Gjest Skrevet 25. januar 2007 #1 Del Skrevet 25. januar 2007 Skulle bake pitsaboller i dag, og dobblet oppskriften. Dobblet også gjærmengden, fra 50 g til 100 gram tørrgjær. Dum på matlaging som jeg er (!!!!) så aner jeg ikke om det var dumt eller greit at jeg doblet gjæra. Nå lurer jeg på om det kan være farlig, for meg og spiren.... spiste meg god og mett, og har planer om å spise restene til kvelds. Foressten så hevet ikke deigen seg nevneverdig heller...... Er 6+4 . Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7942111-noen-som-vet-noe-om-gj%C3%A6rbakst-her-bla-dobbel-t%C3%B8rrgj%C3%A6rmengde-vet-spm%C3%A5let-er-helt-bak-m%C3%A5l-men-d-er-typisk-meg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
gladbaby Skrevet 25. januar 2007 #2 Del Skrevet 25. januar 2007 Det gjør ingen ting om du dobler gjærmengden når du dobler resten av oppskriften, men det er ikke nødvendig. Hvis det ikke hevet noe særlig, har du enten hatt for varm væske (når du bruker tørrgjær skal den være litt varmere enn "fingervarmt"), deigen har stått for kaldt eller trekkfullt når den hevet eller den har stått for kort tid. Øvelse gjør mester, vet du, så neste gang blir det helt perfekt!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7942111-noen-som-vet-noe-om-gj%C3%A6rbakst-her-bla-dobbel-t%C3%B8rrgj%C3%A6rmengde-vet-spm%C3%A5let-er-helt-bak-m%C3%A5l-men-d-er-typisk-meg/#findComment-7942190 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå