Gå til innhold

Fingerkrem- fylte kjeks.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi bruker de i allefall til jul!!

Fingerkrem- fylte kjeks. (40 stk)

100g (1dl) sukker

250 g margarin

1 egg

3 ss fløte

1 ts vaniljesukker

350 g (7 dl) mel

100 g (1,5 dl) potetmel

1 ts bakepulver

 

Fyll:

150 g delfiafett

150 g (3 dl) melis

1 ts rom-essens eller sitrondråper (jeg anbefaler rom)

 

Smør og sukker rører hvitt, tilsettes det øvrige og arbeides godt til en smidig deig som settes kjølig en times tid. Kjevles ut enten til runde kaker (ca 5 cm i diameter) eller til avlange kjaks (3x7). Stekes lysegule i ovn på 180 grader i 7-8 min.

Til smørkremen smeltes delfiafett og tilsettes melis og rom-essens. Når kakene er helt kalde, legges de sammen to og to med smør krem mellom.

YAMMI

Skrevet

Mmmmm... disse er vant til som julekaker også, men liker de best med sitronkrem. Bruker foresten smør i stedet for delfiafett i fyllet. Funker veldig bra det!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...