Anonym bruker Skrevet 29. januar 2007 #1 Skrevet 29. januar 2007 Har ikke fått med meg det jeg....... Når kan de begynne å få stekt mat da?
Anonym bruker Skrevet 29. januar 2007 #2 Skrevet 29. januar 2007 for mye stekt mat er usunt for oss også. det er stoffer i fettet og maten som omdannes til usunne stoffer når maten stekes. husker ikke helt men tror det er spesielt fettet som omdannes til noe blodårene våre ikke har godt av. og det er vel dette vi vil utsette litt at babyene får i og med at deres kropp tåler mindre en vår. når de kan begynne med stekt mat vet jeg ikke.....sikkert opp til deg selv....tipper rundt 18 mnd
Anonym bruker Skrevet 29. januar 2007 #3 Skrevet 29. januar 2007 Skjønner ikke at det skal være noe forskjell på stekt eller kokt/bakt mat? Så lenge man ikke bruker olje eller smør i pannen? Jeg steker i teflonpanne og bruker aldri fett i... Er ikke dette bra for minsten?
april 06;) + mai 09* Skrevet 29. januar 2007 #4 Skrevet 29. januar 2007 Dette er jeg ikke ekspert på, men husker litt fra ernæringsfag...: synes å huske at steking innebærer høyere temperatur, som denaturerer proteiner, vitaminer o.l. Men mest av alt er vel dette pga faren for å svi maten, og brent mat inneholder jo disse farlige *ammetåke-har-glemt-helt-hva-de-heter* forbindelsene. Tror jeg.
april 06;) + mai 09* Skrevet 29. januar 2007 #5 Skrevet 29. januar 2007 æsj, nå kommer jeg til å bruke resten av kvelden til å tenke på hva disse forbindelsene heter. Hehe. Det var de som var veldig i vinden en stund, i forbindelse med grilling og chips tror jeg. Noen som husker? Var vel økt disposisjon for kreft o.l forbundet med disse.
Rut Bram Skrevet 29. januar 2007 #6 Skrevet 29. januar 2007 Det har vel også noe med å gjøre at stekt mat som regel er vanskeligere å tygge...? Særlig stekt kjøtt da, kan ikke regne med at barna klarer å tygge stekt kjøtt før de er over året iallefall...
Muffinsmamma Skrevet 29. januar 2007 #7 Skrevet 29. januar 2007 er det akrylamid dere mener? Stekt mat er tungt fordøyelig!
JuniGutt06+OktoberJente08 Skrevet 30. januar 2007 #8 Skrevet 30. januar 2007 Frie radikaler er det mye av i brent mat og det er ikke bra for verken voksne eller barn.
Kari-mor :) Skrevet 30. januar 2007 #9 Skrevet 30. januar 2007 Men når kan de små begynne å få stekt mat da?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå