Mersa og gutta <3 Skrevet 20. januar 2007 #1 Skrevet 20. januar 2007 Sikker på at det har vært tusen tråder om det før, men fant det ikke! Er det bare 2 ss mel og ca 1 dl vann og litt morsmelk?? Hvordan lager man velling av et? Er det bare å ha litt av den grøten i flasken og blande med mm?
ukjent Skrevet 20. januar 2007 #2 Skrevet 20. januar 2007 Du kan kjøpe spesielt grøtmel i butikk eller helsekost. Det står ofte oppskrift bak, selv gjør jeg det slik: 2 ss mel og 1,5-2 dl vann( væske avhenger av kornslag). Jeg bruker ikke mm i grøten,ser ikke vitsen når jeg likevel ammer ved siden av.
Mersa og gutta <3 Skrevet 20. januar 2007 Forfatter #3 Skrevet 20. januar 2007 Men man kan bruke vanlig mel også sant?
ukjent Skrevet 20. januar 2007 #4 Skrevet 20. januar 2007 Usikker. Jeg hadde kjøpt spesielt grøtmel til baby for sikkerhets skyld. Det fins også i vanlig matbutikk. Alternativt kan du jo prøve semulegryn eller oppbløtte hirseflak.Hvor gammelt er barnet ditt?
Mersa og gutta <3 Skrevet 20. januar 2007 Forfatter #5 Skrevet 20. januar 2007 5,5 mnd, har ikke fått grøt før, så blir bare velling men det er bare å tynne ut grøten med morsmelk sant? I den spedbarnsboka står det at man kan bruke vanlig mel, men det må bløtlegges ca en time....
ukjent Skrevet 20. januar 2007 #6 Skrevet 20. januar 2007 Det ligger en brosjyre om spedbarnsernæring på matportalen.no,tror jeg.
ukjent Skrevet 20. januar 2007 #7 Skrevet 20. januar 2007 Hvis det står der, er det sikkert ikke farlig iallefall:)Du bør begynne med glutenfri grøt. Hirse er veldig bra, syns jeg.
Mersa og gutta <3 Skrevet 20. januar 2007 Forfatter #8 Skrevet 20. januar 2007 Takk for tipset Var faktisk fra det hefte jeg fikk på helsestasjonen! Fant ikke helftet før etter jeg hadde laget innlegget her!
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2007 #9 Skrevet 20. januar 2007 Tror ikke du kan bruke vanlig mel?hehe...det blir jo deigete,stakkars;)
Mersa og gutta <3 Skrevet 20. januar 2007 Forfatter #10 Skrevet 20. januar 2007 tenkte på det jeg og, men står slik i boka...Hvis man bruker hirse så må man bruke bittelitt olje i... Kan være at når man koker det så blir det ikke deigete likevel...? Får vel prøve oss frem..
Muffinsmamma Skrevet 20. januar 2007 #11 Skrevet 20. januar 2007 På helsekost fins det noe som heter ristet havremel eller skre-mel og dette er fint å bruke til grøt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå