Gå til innhold

Det STORE matinnlegget - kva kan ein ete. Sjå her alle nygravide som lurer!


Gjest

Anbefalte innlegg

For informasjon om kva ein bør unngå sjekk:

 

http://matportalen.no/Emner/Gravide

 

Når det gjeld julemat kan ein sjølvsagt ete pinnekjøt og ribbe og alt slikt - dette har vore kokt/steikt/grilla, så kjøtet er gjennomsteikt.

 

Fenalår og spekemat: skal i frysen først i minst to dagar. Det må vere djupfrysar med -18 grader. Det er best å dele maten opp i små skiver først, ikkje slenge heile fenalåret i frysaren ;) Salami og fenalår blir rekna som spekemat, men Gilde sine produkt er frosne før dei blir selt, så dei kan etast så ferskt som mogleg (i det ein opnar pakken). Kan eventuelt fryse det ned sjølv og ta opp i små porsjonar.

 

Røykelaks: Vi kan ete vakumpakka røykelaks første dagen ein opnar pakken, men den skal ikkje lukte rart! Anna fisk som rakfisk skal vi unngå.

 

Sushi: Ja, vi kan faktisk ete sushi, men på ein god restaurant der du veit at det er reint og at fisken blir behandla skikkeleg og har vore frosen. Sidan det ikkje er tilrådd å ete tunfisk bør du unngå bitane med tunfisk. (Men tunfisk på boks er ok altså!)

 

Sjømat: Vi kan ete all sjømat som er steikt/kokt, sjømat og skalldyr bør varmebehandlast godt. Unngå krabbeinnmat frå skalet, eksotisk fisk, fiskelever (svolværpostei/lofotpostei), nokre fisk frå ferskvatn (sjekk matportalen igjen)

 

Kjøt: Alt kjøt skal vere godt gjennomsteikt.

 

Kaffi: Anbefalt dose er 1-2 koppar per dag, helst mindre.

Te: 3-4 koppar dagleg med svart te med koffein. Urtete kan du drikke så masse du vil av :) Men unngå salviete!

 

Skal vi prøve å halde denne oppe eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

har hørt ar man bør unngå hval kjøtt. pga. at det kan være miljøgifter som kvikksølv og hmm DDT eller hva det nå het. skal ikke si det for sikkert jenter, men noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Som de fleste leger og jordmødre sier: en kan spise alt, men alt med måte:)

 

Alt dette som blir skrevet om hva en kan spise og ikke er nok bare hysteri som blir skapt av oss gravide, så kos dere videre med god mat og drikke ,og med god samvittighet:)

 

(ps!rått kjøtt og sånt er jo ikke sunt å spise uansett om en er gravid eller ikke så det sier seg jo selv..)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jippi! Tusen takk for dette innlegget,jeg har vært skikkelig stressa ang dette med mat, har følt at jeg ikke kan spise noenting nesten :)

 

Tusen takk =D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må du først sjekke hvor de er henta opp henne,mange steder skal man ikke spise blåskjell,særlig ikke om en er gravid. Samme gjelder en del ferskvannsfisk over den og den vekta.... Ville spurt JM om blåskjell,og sjekka nøye hvor de kommer fra. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...