kulemagen Skrevet 26. november 2006 #1 Del Skrevet 26. november 2006 Noen som vet om vi kan spise lutefisk...??? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7236636-lutefisk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
snehvit77 Skrevet 26. november 2006 #2 Del Skrevet 26. november 2006 Det lurer faktisk jeg også på... Er sååååå glad i lutefisk, men tørr ikke før jeg vet helt sikkert at det går greit.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7236636-lutefisk/#findComment-7238642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 26. november 2006 #3 Del Skrevet 26. november 2006 Hei ! Er ikke bombesikker, men tror absolutt du kan det ! Grunnen til at man ikke skal spise de andre litt spesielle fiskerettene som rakefisk, gravørret o.l er at det kan forekomme mikroorganismer i fiskekjøttet. Lutefisken er jo ikke behandlet på samme måte som de overnevnte ( gravd ned og gjennomgått en "forråtnelselsprosess" ), men altså behandlet av lut. Det er farlige bakterier/mikroorganismer man tenker på. F.eks botulismebakterien, svært farlig uansett om du er gravid eller ei. Men jeg skal spørre legen min til uka på min første sjekk, for å være på den helt sikre siden ! (: Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7236636-lutefisk/#findComment-7239852 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 26. november 2006 #4 Del Skrevet 26. november 2006 P.S Fant dette på nettet: "Gravet, røyket og raket fisk RISIKO: Gravlaks og røykelaks er ikke varmebehandlet, og kan inneholde Listeria-bakterien. Rundt juletider spiser mange rakfisk, en annen fiskerett som ikke er varmebehandlet. Her kan både Listeria og bakterien Clostridium botulinum opptre hvis fisken ikke er tilberedt forsvarlig. SYMPTOMER: Clostridium botulinum fører til sykdom 12-48 timer etter inntak, med svimmelhet og lammelser som gir puste- og snakkeproblemer. Tilstanden kan være dødelig og krever rask behandling. Listeria, se under Melk og ost. RÅD: Unngå disse fiskerettene dersom du er i risikogruppen for Listeria-infeksjon. Hold produktene kalde, så ikke Listeria vokser opp i høye konsentrasjoner. Denne bakterien er vanlig og ufarlig i lave konsentrasjoner. Rakfisk bør du ikke lage selv med mindre du er helt sikker på tilberedningsprosessen. Sushi er ifølge Mattilsynets siste anbefaling ikke utsatt for så høye konsentrasjoner av Listeria at gravide eller andre trenger å unngå det." ( Clostridium botulinum er det latinske navnet på botulismebakterien.) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/7236636-lutefisk/#findComment-7239941 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå