Anonym bruker Skrevet 29. november 2006 #1 Skrevet 29. november 2006 Den offisielle julekake- og godteritråden 2006! Heng på, heng på=) 13:24 25.11.2006 Berlinerkranser 2 kokte eggeplommer 2 rå eggeplommer 125 gr. sukker 300 gr. hvetemel 250 gr. smør Eggehviter til pensling Perlesukker I stekeovnen: 175 grader i 10 minutter Kok eggene i 8 minutter. Gni ut de kokte eggeplommene, bland inn de rå. Visp egg og sukker godt. Tilsett hvetemel og mykt smør vekselvis. (NB! Smøret må ikke smeltes.) Avkjøl deigen. Trill tynne pølser og form små kranser. Pensle med eggehvite og dypp i perlesukker. For å få riktig fin fasong på kransene, kan en avkjøle dem godt før en pensler og dypper. Deigen er ganske myk, så kjøkkenet må ikke være for varmt under baksten. ------------------------------------------------------------------------------ ----------------------- Knekk gir ca. 50 stk. 2 dl sukker 2 dl kremfløte 2 dl sirup 1 - 2 ss smør eller margarin 1 dl mandler Bland sukker, fløte og sirup i en vid tykkbunnet kjele. Kok massen i ca. 45 minutter og rør om av og til, men ikke for ofte. Kok til massen holder "kuleprøven". (Drypp noen dråper av massen i kaldt vann, kjenn om de kan formes til en kule. kan de det er massen ferdig kokt) Skåld og hakk mandler. Tilsett mandlene og evt. smør. Rør om, og hell massen i knekkformer. La knekken stivne. Oppbevar knekken helst tørt i bokser med tett lokk. Legg matpapir mellom hvert lag. ---------------------------------------------------------------------------------- -------------------- Delfiakake 3 pl. kokesjokolade 6 ss sterk kaffe 1 ½ pk. delfiafett 4 egg 3-4 ss sukker ½ pk. søt kjeks (Per) hakkede valnøtter kulørt marsipan gelétopper til pynt 1 form à 1½ l Kle en smurt form med stykker av matpapir. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffe. Smelt sjokoladen over svak varme. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt. Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring. Visp godt til en jevn røre. Legg røre og kjeks lagvis i formen sammen med valnøtter og marsipan. Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv. Hvelv kaken og pynt med gelétopper. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses. ------------------------------------------------------------------------------- ----------------------- Pepperkaker 150 g smør eller margarin 1 dl sirup 2 dl sukker 1 dl kremfløte 1/2 ts nellik 1/2 ts ingefær 1/2 ts pepper 2 ts kanel 1 ts bakepulver ca. 450 g hvetemel Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og la blandingen bli litt kaldere. Rør i fløten og sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem gyllenbrune på 175°C i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Pynt kakene med melis, sjokolade, gelétopper. --------------------------------------------------------------------------- --------------------------- Sandkaker 250 g smør/margarin 1 egg 60 g mandler (skåldede/uskåldede) 189 g melis 375 g hvetemel Rør smør/margarin og melis hvitt. Ha i egg, malte mandler og hvetemel. La deigen stå kaldt over natt. Trykk deien ut i usmurte sandkakeformer. Stek kakene gylne i ca. 15 min. ved 180 grader. Snu formene på en plate. Når kakene er avkjølt, slipper de taket i formene. Trykk ellers lett på formene. ------------------------------------------------------------------------------ ------------------------ Mors sirupssnipper ca. 500 g hvetemel 350 g sirup 190 - 200 g sukker 1 egg 1 ts kanel 1 ts ingefær 1 ts anis 1 ts hornsalt Sikt sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett lunken sirup og så egg. Kna deigen godt sammen. Kjevle deigen tynt ut og del den opp i skrå snipper med en bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på hver snipp. Snippene legges på smurt eller papirkledd stekovnsplate. Stekes ved 200grader midt i ovnen. L a de stå til de er gyldne og sprø. Pass på at de ikke blir brent. -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------- KAKEMENN 100 gr smør 3 1/2 dl sukker 1 ts hornsalt 2 1/2 dl melk ca 12 dl hvetemel Smelt og avkjøl smøret. Bland alt det tørre. Rør inn den smeltede avkjølte smøret + melken og arbeid deigen hurtig sammen. Legg plast over deigen og la deigen stå kjølig i 1-2 timer. Elt deigen lett sammen, og kjevl den til en 3-4 mm tykk leiv. Stikk ut kakemenn. Legg figurene på smurt plate og stek dem ved 200c i 7-10 min. De skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist. Pynt med konditorfarve blandet med litt vann, eller melisglasur iblandet litt kakao. -------------------------------------------------------------------------------- --------------------- HAVREMAKRONER 150 g margarin 1,5 dl sukker 1 egg 6 dl store havregryn 4 ss hvetemel 1 dl rosiner (kan sløyfes) Rør margarin og sukkeret skummende. Tilsett egget og bland inn gryn og mel. Trill deigen til små kuler som settes på en smurt bakeplate. Stek kakene til de er lyst gulbrune i ca. 12 minutter ved 180 grader i ovnen. -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------- RISTOPPER 150 gr kokosfett 1 egg 150 gr melis 1 plate kokesjokolade 2 ss sterk kaffe 1 ts vaniljesukker Ca. 7-8 dl japansk ris Du får ca 36 stk ristopper av denne oppskriften. Smelt fettet og avkjøl det litt. Egg og melis piskes porøst og luftig. Sjokoladen smeltes i kaffen. Bland sjokolade og vaniljesukker i eggedosisen. Tilsett fett under omrøring. Ha i ris til passe konsistens. Form raskt til små topper, som settes på bakepapir og settes til avkjøling. ---------------------------------------------------------------------------- -------------------------- FLØTEKARAMELLER 3 dl kremfløte 250 gr sukker 100 gr lys sirup 50 gr smør Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden. Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger. Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer La den avkjøles til romtempratur. Del den deretter opp i passende firkanter. oppbevares kjøligt. (Tips: pakk dem inni i bakepapir!) --------------------------------------------------------------------------- ------------------------- Sprø havreflarn 75 g. smør 100 g. havregryn 1 egg 125 g. sukker 1 ts. bakepulver Smelt smøret, og hell det over havregrynene. Bland alt og sett deigen med teskje på bakeplate. Kun 12 stk. pr. plate ellers flyter de sammen! Stek ved 200 grader til de er lys gylne. La kakene stivne på platen. Kakene er knasende gode! Tommage ღ gutt 30.03.07
firemerkersmør Skrevet 29. november 2006 #2 Skrevet 29. november 2006 Marsipan 500g mandler (skoldes, tørkes litt og males fint) 500g melis 2-3 ss eggehvite vann (til passe konsistens) Blandes uten å knas for mye. Kan tilsette f.eks konjak, sjokolade, konditorfarge el.l. Mye bedre enn Nidar sin. Morro for ungene å lage figurer
Anonym bruker Skrevet 29. november 2006 #3 Skrevet 29. november 2006 Se siden www.detsoteliv.no Gå inn på Bak til jul........Mer trenger jeg ikke si Det soteliv har alt som er godt
april 06;) + mai 09* Skrevet 29. november 2006 #4 Skrevet 29. november 2006 må bare dytte denne opp, det var jo en så ultrakoselig tråd. Og så mange gode oppskrifter da! Kom i skikkelig julestemning jeg ihvertfall! :-D
kozegutt 06 med februarspire:) Skrevet 30. november 2006 #5 Skrevet 30. november 2006 Må dytte jeg også Kjempe fin tråd... Julen nermer seg gitt...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå