Gå til innhold

Spekemat???


Liten snupp + liten spire =)

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Matportalen er topp. Her står alt du trenger å vite.

 

Det viktigste er å unngå rå mat (dvs spekemat, salami rakfisk, gravet fisk osv), upasturiserte oster og at salat og andre grønnsaker fra jorden må være veeeldig godt vasket. Pass på at kjøtt du spiser er godt gjennomstekt. Og unngå tunfiskfilet på grunn av miljøgifter.

 

Ellers en del medisiner du skal holde deg unna (f.eks ibux). Les på pakningen eller sjekk her www.felleskatalogen.no

 

De gode nyhetene er at du kan spise både sushi, salami og carpaccio dersom kjøttet har vært frosset minst 3 dager. Det kverker de skumle bakteriene :-)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7860019-spekemat/#findComment-7860137
Del på andre sider

Jeg spurte legen min om dette med mat. Salami er et av de få påleggene jeg liker. Fikk beskjed om at det skulle jeg bare spise var ikke noe farlig. Jeg måtte huske at kvinner hadde vært gravide i alle år og alle situasjoner. Bl.a. i konsentrasjonsleirene var ikke kvinner opplyst om slike ting og måtte spise det de fikk!!!

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7860019-spekemat/#findComment-7860927
Del på andre sider

Annonse

Tror ikke vi skal legge malen for måltidene våre etter Sachsenhausen, akkurat ;-)

 

Grunnen til at vi ikke skal spise salami er faren for listeriasmitte. Den er liten, men tilstedeværende. Frys salamien i tre dager først så knerter du alle bakterier. Det sa hvertfall Jordmor Siri på Ekspertsvar her om dagen.

 

Det samme gjelder for spekeskinke. Har du kulde/varmebehandlet den går det heeelt greit.

 

Sopp kan ha miljøgifter etter Tsjernobyl så vi skal ikke spise store mengder. Alt med måte :-)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7860019-spekemat/#findComment-7861303
Del på andre sider

Jo da men jeg sendte mail til produsentene jeg av speke maten. KJøttet har vært dypfryst før det spekes i Norge, i tillegg til at det er vakum pakket og har ne veldig lav PH gjør vekstvilkårene svært dårlige for bakterier generelt. De sier at bare man skyller av frukten og grønsakene godt så går det bra. Ærligtalt du dreper ikke en bakterie med å skylle det i vasken, men det går bra likevel!!

 

De fleste kostholds rådene kommer fra WHO, og man vet jo ikke om de er pålagt å fryse seranno skinka før den blir speket...

 

SAlami er hva jeg har hørt trygt. Men ikke spsi noe som har ligget åpent i kjøle skapet en stund...

 

Jeg stoler på gilde og spiser spekeskinke.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7860019-spekemat/#findComment-7868675
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...