Pottemor og lillemann Skrevet 13. desember 2006 #1 Del Skrevet 13. desember 2006 Husker å ha streifet over noe ang. dette, men har ikke klart å finne det igjen. Noen som vet om man kan spise salami/fårepølse? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7447948-kan-man-spise-salami/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
tjorven 1 Skrevet 13. desember 2006 #2 Del Skrevet 13. desember 2006 Jeg svarer JA har iallefall alltid gjort det om du er litt bekymret så gjelder det i så fall alt pålegg vanlig gulost også hvis den har ligget åpen lenge i kjøleskapet, spis pålegg så ferskt som mulig. Til og med gildes speke skinke er faktisk ganske så trygg i norge, den har væt fryst før den spekes, og det i seg selv tar jo livet av det meste, og saltet og ph i den gjør det lite gunstig for bakterier. Hadde vært forsiktig med utenlandsk skinke derimot. Jeg tenker at jeg har vært så mye ute og reist og holdt på med dyr katter hund og hest hele livet og aldri fått toxoplasmose så jeg anser det som liten risiko her i norge. Men jeg tar forhåndsregler gjør det men ikke hysteriske. De fleste kostholds rådene er fra WHO og går for hele verden, norge har ganske strenge regeler hva angår mat og bakterier så en del man blir anbefalt å ikke spsie er relativt trygt her likevel :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7447948-kan-man-spise-salami/#findComment-7448031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nynne78 Skrevet 13. desember 2006 #3 Del Skrevet 13. desember 2006 Enig med innlegger!! Spis det du ønsker! Her i Norge er det trygg mat. Er du usikker kan du jo legge spekematen eller røkelaksen i fryseren før du spiser den. Men da bør du spise den ganske raskt etterpå. Hva med å ha liggende pålegg i fryseren og ta opp litt hver kveld. Da mener jeg ikke vanlig pålegg, men røkelaks, spekeskinke el. Jeg er selv veldig rolig på dette. Tok meg i å spise roastbiff på jobben forrige uke. Den var helt rød inni. Jeg glemte jo alt om forhåndsregler da jeg så det fristende kjøttet.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7447948-kan-man-spise-salami/#findComment-7448232 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tjorven 1 Skrevet 13. desember 2006 #4 Del Skrevet 13. desember 2006 Og rått kjøtt/biff skal jo heller ikke være farlig hvis vi husker ecoli tiden, det er ikke bakterier inni kjøttet så steker man det godt uten på så kan jeg ikke skjønne annet...Men det er opptil hver enkelt, ejg for min del har mistet tre ganger på forskjellige tidspunkt (av andre årsaker) og har likevel ikke blitt hysterisk på mat fronten...Noe annet var det da med kjøttdeig som måtte gjenomstekes, men det var jo fordi det var kværnet... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7447948-kan-man-spise-salami/#findComment-7452990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 13. desember 2006 #5 Del Skrevet 13. desember 2006 Her står det hva du kan og ikke kan spise: http://matportalen.no/Emner/Gravide Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7447948-kan-man-spise-salami/#findComment-7453025 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå