter laget jeg:

- Kylling, ris, litt blomkål, olivenolje og litt persille (Den ble altfor seig og klissete, tror jeg må blande i margarin eller noe).

- Laks, potet, brokkoli og gulrot.

- Kjøttdeig, potet, gulrot, kålrot.

hehe typisk å gi foreldre ennå mer dårlig samvittighet.

 

Jeg lager middagen selv, men det er fordi Martin ikke liker de middagsglassene. Hadde vært litt deilig om han spiste de glassene også da, så slapp jeg å tenke på hvor mye jeg har igjen av alt hele tiden...

 

Jeg tror helt ærlig ikke det er gift i de glassene for det ;)

Annonse

Nei, det er jo hysteri å si at maten man kjøper er gift! Det er jeg helt sikker på at den ikke er :-) Så lenge barnet selv vil spise middagsglassene, ser jeg ikke noe galt i å gi det.

 

Jeg hadde gjerne gitt Linnea sånne kjøpeglass om hun ville spist dem. Men hun nekter plent, ikke tale om å få i henne mer enn 1/2 ts...

 

Hun sender det i full retur hvis jeg prøver å gi henne de glassene. Ble litt irritert i begynnelsen over at hun skulle være så sær i matveien, men når jeg lukter på de glassene er det jo slående lik lukt som det er av hundemat... Og de smaker jo helt likt uansett hva slags type man kjøper. Så jeg konluderte kjapt med at slaget var tapt, mest fordi jeg innså at jeg aldri hadde orka å spise noe så vondt selv...

 

Så her går det kun i hjemmelagd mat. Har kjøpt sånne greie plastbeger på alexi.no som tåler micro, oppvaskmaskin og fryser. Samme opplegg som tupperware, bare mye billigere. Så lager jeg opp mye middag og fruktdessert slik at jeg har mat klar for en god stund av gangen. Egentlig ikke så stress å lage selv som jeg hadde frykta.

Men som sagt, hadde hun tatt kjøpeglass, hadde jeg nok valgt det...

 

 

Vi bruker masse glass, men bare Småfolk. Småfolkglassene smaker godt (synes vi alle - både mannen, snuppa og jeg), og inneholder bare ting jeg vet hva er - poteter, grønnsaker, kjøtt og/eller fisk. At maten er hermetisk, betyr at den alltid er trygg, uansett om vi er på tur og glasset har ligget mange timer i bagen. Snuppa får selvsagt annen mat også, men jeg synes det er både trygt og lettvint å bruke glass til et av dagens måltider.

småfolk skal kutte ut salten i maten sin.

de dagene teodor ikek kan spise det vi spiser, og vi ikke har noe i frysern ferdiglaga til han får han glass! og hadde jeg ikke hatt tid til å lage selv i det hele tatt, eller av annen grunn ikke hadde fått i han ferdigmat. hadde han fått glass!

 

Sjekket den vi har spist i dag - Mors lapskaus. Den er uten salt (og smør), og smaker like godt. Kanskje litt mer urter, men minst like god. Har dessuten ringt og sjekket saltmengden i de glassene som inneholdt/fortsatt inneholder salt - den er minimal, så ikke noe å bekymre seg for.

Vi bruker middagsglass og har ikke dårlig samvittighet for det. Regner med at det er såpass bra nå at det ikke gjør noe :) Meeen, har planer om å bli flinkere til å lage middagen selv da, blir litt billigere, og helt sikkert også sunnere, det var bare det å gjøre det da :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...