Gå til innhold

Tips til matoppskrifter for gravide?????


-husk å være positiv-

Anbefalte innlegg

Er så kjedelig å finne på mat nå. Er også så usikker på hva man kan spise. Har lest på mattilsynet, matportalen osv. ja.......men blir litt usikker for det. Noen som har noen tips til noen bra nettsider med oppskrifter for gravide?

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

tror nok trygt du kan gå inn på en vanlig mat side og spise å kose deg med det som er der.. blei gravide og barn av folk søm fødte før man fikk slike sider :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du, det er utrolig lite du ikke kan/bør spise, så omtrent alt du pleier å lage kan du spise nå også :-) Verre når man ammer da faktisk om man får en baby med følsom mage...

 

De viktigste tingene å huske er:

*Vask hender, grønnsaker og salat godt (altså unngå å få jord inn i munnen)

*Ikke ta i kattebæsj

*Gjennomstek/kok alt kjøtt skikkelig

*Unngå alt rått kjøtt, dette inkluderer spekemat, salami osv, MEN du kan spise dette om det har vært frosset i 3 døgn først på mer enn minus 18 grader, og så klart om det er blitt varmebehandlet, f.eks stekt.

*Unngå ferskvannsfisker på over 2 kg

*Unngå oster laget på upasturisert melk, f.eks blåmuggost og andre myke oster (men ikke smøreoster, de er trygge). Igjen, er disse varmebehandlet kan det spises.

*Sørg for at all sjømat er kokt og hold deg unna blåskjell.

*I utlandet bør du holde deg unna majones og andre ting laget med rå egg og passe på at all fugl og egg er kjenneomkokt/stekt før du spiser det.

 

Sånn, det var det, var jo ikke mye det vel? :-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alva,

 

Mener du at hvis vi varmebehandler osten feks på pizza osv er det greit å spise upasteurisert ost? det hadde vært supert. Har sååå lyst på pesto med har holdt meg unna siden osten i den ikke har blitt varmebehandlet nok.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det skal den. Limer inn dette:

 

Listeria representerer generelt ikke noen stor risiko for friske mennesker. Men gravide og de som har svekket immunforsvar kan bli syke av denne bakterien som finnes normalt i miljøet og som kan vokse og formere seg ved kjøleromstemperatur.

 

- For å unngå listeria-smitte stilles det strenge krav om god hygiene til produsenter av mat som skal spises uten videre oppvarming. Det gjelder for eksempel vakumpakket røkt fisk og kjøttpålegg som lagres lenge. Listeria dør ved oppvarming, men kan vokse selv ved kjøletemperatur, advarer Kruse.

Svin kan være bærer av yersinia-bakterien, som kan føre til kraftig mage-tarm-katarr. Senkomplikasjoner i form av leddbetennelse forekommer. Etter at industrien har forbedret rutinene i forbindelse med slakting av svin, har forekomsten av yersinose i Norge sunket. I dag rammes omtrent 100 nordmenn hvert år av denne sykdommen - de fleste ble smittet innenlands. For å unngå at svinekjøttet skal bli forurenset av denne bakterien, som finnes i grisens svelg og tarmkanal, blir nå endetarmen lukket før tarmen fjernes fra slaktet. Igjen er det forebyggende råd fra Kruse: Grundig varmebehandling av kjøttet og god hygiene.

 

Link: http://www.helsenytt.no/artikler/raa_mat.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så kult da:D

Da skal jeg ut å kjøpe meg pesto "sikle" Liker egentlig kald pesto på mørbrød og baguetter, men det kan jeg jo løse med å varme den opp først og så avkjøle den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...