Gå til innhold

Fenalår.....


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Les anbefalingene fra mattilsynet :)

 

Men generelt sett så bør vi holde oss unna rått kjøtt (det inkluderer spekemat) pga faren for å bli smittet av toxoplasmose, eller kjøtt-bakterier som listeria og e-coli. De fleste voksne takler det flott, mens som gravide innebærer det litt større fare.

 

Frysing tar knekken på toxo-parasitten, og det er dermed helt ok å spise spekemat som har vært en runde i frysern. Bakterier derimot, tåler kulde helt fint, og dør først ved varmebehandling. Pepperoni på pizza er altså helt ok :)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7432698-fenal%C3%A5r/#findComment-7432748
Del på andre sider

Toxo er jo uansett ikke farlig så lenge man hiver fenalåret i frysern en tur.

Det er opp til deg hva du gjør :) Jeg slipper heldigvis problematikken - hos oss er det ikke vanlig med fenalår i jula. Det eneste jeg må kjempe mot fristelsesmessig er rødvinssalamien til julefrokosten :)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7432698-fenal%C3%A5r/#findComment-7432904
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...