Gjest Skrevet 26. november 2006 #2 Skrevet 26. november 2006 Delfiakake 3 pl. kokesjokolade 6 ss sterk kaffe 1 ½ pk. delfiafett 4 egg 3-4 ss sukker ½ pk. søt kjeks (Per) hakkede valnøtter kulørt marsipan gelétopper til pynt 1 form à 1½ l Kle en smurt form med stykker av matpapir. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffe. Smelt sjokoladen over svak varme. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt. Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring. Visp godt til en jevn røre. Legg røre og kjeks lagvis i formen sammen med valnøtter og marsipan. Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv. Hvelv kaken og pynt med gelétopper. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses. er godt,men blir kvalm hvis en spiser mye av det
Gjest Skrevet 26. november 2006 #3 Skrevet 26. november 2006 FLØTEKARAMELLER 3 dl kremfløte 250 gr sukker 100 gr lys sirup 50 gr smør Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden. Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger. Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer La den avkjøles til romtempratur. Del den deretter opp i passende firkanter. oppbevares kjøligt.
Anonym bruker Skrevet 26. november 2006 #4 Skrevet 26. november 2006 sorry men jeg kan ikke dy meg med å fortelle deg at det heter "hvis" og ikke "vist" :-) lykke til med kakebakingen!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå