Gå til innhold

Leukocytter i urin!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

 

Var til kontroll idag og legen fant leukocytter (tror det var det de sa) i urinen min. hva kan dette være? Blir kjempe nervøs og urolig, de forklarte ikke hva dette kunne være, de bare sa at de måtte sende den inn og at det var forurensing!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Leukocytter er det samme som hvite blodkropper. Hvis du har leukocytter i urinen kan det tyde på at du har en urinveisinfeksjon. Det er ikke ikke sikkert du har det hvis ikke du har symptomer som sviing ved vannlating eller hyppig vannlating. De sender in urinen til dyrkning for å se hvilken typ bakterie du har i urinen. Det gjør de pga at de skal finne ut om du har urinveisinfeksjon eller om prøven er forurenset ( utflod, normale/ufarlige bakterier fra underlivet som komt med i urinen av misstak). Hvis du har en urinveisinfeksjon ser det på bakteriene og kan da bestemme hvilken typ antibiotika som hjelper.

 

Drikk mye, ta c- vitamin så skal du se at prøven er fin neste gang. Ellers får du en antibiotikakur og blir bra av den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det samme skjedde med meg, men trengte heldigvis ikke antibiotika. Spørs hvor stor konsentrasjonen av bakterier er også. så lenge du ikke har symptomer på uvi så går det som regel greit =)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leucocytter i urinen er ikke ensbetydende med uvi. Det kommer som oftest av økt utflod under svangerskapet. Det er derfor viktig at vi vasker oss nedentli før vi tar urinprøven og at vi leverer en "midtsstrømsprøve", dvs at den første urinen som kommer lar vi gå i do før vi samler noen edle dråper i prøveglasset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...