Gå til innhold

om en times tid kan det lukte fortryllende i huset ditt.....:))))


Anbefalte innlegg

Hvis du reiser deg fra godstolen og følger denne enkle men dog geniale oppskriften!!!!

 

Garantert godt humør på deg selv og hvis du har noen andre i heimen vil det smitte de også!!!

 

1 l hvetemel

1 dl og 2 ss sukker

2 gode ts kardemumme

50 g tørrgjær

100 g margarin

4 dl melk

sukker, kanel og mykt smør evt rosiner til pynt

 

Sett stekeovnen på 250 grader.

 

Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre og kna margarinen i det tørre. Skal blandes godt. Bruk rene hender til jobben:)

Varm melken forsiktig til 37 grader og hell i bollen. Bland det hele godt. Bruk hendene dine. Ta i litt ekstra mel hvis deigen er seig. Dekk til med plastfolie og sett bollen oppå komfyren ( eller et annet lunt sted).

La heve til dobbel størrelse, ca en halv time.

Hvelv bollen på et melet bord, kna godt og del deigen i to deler. Kjevle hver del til en stor firkant. Smør på smør på hele firkanten, dryss på sukker, kanel og evt rosiner. Rull firkanten til en avlang pølse. Skjær pølsen i tofingerbredders biter, jeg pleier å få 10-12 biter av hver pølse, og legg kanelsnurrene på bakepapir på stekebrettet. Dekk til med plast og et kjøkkenhåndkle, sett brettet oppå komfyren til etterheving ca 20 min. Pensle snurrene med sammenvispet egg og dryss evt på perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca 10 min. De skal være gjennomstekte ( stikk en trepinne inn i deigen, ingen deig på pinnen så er snurrene ferdig) og gyldne. Avkjøles på rist med et kjøkkenhånkle over, evt spises så fort det ikke brenner i munnen når du tar en bit:)))))

 

Rydd opp mens bollene steker, så kan du sette deg med pc i fanget og gumle snurrer mens du er på bim:)))

Dette gir garantert godt humør!!!

God helg alle sammen

Klem

Fortsetter under...

Nå fikk jeg vann i munnen :)

Litt av et sammentreff forresten. Sambo er på butikken og handler. Han har fått det for seg at han skal bake nettopp kanelsnurrer, noe han faktisk ALDRI har gjort før... Han baker faktisk aldri noe som helst, så jeg er voldsomt spent her :)

*smile*

 

Ja det må jeg si........ Telepati på sitt beste:))))

 

Veeeldig enkel oppskrift det der. Bakte de i går, og de er såååå gode!!!

Du får nyte mannen din som baker til deg, og satse på at det frister til gjentagelse:)))

Annonse

Takk for tipset, og "sparket i ræven" for å endelig bake noe digg til lørdagskosen! Jeg spratt opp og bakte dem med det samme jeg så innlegget ditt. Nå står de i ovnen, ferdig om... oj, 2 min!

Superenkel oppskrift, så hvis de er like gode som beskrevet, blir dette en ny favoritt!

 

Gleeeeder meg til de er i spiselig temperatur!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...