Gå til innhold

Virker som om "alle" er på tidlig UL???


2søtesmåh

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

hvis påvirkningen er liten for en mus er den sikkert enda mindre for et menneskebarn.. hvis ultralyd hadde vært farlig hadde de vel ikke utsatt fosteret for dette.. mange som må inn til mange UL. så om jeg har en tidlig og en når jeg skal ser jeg ikke på som farlig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som sagt tror jeg ikke det er farlig jeg heller, men jeg har ikke nok kunnskap til å vite det! Det forskes masse på emnet, og nye ting dukker opp. Hva som skader mus og mennesker vet jeg heller ingenting om, men å tro at myndighetene stopper alt som kan være skadelig er faktisk feil...

Ikke så forferdelig mange år siden gravide fikk resept på kvalmedempende middel som ga fostrene missdannelser. mange barn ble født uten bein og armer, tror det var på beg av 70 tallet...

 

Jeg mener ikke å skremme noen, eller å være belærende, men det er lurt å tenke seg litt om!

 

Mange tar tidlig ul, så ul igjen i uke 18 for så å ta en ul eller 2 til, for å dobbeltsjekke kjønn eller se baby i 3D.

 

Alt med måte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, det ble et litt større tema ann hva jeg forventet. Jeg "tenkte" litt høyt bare. Satt bare og lurte på hvorfor det kan se ut som om mange tar tildlig UL her inne. Igjen vil jeg si at de som tar det av medisinske grunner, det er helt OK!! Jeg ble sendt på dagen av min lege også ,ca 6 uker på vei... Det var mer de tilfellene hvor det på meg kunne virke som om det ble gjort bare for å få bekreftet at det var liv, også har de dratt så tidlig at de ikke har kunne sett liv enda (for å sette det litt på spissen) for så å ende opp enda mer bekymret... Er jo veldig lite man kan gjøre HVIS noe galt skulle bli oppdaget da( i de fleste (les; de fleste, ikke alle) tilfeller i allefall).

 

Vel, håper at ingen følte seg støtt av dette, jeg tror ikke jeg har sagt noe som kan virke fordømmende på noen, det var iallefall ikke meningen.. Det var liksom bare min mening som ble slengt ut litt ut i det blå.. Igjen, håper ingen føler seg støtt. Ha en fortsatt god kveld, og gled dere med spiren alle dere som har greid å få det til. Litt misunnelig, ja.... :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt hva du mener, virker som "alle" skal på tidlig ul. Men tror og de fleste har en grunn til det. Vi er ganske mange her inne, og man hører jo ikke om alle dem som ikke har tatt ul. (lage en tråd: hvem har IKKE tatt tidlig ul? hihi)

 

Selv tok jeg tidlig ul i forrige sv.skap uten "gyldig" grunn. Men det var fordi at jeg før det hadde hatt 3 SA og 1 MA. Det var virkelig betryggende å vite at det var liv der inne (uke 8) Og vite at jeg ikke gikk som sist, helt til uke 12 og trodde alt var ok, så viste det seg at spiren hadde vært død i mange uker.

 

Denne gangen har jeg og tatt, men det er pga vonde smerter, sammentrekkninger og blødning. Så den er vel gyldig? ;)

 

Men, må si jeg ikke hadde tatt UL så tidlig helt uten grunn. Men forstår dem som gjør det! :0)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner egentlig abcd123 litt godt, det har i hvertfall gjort meg mer bekymret da jeg antakeligvis tok ul for tidlig, og ikke fikk bekreftet noe som helst. Jeg tok ul fordi jeg mistet i fjor og er bekymret. Skulle ønske jeg ikke hadde tatt den. har jo ingen dårlige tegn på at ting ikke er som det skal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det eneste som er vist att det er økning i venstre hendte ved mange UL- Det er heller ikke gjort noe forskning på om det er farlig for fosteret å sitte her å snakke på BIM... det blir litt dumt om man skal bekymre seg for alt mulig. Tviler på att UL hadde blitt annbefalt om de hadde misstanker om att det var skadelig.

 

Og når det gjelder den undersøkelsen kan du gå inn på eksepretsvar arkivet. Der sier de att den ikke bør ivektlegges. (kan gå inn å finne det viss dere ikke har tillgang tid den funksjonen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var på UL i uke 9- ble sendt dit av legen. Men ser absolut ikke noe galt i att de som ønsker det tar privat UL- jeg tror att babyen tar mer skade av att mor går rundt og er kjempe bekymret en av en UL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det ekspertsvaret jeg tenkte på:

 

 

Er ultralyd skadelig for fosteret? HVis man tar det f.eks flere ganger under garviditeten? Har det noe å si om man får det opp på magen eller via skjeden?

Kjære Anonym

 

Det har ikke noe å si om man får vaginal ultralyd eller om den er utenpå magen. Det er ingen forskning som viser at det er skadelig for fostre å bli utsatt for ultralyd. Det det var skriverier om i sommer var forsøk gjort på mus. Foreløpig er det ikke noe å være redd for.

Riktig lykke til videre!

Vennlig hilsen Jordmor Siri von Krogh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir litt "skremt" av at folk skriver "det er vel gyldig" som unnskyldning for at de har tatt tidlig UL (viser til nest siste innlegg og noen som uttrykker det samme tidligere). Nå er det slik at vi lever i et samfunn hvor man har tilgang på tidlig UL. Mange ting man kan diskutere og stille spørsmålstegn ved rundt det, som alle andre utviklinger innen medisin. Jeg syns likevel at folk må få velge hvordan de vil forholde seg til dette selv, uten å få dårlig samvittighet. Tilbudet finnes, og det er ingenting som så langt sier at det på noen måte er skadelig. Så får man heller være forberedt åp at det ikke nødvendigvis gir svar, men for de aller fleste gjør det faktisk det. Jeg er sykepleier og opptatt av å se "pasienten" midt oppi det hele. Trist at tidlig UL gjør noen mer bekymret, men for de som bekymrer seg og kjenner behov for å få svar er dette et godt alternativ!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...