Gå til innhold

Tips til noe sunt og godt som er raskt å lage til middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pleier alltid spise grønnsaker til middagen og trenger tips til noe sunt og godt som ikke tar alverdens tid, som jeg kan lage...noen med ideer, jeg er tom for de

 

Nå er jeg så lei:

 

- kjøttkaker, poteter, gulerøtter, erterstuning

- fiskepinner, poteter og gulerøtter

- fiskekaker, poteter og gulerøttrer

- laks, poteter, paprika, løk

- spagetti og kjøttsaus med salat

- suppe med kjøttboller og grønnsaker

- lapskaus

- kyllingfilet i wok med fryste wokgønnsaker

- pizza

- taco

- gammeldags fiskegrateng med poteter og grønnsaker

- blomkålsuppe

- fiskeboller i hvit saus

 

Stort sett slike ting vi pleier ha hos oss...trenger litt variasjon

Skrevet

Forstår deg godt jeg! Når jeg er skikkelig matlei så pleier jeg å kjøpe et knallgodt grovt brød, agurk, paprika, tomat o.l så kjøper jeg masse godt pålegg i delikatessen eks, roastbiff, skinker, rekesalat,reker,røykelakst, karbonader osv så har jeg det på skiven kanskje litt potetsalat ved siden av, godt og til dels sundt!! nam nam!!

(minikoldtbord)

Skrevet

Wok! Der kan man variere i det uendelige med kjøtt, fisk grønnsaker, ris, nudler og sauser, og det meste er veldig sunt.

Skrevet

Her i huset lager vi ofte minipizza...det er utrolig kjapt og enkelt! Bruk pitabrød som bunn, smør på litt tomatpuree, hiv på krydder etter ønske (feks. urtekrydder og paprikakrydder er godt), så pleier vi å bruke sånn smårettskinke, litt champigon og gjerne ananasbiter.... og så ost på toppen. I ovnen i 10-12 min.

Dette er en middag du lager i en fei og oppvasken blir minimal!! ;)

Kjempegodt! :)

Skrevet

Litt indisk-inspirert og lett (selvkomponert):

 

kyllingfilet til antall personer, 1 til hver, skjæres i biter

grønnsaker du har, f.eks

(gulrot,løk,sjampinjong,brokkoli )

skjæres i like store biter

hvitløk etter ønske

ca 2 ss karripulver

soyasaus

yoghurt naturell eller kesam

salt og pepper

 

stek kyllingbitene sammen med pressa eller hakka hvitløk, 1-2 fedd og karripulver. Når de er litt brune, ha i grønnsakene som stekes lett. Ha i soyasaus, en dæsj. Skru av varmen og hell på yoghurt, ca 3-4 ss. Bland det, salt og pepper etter ønske.

 

Serveres med ris eller cous cous, gjerne kokt med en buljongterning.

 

Dette spiser vi støtt og stadig med variasjoner.

 

Skrevet

takk for tips, og helene, det hørtes bare kjempegodt ut

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...