Gå til innhold

når man fryser ned morsmelk...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du bør sette den i fryseren med en gang. Kan andre svare på om hun kan bruke den melka hun har latt stå i kjøleskapet?

 

Hvis du ikke får ut så mye hver gang, kan du fint helle på fersk mm i fryst mm, bare pass på at mengde fersk mm ikke er mer enn den fryste,for da vil den tines opp. Hva med å helle den oppi isterningsposer for mm? Fås på apoteket.

Sakset dette fra ammehjelpen jeg:

 

Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (4 grader) i 3-5 døgn. Dersom man ikke har tilgang til kjøleskap, kan fersk, ubehandlet morsmelk oppbevares i 6-8 timer i romtemperatur. Tint, tidligere frosset melk er holdbar i 24 timer i kjøleskap.

 

Frosset morsmelk

I fryseren er melken holdbar i 3-6 måneder. Denne lagringstiden er oppgitt som et intervall avhengig av hvor god kontroll man har med temperaturen. Dersom man har god kontroll med at lagringstemperaturen er riktig og at emballasjen er tett, kan maksimal lagringstid brukes. Er man derimot usikker, bør morsmelken lagres kortere. Melken vil uansett forandre smak etter frysing. Test selv, harsk melk vil nok ikke barnet ha.

 

Til oppbevaring og frysing av morsmelk egner all embalasje som tåler koking seg. Du kan for eksempel bruke gamle syltetøy glass. Engangsbeger i plast er også fint. Rist melken i begeret etter tining, slik at man får med alt fettet som legger seg langs kanten. Unngå å fryse melken i plastposer, da fettet lett henger igjen, og det er vanskelig å håndtere melken på en hygienisk måte.

 

Morsmelk som skal fryses settes i fryseren med en gang. Det går fint å helle melken rett over i en emballasje som inneholder frossen melk. Mengden allerede frossen melk bør være større enn mengden som nettopp er utpumpet, ellers er det risiko for at den tiner.

 

Tining av frosset melk

Det er best å tine melk over natten i kjøleskapet. Hvis man ikke har fått planlagt det slik, så er tining under rennende kaldt vann bedre enn tining i romtemperatur. Til nød kan man også tine i lunket rennende vann, men da må melken brukes med en gang. Det er når melken er over 4 grader at bakteriene vokser mest, så poenget er å holde den så kald som mulig fram til den skal brukes.

 

 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...